• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 27°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9535.33 -1.49
  • Altın: 2474.398 -0.38
  • Dolar: 32.471 0.20
  • Euro: 34.5481 0.09

Bakan Eroğlu: Barajlar Büyük Bir Felaketi Önledi"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, barajların olağanüstü yağış sırasında büyük bir felaketi önlediğini belirterek, “Barajlar olmasaydı Aydın botla dolaşılacaktı. Cahiller, bu zırcahill...
Bakan Eroğlu: Barajlar Büyük Bir Felaketi Önledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, barajların olağanüstü yağış sırasında büyük bir felaketi önlediğini belirterek, “Barajlar olmasaydı Aydın botla dolaşılacaktı. Cahiller, bu zırcahiller hesap yapıp, öyle konuşsun” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın’da katılacağı toplu açılış ve temel atma töreni öncesi Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti. Aydın Valiliği’nde Vali Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve AK Parti Aydın milletvekili adayları ile Bakanlığına bağlı bürokratlar tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, kendisine çiçek takdim eden yöresel kıyafetli çocuklarla şakalaştı. Vali Ayyıldız ile tokalaştıktan sonra efe kıyafetli öğrenciye “Çak bakalım” diyen Eroğlu, öğrenci elini ıskalayınca “Sen sabah incir yemedin mi?” şeklinde takıldı. Daha sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Eroğlu, gündemle ilgili değerlendirmede bulundu.

Özellikle Ege Bölgesi’nde yaşanan taşkınlarla ilgili bazı kesimlerin karalama yapmaya çalıştıklarını belirten Bakan Eroğlu, bu yıl çok yoğun bir yağış olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Bazı cahiller çıkıp, ‘Barajların ne faydası oldu?’ dediler. Eğer barajlar olmasaydı Buharkent’ten Söke’ye kadar her yer sular altında kalacaktı. Allah’a şükür ki barajları yapmışız. Çünkü çok büyük bir felaket yaşanacaktı. Barajlar olmasaydı saniyede 600 metreküp su gelecekti. Barajlar suyu tuttu ancak mecburen bir miktar su taştı. O da çok büyük bir felakete sebep olmadı. Barajlar sayesinde felaketin boyutu küçüldü. Lütfen bu cahiller, ellerine bir hesap makinesi alıp hesap yapsınlar. Bu cahillere, zırcahillere ellerinde ne hesap olduğunu sorun. İnsan konuşurken desteksiz atmaz. Elinde hesap varsa, ‘Barajlar yapıldı, daha çok su geldi’ diyorsa tamam. Ancak barajlar 600 metreküp su yerine 200 metreküp su geldi. Barajlar olmasaydı 800 metreküp su gelecekti. Aydın’da belki tamamen botla gezecektik” diye konuştu.

ZEYTİN VE GÖLET MÜJDESİ

Aydın’ın yatırımlarla Türkiye’de ilk 5’e giren bir il olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, “12 milyar TL ile Bakanlığımızın yatırımları birinci sırada. Onlar konuşur, biz hizmet ederiz. Aydın’da birileri var sürekli konuşuyor. Biz bunları gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Artık daha da yakına geldim. İzmir’e geldim. Aydın’a gelirken yine müjdelerle geldim. Daha önce yasak olmasına rağmen biz gerekli düzenlemeyi yaparak ormandaki deliceleri aşılayacağız. Bu zeytin ağaçlarını en yakın mahalledeki insanlara kurayla eşit bir şekilde dağıtacağız. Bu kapsamda 9 bini bu yıl olmak üzere 1,5 milyon deliceyi aşılayacağız. İzmir ve Muğla’da bunu başlattık. Fırsat buldukça burada da deliceleri aşılayıp zeytin olarak ekonomiye kazandıracağız. Böylece Aydın’ın dağlarından dağa çok yağ ve daha çok bal akacak. Ovalarından zaten bal akıyor. Bugün Aydın’da büyük barajların temelini atacağız ancak benim ikinci müjdem göletlerle ilgili. Bin Günde Bin Gölet ve Sulama projesi kapsamında Aydın’a 40 adet gölet ve sulamasını yapacağız” şeklinde konuştu.

“JEOTERMALİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Aydın’da son dönemde jeotermal kuyuların Menderes Nehri ve verimli tarım arazilerinde kirlenmeye neden olduğu yönünde yapılan eylemlerle ilgili soruya cevap veren Bakan Eroğlu, jeotermal kaynakların mutlaka reenjekte edilmesi gerektiğini kaydetti. Konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sorumluluğunda olmasına rağmen kendilerinin de takipçi olduklarına dikkat çeken Erdoğlu, şöyle konuştu:

“Sudan sorumlu bir bakanlık olarak arkadaşlara gerekli talimatı verdim. Kontrol edeceğiz. Reenjekte edilmesi için gerekeni yapacağız. Yapmazlarsa da ona göre cezası verilir. Buradan duyurmak istiyorum, bundan sonra bizzat bende takip edeceğim. Sadece diğer bakanlıklar değil, bende takip edeceğim. Zaten biz Büyük Menderes Havzası’nın korunup geliştirilmesi için önemli bir projeyi başlattık. Atık suların arıtılması için büyük bir seferberlik başlatıldı. Bu çalışmayla birlikte jeotermal enerji kaynaklarının reenjekte edilmesini sağlarsak Menderes’i kirlenmekten tamamen kurtaracağız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim