• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 17°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9461.31 -0.66
  • Altın: 2487.623 0.14
  • Dolar: 32.5971 0.14
  • Euro: 34.7998 0.09

Bakan Avcı Önce Pazarlık Yaptı, Sonra Planöre Oturdu

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’in İnönü ilçesi ziyareti sırasında basın mensuplarının isteği üzerine planöre “Bakan planörü az daha uçuracaktı yazarsanız, oturayım” diyerek espri y...
Bakan Avcı Önce Pazarlık Yaptı, Sonra Planöre Oturdu

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’in İnönü ilçesi ziyareti sırasında basın mensuplarının isteği üzerine planöre “Bakan planörü az daha uçuracaktı yazarsanız, oturayım” diyerek espri yapması çevredekileri güldürdü.

Seçim çalışmaları kapsamında Bakan Avcı ve beraberindeki heyet Eskişehir’in İnönü ilçesine geldi. Çocukların halk oyunu gösterisinin ardından bir konuşma yapan Avcı, ilçeye çeşitli müjdeler verdi. Okula yapılacak projeler için beklenen paranın tamamının ilçeden alınmayacağı müjdesini veren Avcı, “Hala hazır projeler için gerekli 780 bin TL keşif bedeli, 2 milyon TL’de diğer giderler içindi. Toplamı 2 milyon 780 bin TL idi. Bunun için yüzde 50 indirim yapmıştık, gelirken de yüzde 50 indirimi yine yaptırdık. Böylece bu iş İnönü için bedavaya gelmiş oluyor. Milli Eğitim olarak İnönü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yapacağız ve 8 derslik olacak. Ayrıca iki atölyeleri ek bina, bir de spor salonu için planı yaptık. Yakında ihaleye çıkacağız” diye konuştu.

Bir vatandaşın dedesinden kalma Osmanlı gümüş muhtar mührünü gören Bakan Avcı, bir süre mührü inceledi. Ardından aynı vatandaşta bulunan Osmanlı paralarını gören bakan, hangi paraları hatırladığına baktı. Vatandaşın 89 yaşında olduğunu öğrenen Bakan, “Her yerde kaç yaşında olduğunu söyleme. Soran olursa 60’ı biraz geçtim diye söyle” diyerek uyarıda bulundu.

Daha sonra esnaf ile sohbet için bir dükkana giren Bakan Avcı, kendisine şapka hediye etmek isteyen esnaf ile bir süre sohbet etti. Ardından birkaç şapka deneyen Avcı, işletmeden ayrılmak üzereyken, dükkan sahibi sağlık ocağının uzak olduğunu söyledi. Bunun üzerine eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan Süleyman Demirel’in sözünü hatırlatan Bakan Avcı, “İnönü’nün bir uçtan bir uca mesafesi ne kadar? Süleyman Demirel’in çok güzel bir lafı vardır. Diyor ki, ‘Her yoruldum diyene bir han yapılmaz’" diye belirtti.

Bakan Avcı, daha sonra Türk Kuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Başkanlığına geçti. Burada planör, yamaç paraşütü ve model uçağı izledi. Ardından basın mensuplarının planöre binmesini istediği Bakan Avcı, esprili bir cevap vererek çevrede bulunanları güldürmeyi başardı. Avcı, planöre oturmasının ardından basının haberi nasıl yorumlayacağına örnek vererek, “Oturayım ama medyanın bunu nasıl yorumlayacağını biliyor musunuz? Diyecekler ki, ‘Uçurumadı, Bakan oturdu ama uçuramadı’ ben biliyorum. Ama az kalsın uçuracaktı derseniz oturayım” dedi.

Ardından planöre oturan Avcı, basın mensuplarına görüntü verdi.

Ziyaretler sonrasında ilçeden ayrına Avcı ve beraberindeki heyet bir etkinliğe katılmak üzere Eskişehir’e geçti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim