• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Bahçeli’ye Amasya’dan Yanıt Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirilerine cevap vererek, “IMF’den talimat alanlar Amasya’ya gelip bize hesap soramazlar” dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Sinop v...
Bahçeli’ye Amasya’dan Yanıt Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirilerine cevap vererek, “IMF’den talimat alanlar Amasya’ya gelip bize hesap soramazlar” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Sinop ve Tokat mitinglerinin ardından Amasya’da da halka seslendi. Başbakan Davutoğlu, “Bizim milletimiz için ideallerimiz, rüyalarımız var, olmayanlar utansın. Biz olmadan Avrupa’nın tarihi yazılamaz diyecek miyiz? Avrupalılar ‘kadının ruhu var mı?’ diye tartışırken, 500 yıl önce Mihri Hatun burada destan yazdı” dedi.

"IMF’DEN TALİMAT ALANLAR BİZE HESAP SORAMAZ"

Bahçeli’nin 13 Mayıs tarihinde Amasya’da düzenlediği mitingde AK Parti’ye ağır suçlamalarda ve eleştirilerde bulunmasına Başbakan Davutoğlu sert bir şekilde cevap vererek, “Geçen hafta Bahçeli buraya gelmiş. Bize ağır hakaretler etmiş. Bahçeli’yi yuhalamayın ama hesap sorun. Buraya gelip, bizim hakkımızda hakaretler etmiş. Amasya’dan soruyorum, 2002’de AK Parti gelmeden önce devletimiz fetret devrindeydi dimi? IMF’den talimat alanlar Amasya’ya gelip bize hesap soramazlar. 2002 yılında biz piyade tankını bile hibe olarak alıyorduk. Tankı bir ülkeden hibe olarak alıyor, İsrail’e tamire gönderiyorduk. Tam bir fetret devriydi. Bu al bayrağın, bu devletin, bu milletin şerefini kim kurtardı? 12 yıl içersinde yaptıklarımız destandır. Destan yaptıklarımız AK Parti ile milletin aşk destanıdır. Madem bu millete hizmet edecektin, başbakanlığı niye ret ettin. Madem millete hizmet etmeyi düşünüyordun, 2002 yılında başbakan yardımcılığını bırakıp, süre dolmadan iktidarı niye terk ettin? 1999 seçimlerinde bir muhterem hanımefendi MHP’den başörtüsü ile milletvekili seçildi. Talimat geldi ‘başını açsın’ diye. Bahçeli o kadının başını açıp, meclise gönderdi. Talimatla baş açtıranlar şereften bahsedebilir mi? Başörtülü, başı açık hanım kardeşlerimizin hepsi bizim onurumuzdur. Bütün bu çabalardan sonra eski Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Bu Türkiye’den tekrar koalisyon Türkiye’sine dönmek istiyorlar. Kudretli ve şefkatli Türkiye’den tekrar koalisyonlu eski Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Buna izin verecek misiniz?” diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU KIŞ UYKUSUNDA"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün açıkladığı CHP vizyon projesinin bir intihal olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, “CHP’li Kılıçdaroğlu’nun yüzyılın projesi diye ortaya attıkları intihal. Bunların her şeyi çalıntı, hırsızlık. Yürüyen merdivene ters binen kitabı da tersinden okur. ‘Karayolları, ulaştırma hatları buradan geçecek’ diyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattını kim kurdu? Bunlar bilmez çünkü Kılıçdaroğlu kış uykusuna yatar. Zavallı Suriye’de 300 bin ölmüş, 2 milyon garip, yetim Türkiye’ye sığınmış. Bu şimdi durmuş ‘Suriye ile niye aramız açıldı’ diyor. O arkadaşın 300 bin kişiyi öldürmüş. Biz mazlumları, yetimleri ve onurlu kadınları zalimlere verir miyiz? Her yerde Türkmenlerin haklarını koruduğunu iddia eden Bahçeli, Suriyelilerle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu’na niye bir şey demiyor. MHP ve HDP güvenlik paketine karşı çıktılar, CHP’de onlara destek verdi. 7 Haziran seçimlerine kimse gölge düşüremez. Biz 7 Haziran seçimleriyle yeni Türkiye müjdesi veriyoruz. Bu milletin ayağa kalkışı ve şahlanışıdır. Şimdi ikinci yarı başlıyor diyoruz. Birinci yarıyı zaferle bitirdik. İkinci yarı Türkiye’yi dünyanın merkezi yapan bu hızlı trenleri ve havaalanları hızla yapıyoruz. Bizde hizmet bitmez. Karadeniz ile Akdeniz’i birleştiren hızlı tren hattı Amasya’ya geliyor” şeklinde konuştu.

"ŞEHZADE AHMET"

Daha sonra meydanda bulunan vatandaşların ‘Şehzade Ahmet’ sloganlarına Davutoğlu, “Amasya’ya geldik. Amasya’dan ders aldığımız için şehzade diyorsunuz. Bahçeli bunu da duysun. Allah razı olsun. Ne güzel unvanlar veriyorsunuz. Bu Osmanlı düşmanı adamlar yanlış anlar. Biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz. Bizi Batıya ‘Osmanlıcı’ diye şikayet ettiler. Biz bundan gocunmayız, gurur duyarız. Biz milletin oğluyuz, Osmanlı’nın varisiyiz, Cumhuriyetin çocuğuyuz. 1 Haziran’da Ferhat Tüneli’nin ihalesine çıkıyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim