• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 27°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9536.14 -1.48
  • Altın: 2474.489 -0.38
  • Dolar: 32.4754 0.21
  • Euro: 34.5454 0.09

Bahçeli'yi Çıldırtacak Mezar Ziyareti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP yönetiminin sert tavrına rağmen Geçici Hükümet üyeliğini kabul eden Tuğrul Türkeş'e jest yaptı.
Bahçeli'yi Çıldırtacak Mezar Ziyareti!

Başbakan Yardımcısı Türkeş'in protokoldeki yeri gereği makam plakasının "0008" olması gerekiyordu. Ancak Türkeş'in aracına "0007"numaralı kırmızı plaka takıldı. Geçmişte babası Alpaslan Türkeş de, Başbakan Yardımcılığı döneminde 0007 nolu plakayı kullanmıştı.
Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 63. Hükümet üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti. Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Anıtkabir'den ayrıldıktan sonra sürpriz bir kararla Alparslan Türkeş'in kabrini de ziyaret etti. Davutoğlu, Anıtkabir özel defterine, "63'üncü Hükümet olarak ülkemizi huzur ve güven içinde seçimlere götürürken, önümüzdeki süreyi en iyi şekilde değerlendirecek, Cumhuriyetimizi demokrasiyle güçlendirerek vatandaşlarımızın mutluluğu için bütün gücümüzle gayret göstereceğiz"diye yazdı.

 

 Davutoğlu, Adli yıl açılış törenine katıldıktan sonra Kızılay’da bulunan eski Başbakanlık Merkez Bina’ya gitti. Davutoğlu ve bakanlar daha sonra Anıtkabir’e geçti. Davutoğlu ve beraberindeki 63. Hükümetin üyesi bakanlar tam kadro, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün kabrine geldi. Davutoğlu, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu.

 Başbuğ'un kabrine gittiler

 Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Anıtkabir'den ayrılırken Davutoğlu'nun makam aracına bindi. Davutoğlu ve Türkeş, sürpriz bir kararla MHP kurucu genel başkanı olan ve ülkücü hareketin lideri kabul edilen Tuğrul Türkeş'in babası Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Başbakan yardımcılarının tamamı da ziyarete eşlik etti.

Davutoğlu ve Türkeş burada dua okuduktan sonra, ayrı makam araçlarıyla Bakanlar Kurulutoplantısı için Çankaya Köşkü'ne geçti.

 11 isim ilk kez katıldı

 63. Hükümet'in ilk toplantısına ilk gelen bakan Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun olurken HDP’li iki bakan kırmızı plaka tercih etmedi. 63. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu’na ilk kez katılan 11 isim yer aldı.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, AB Bakanı Ali Haydar Konca, Çalışma Bakanı Ahmet Erdem, Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Tarım BakanıKutbettin Arzu, Gümrük Bakanı Cenap Aşçı, İçişleri Bakanı Selami Öztürk, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Kültür Bakanı Yalçın Topçu ilk kez kabine toplantısına katıldı.

Daha önce kritik toplantılarda Dışişleri Müsteşarı olarak Bakanlar Kurulu’na katılan Feridun Sinirlioğlu ise ilk kez bakan olarak kabine toplantısında yer aldı.

 Üç gündemli toplantı

 Toplantının "resmi" gündeminde ÜÇ madde yer aldı. Başbakan Yardımcısı Numan KurtulmuşArtvin’deki sel faciasıyla ilgili yapılan yardım ve gelinen duruma ilişkin bilgi verdi. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2016 bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı da 2015-2016 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları ve yeni eğitim öğretim yılı hakkında kabineye bir sunum yaptı. Üç resmi gündemin dışında toplantıda terör olayları ve seçim güvenliği konularının da ele alındığı ifade edildi.

 Türkeş'e "Baba" plakası

 Başbakan Yardımcısı Türkeş'in makam plakasının protokole göre "0008" olması gerekirken "0007" plakalı makam aracı verildi. Alparslan Türkeş'in makam plakasının da "0007" olması nedeniyle Başbakan Davutoğlu'nun talimatı ile Türkeş'e "0007" nolu plaka verildi. Konu "0007" plakalı makam aracını kullanacak olan Cevdet Yılmaz'a da aktarıldı. Yılmaz'ın da onayı ile Türkeş'e "0007" nolu makam plakası verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim