• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.181 1.41
  • Dolar: 32.3232 0.28
  • Euro: 35.0459 -0.10

Bakan Arslan’a özel lojistik dosyası

Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Lojistik ve Taşıma Sektörü Toplantısı’nda, sektörde faaliyet gösteren işadamlarıyla bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a özel dosya sunuldu
Bakan Arslan’a özel lojistik dosyası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli Ticaret Odası’nda, lojistik ve taşıma sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Volkan Yılmaz, Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafından ağırlanan Bakan Arslan’a, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve daire müdürleri de eşlik etti.

İSTANBUL METROSU GEBZE'YE UZANSIN

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Bilindiği üzere dünya ekonomisine artık ülkelerden ziyade rekabet gücü yüksek kentler ve bölgeler yön vermektedir. Özel sektör temsilcileri olarak; rekabet ortamında mücadelemizi sürdürmek için ciddi desteğe ihtiyaç duymaktayız. Sayın Bakanım, üyelerimizin yaşamış olduğu sorunlara kısaca değinmek istiyorum. Sadece ilimiz için değil Doğu Marmara Bölgesi için önemli bir merkezde yer alan Cengiz Topel Havalimanı’nın işlerliğinin kazandırılması gerekmektedir. havalimanı için yerel ve merkezi idarecilerin politika üretmesi önem arz etmektedir. İstanbul metrosunun Gebze’ye kadar uzatılma çalışmaları sürmektedir. Bununla birlikte Gebze-Adapazarı arasında banliyö hattının işlerliğinin kazandırılması şehiriçi trafiği ve taşıma maliyetlerinin azalmasına katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda bölgemizdeki iller arasında banliyö seferleri olması ekonomik gelişmişliği de beraberinde getirecektir.

ÇEVREYOLU YAPILMASI ÖNERİSİ

Bölgedeki OSB ve limanların temel sorunu otoyola bağlantılarının olmamasıdır. Mevcut ulaşım sorunu, neden olduğu zaman ve üretim kaybının yanında, yüksek nitelikli personelin istihdamına da olumsuz etki yapmaktadır. İlimizde halihazırda trafiğe kayıtlı 350 bine yakın araç bulunmaktadır. Artan araç trafiği ile birlikte zaman-kaynak israfı ve şehir merkezinde hava kirliliği artışı görülmektedir. Özellikle Körfez- Köseköy arasında yoğunlaşan sanayi işletmeleri bu artışa sebep olmaktadır. Bu nedenle ilimize çevre yolu yapılması önem arz etmektedir.

KÖRFEZ- KARTEPE METROSU

Özellikle şehrimiz ve iş dünyası için değerli olan Körfez- Kartepe ilçelerimiz arasında 32 km’lik metro projesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmıştır. Bu projenin 22 km’si Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğünce onaylanmış hayata geçirilmesi noktasında acele edilmesi önem arz etmektedir. İçişleri Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu Büyükşehir Belediyeleri Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyon toplantılarında Ticaret Odası temsilcilerinin İl Komisyonundaki olan oy hakkının tekrar kazanılması hususunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı desteklerini talep ediyoruz.

‘DAHA ÇOK ÇALIŞACAK VE ÜRETECEĞİZ’

Gerçek kişiler adına düzenlenmiş olan K1 yetki belgelerinin mevzuat şartlarını sağlayabilen birinci derece yakınları haricinde gerçek kişilere devir hakkının verilmesi gerekliliği karşımıza çıkmaktadır. Bu tür toplantıların düzenlenmesi ülkemizin hedefleri doğrultusunda kalkınmasının gerçekleşmesi adına hem sektör temsilcileri için hem de Bakanlıklarımız için önem arz etmektedir. Önümüzdeki dönemlerde de, güveni ve istikrarı muhafaza etmeliyiz. Kocaeli Ticaret Odası olarak, ülkemizin geleceği için daha çok çalışacak ve üreteceğiz. İnanıyoruz ki, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek, ülke olarak daha da güçlenerek çıkacağız” dedi.

BAKANLIĞIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Kocaeli’nin lojistik kenti olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli için çok ciddi planlarımız var. Gerek liman, gerek limanları demiryoluna bağlama planlarımız var. Fakat bu planları hayata geçirmekte engeller var. Bakanımızın öncülüğünde inanıyorum ki çözeceğiz. Arsalar Kocaeli’de çok önemli. Kamyon ve TIR garajları, otoparklar yapma noktasında sıkıntılarımız var. Şehir içinde kapalı ve açık otoparklar yapmamız gerekiyor. Yatırımcılarımıza destek veriyor ve önlerini açıyoruz. Körfez, Derince, Dilovası, Gebze’de TIR parkı sıkıntısı yaşıyoruz. Çözüm arıyoruz. Odalarımızla birlikte çözeceğimize inanıyorum. Limanların demiryolu ile bağlantılarını fikir bazında yaptık. Bakanlığımızın önümüzü açacağına inanıyorum” dedi.

BAKAN ARSLAN: LOJİSTİK SEKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da konuşmasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentte çok önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Lojistik ve nakliye kentler için çok önemli. İhracatçıdan, tek kamyonu olana kadar hepsi Lojistik sektörünün bir parçası. 80 milyonun her bir ferdi bu sektörden etkileniyor. İyi organize olur iyi hizmet verirseniz insanımız iyi etkilenir; ülke iyi etkilenir. Son 14 yılda 320 milyar lira yatırım yaptık. Kocaeli merkezli bölünmüş yollarla ülkemizin batısından giren bir aracın doğusundan çıkmasını sağlamak istiyoruz. İstanbul ve Kocaeli’de sıkışıklık oluyor. Bu sıkışıklığı azaltmak için Çanakkale 1915 köprüsünün temellerini attık. Kocaeli’nin liman kenti olması yetiyor, hızlı tren hattının yanına bir hat daha yapıldı. Kuzey Çevre yolu yapılıyor. Bunlar da yetmiyor Akyazı’dan başlayarak yeni bir hızlı tren yapacağız.  Liman kenti olarak Kocaeli’yi geliştiriyoruz.

‘LOJİSTİK VE TAŞIMA KONUSUNDA

KOCAELİ NE İSTERSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNE’

Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın imkanlarını doğru kullanmak ve bakanlığımızın imkanlarını kullanılması için birlikte çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Gebze’de Halkalıya kadar olan banliyö hatlarını 2018 yılının sonuna kadar hizmete koyacağız. Gebze’yi Ankara’ya bağlayan hızlı tren hattının yanı sıra Marmaray ile Gebze’ye gelen kaliteli taşımayı İzmit’e taşıyacağız. Bir kısmını biz, bir kısmını da Büyükşehir yapacağız. Limanların demiryoluna ve lojistik merkezlerine bağlanması için çalışmalar yapılıyor. Bu bağlantılar için 400 milyon yatırım. Sizlerin de görüş ve önerileri çok önemli, lojistik ve taşıma konusunda Kocaeli ne isterse başımızın üstüne” dedi.

KOTO’DAN BAKAN ARSLAN’A ÖZEL DOSYA

KOTO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantı sonrası Bakan Arslan, sektör temsilcileriyle bir araya geldi. KOTO Başkanı Necmi Bulut’un ev sahipliğinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve bakanlığa bağlı bölge müdürlerinin de yer aldığı toplantıda, kooperatif başkanları ve taşımacılık sektörünün temsilcilerinin görüş ve önerileriyle hazırlanan özel dosya sunumu yapıldı.

Dosyada yer alan konu başlıkları; OSB’lerin otoyol bağlantıları, Cengiz Topel Havalimanu’na işlerlik kazandırılması, ‘Adi Ortaklık’ işletmelerine K2 belgesinin verilmemesinin neden olduğu sorunlar, Kocaeli’ne çevreyolu yapılmasının önemi, deniz turizmi, marinaların geliştirilmesi ve koyların yapılaşmadan korunması için ‘Kıyı Master Planı’ hazırlanması, yat limanı kurulması, UKOME Komisyon toplantılarında ticaret odası temsilcilerine yeniden oy hakkı tanınması, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak odalara azami fiyat tarifesi belirleme yetkisi verilmesi, yük taşımacılığında mesafe gözetilerek yeniden ücret düzenlemesi yapılması, K1 yetki belgesinin birinci derece yakınları haricinde, gerçek kişilere devrinin de mümkün kılınması, ücretsiz servis taşımacılığı uygulamasının yeniden düzenlenmesi, İstanbul Metrosunun Gebze’ye kadar uzatılması, Gebze- Adapazarı banliyö hattına işlerlik kazandırılması, Körfez- Kartepe metrosunun hızlandırılması, ADR sözleşmesi kapsamında tehlikeli maddelerin taşınması için kullanılan araç ve tankların ADR sözleşmesi hükümlerine uygun hale getirilebilmesi için verilen sürenin uzatılması, ADR uygunluk muayenesi hizmeti veren özel kuruluşların sayıca az olması sorunu, ADR’ye uyumlu tankların ülkemizde üretilemiyor oluşunun sektör için oluşturduğu ek maliyetler, SRC 5 belgesi alımında yaşanan zorluklar, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı çalıştırılması zorunluluğunun neden olduğu sıkıntılar, SRC belgeli sürücü istihdamında, yaşanan sıkıntılar, ÖDY- ÜDY eğitimi almış personel istihdamında yaşanan sıkıntılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • GETİP iş dünyasını buluşturdu27 Şubat 2024 Salı 09:26
  • Açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu15 Şubat 2024 Perşembe 16:11
  • Cari açık belli oldu13 Şubat 2024 Salı 17:10
  • Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı05 Şubat 2024 Pazartesi 14:40
  • Markette 42 üründen 29’unun fiyatı arttı!01 Şubat 2024 Perşembe 09:33
  • Kocaeli’de ihracat arttı, ithalat azaldı!31 Ocak 2024 Çarşamba 17:26
  • Marketlere bir gecede zam yağdı!27 Ocak 2024 Cumartesi 13:01
  • Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!25 Ocak 2024 Perşembe 14:26
  • TÜİK hissedilen enflasyonu açıkladı25 Ocak 2024 Perşembe 10:40
  • Kocaeli'de Çenesuyu'na yine zam geldi!25 Ocak 2024 Perşembe 09:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim