• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 11°C Kocaeli
    • 11°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2324.082 0.75
  • Dolar: 32.3623 0.09
  • Euro: 34.9568 -0.31

Bahçeli: "Tam Bir Eziklik Ve İflas Psikolojisidir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Balkanlar’dan göçe zorlanan milyonlarca Evlad-ı Fatihan’ın ızdırap ve felaketini kalbinde duymayan, Ermeni katillerin katlettiği on binlerce masum Müslüman Türk’ün s...
Bahçeli: Tam Bir Eziklik Ve İflas Psikolojisidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Balkanlar’dan göçe zorlanan milyonlarca Evlad-ı Fatihan’ın ızdırap ve felaketini kalbinde duymayan, Ermeni katillerin katlettiği on binlerce masum Müslüman Türk’ün sızısını hissetmeyenlerin başkalarının gözüne girmek için çaba sarfetmeleri tam bir eziklik ve iflas psikolojisidir" dedi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM’nin açılışının 95. yıl dönümü dolayısıyla özel gündemle toplandı. Genel Kurul’da konuşma yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Çatısı altında görev yapmaktan iftihar ettiğimiz Gazi Meclisimizin 95’inci kuruluş yıl dönümünü hayırla anmak, muazzez hatırasını sevinç ve gurur duyarak hatırlamak maksadıyla bugünkü özel birleşimde biraradayız. Öncelikle güzide heyetinizi saygılarımla selamlıyorum. Ekranları başında bizi seyreden ve 95 yıllık kutlu çınara yüreğiyle sahip çıkan aziz vatandaşlarımıza en iyi dileklerimi sunuyorum" dedi.

TBMM’nin bağımsızlık aşkının, meşruiyet arayışının, milli iradeye saygının mümtaz ve muhteşem bir mahsulü olduğunu belirten Bahçeli, "İlk Meclis’le birlikte Türk tarihinde onurlu ve tertemiz bir sayfa açılmıştır. Hüsran, yenilgi ve geri çekilmeyle geçen bozgun yılları Ulus’taki taş binaya çarpmış, deyim yerindeyse vatan sevdasıyla tutuşan yepyeni bir diriliş ateşi Türk milletini ayağa kaldırmıştır. Hiç kuşkusuz, Büyük Millet Meclisi, zalime karşı ümit sancağı, haine karşı cesaret kaynağı, işgale karşı heyecan sağanağı, esarete karşı iman ve azim yatağı, insan onurunu merkezine alan demokrasi ve egemenlik vahası, saldırılara ve mütecaviz emellere karşı taarruz karargahıdır" ifadelerini kullandı.

"AYRIMCILIĞIN SOĞUK ESİNTİSİ MECLİS’İN KAPISINDAN GİREMEMİŞTİR"

"Meclisimiz dillere destan kurtuluş mücadelemizin sevk ve idare merkezidir" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede istiklalimizin mayası burada çalınmış, istikbalimizin vicdani, hukuki ve ahlaki sınırları buradan çizilmiştir. Varlığımızın tescil ve beyanı burada yapılmış, hayallerimizin rotası buradan tayin edilmiştir. Büyük Millet Meclisi inanmışlığın eseri, korkusuz yüreklerin mükafatıdır. Büyük Millet Meclisi, aklın, adaletin, uzlaşmanın, anlaşmanın ve kucaklaşmanın demokrasiyle mühürlenmiş manevi sözleşmesidir. İmparatorluğumuzun yıkıntıları arasından yeni bir devlet doğmuşsa, Mondros’tan Sevr’e kadar yazılan imha belgeleri yırtılıp atılmışsa, Türk milleti aynı ülküler etrafında buluşmayı başarabilmişse bunun şeref payesi elbette Büyük Millet Meclisi’ne aittir. İlk Meclis’in kahraman mebuslarının dünya görüşleri, doğdukları yöreler, hatta etnik kökenleri farklı farklı olsa da şunu unutmayınız ki hepsi birden büyük Türk milletinde kaynaşmış, davalarına inanmış, vatan ve bayrak ortak paydasında buluşmuşlardır. Ayrımcılığın soğuk esintisi Meclis’in kapısından girememiştir. Bölücülüğün amaçları, teslimiyetçiliğin meşum ve gizli niyetleri Meclis’e yaklaşamamıştır. İlk Meclis’in tüm üyeleri tek yürek halinde karanlık tortuları dağıtmış, vehimleri çürütmüş, umutsuzlukları yenmiş, vatan ve millet etrafında kenetlenmiştir. Türk vatanı 23 Nisan 1920’nin bir Cuma günü umuda kanatlanmış, uyanan ve doğrulan milli vakar ’Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla tarihsel yürüyüşüne daha bir şevkle devam etmiştir. Ankara’ya ulaşabilmiş vekillerin katılımıyla Ulus’taki eski taş binada başlayan ilk toplantı, milletimizin makus talihinin kırılacağını müjdelemiştir. En yaşlı üye sıfatı ile başkanlık kürsüsüne çıkan Sinop Mebusu Şerif Bey’in açılış konuşması milletimizin hissiyatına tercüman olmuş ve tam bağımsız yaşama kararlılığını işin başında herkese tebliğ etmiştir. İlk Meclis hasarın farkında, ölümcül yaranın bilincindeydi. Yaklaşık 10 yıldır süren kayıp ve hezimet döneminden sonra Osmanlı Devleti’nin girdiği ağır komadan kurtulamayarak gözlerini yummaya başladığını görüyordu. Nitekim omuzlardaki sorumluluk büyüktü. Zira ortada bir vatan ve milletin geleceği söz konusuydu."

"ORTADA SORUMLULUK SAHİPLERİNDEN TÜRK MİLLETİNİ DÜŞÜNEN YOKTU"

İç ve dış mihrakların Anadolu’da parlayan bağımsızlık sevdasını ve milli uyanışı kösteklemek, engellemek ve akamete uğratmak için her yola başvurduklarını ifade eden Bahçeli, "Ortada sorumluluk sahiplerinden Türk milletini düşünen yoktu. Türkiye’yi dert eden görülmüyordu. Bir yanda baştanbaşa emperyalistler tarafından işgal edilen yurdumuz, diğer yanda İstanbul Hükümeti’nin aleyhe yürüttüğü tezviratlar ve işgalcileri memnun etmek için sürdürdükleri tavizkar kampanyalar her şeyiyle sabitti. Hürriyet ve İtilaf Fırkası’nın bitmek bilmeyen oyunları, Kürt Teali ve Teavün Cemiyeti’nin azalmayan senaryoları, Teali İslam Cemiyeti’nin yavaşlamayan menfi propagandaları, Kızıl Hançer Cemiyeti’nin ve İngiliz Muhipler Cemiyeti’nin saçtıkları nifak tohumları, işgalcilerin kiralık Sadrazamı Damat Ferit’in gayri milli tutumu, Yunan ordusunun başarısı için dua eden nazırlarla, okul kitaplarından Türk sözcüğünün çıkarılmasını isteyecek kadar alçalan ve insanlığını kaybeden nazır bozuntularının kirli gürültüsü ve nihayetinde Türklüğü vatanında söndürmek, milleti can evinden vurmak için asırlarca kin ve nefret yatırımı yapan çevrelerin operasyonları milli ufku perdelemiş, gelecek ümitlerini köreltmişti" şeklinde konuştu.

"YAŞANMIŞ TÜRK ASIRLARINI DİNAMİTLEMEYİ HESAP EDEN KİM VARSA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI"

"İşte böylesi kurşun gibi ağır bir ortamda Gazi Mustafa Kemal Samsun’a ayak basmış ve kurtuluşun ilk kıvılcımını çakmıştır" diyen Bahçeli, "Ardından Anadolu’nun bağrında dua, dirayet, dik duruş ve tarihi kudretle yeşeren milletin son çaresi, milli egemenliğin yegane temsil makamı Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Aziz Meclisimiz tuzakları bozmuş, sömürgeci hedefleri gömmüştür. Egemenlik tamamen ve bizatihi milletin denetim ve kontrolüne geçmiştir. Türk milleti kaderine kendisi yön vermek için yüreklice devreye girmiştir. Milleti bölmeyi, topraklarımızı bölüşmeyi, yaşanmış Türk asırlarını dinamitlemeyi hesap eden kim varsa hayal kırıklığına uğramıştır. Ve bu hayal kırıklığı ebediyen de devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"TAM BİR EZİKLİK VE İFLAS PSİKOLOJİSİ"

Son günlerde uluslararası kamuoyunda konuşulmaya başlanan sözde Ermeni soykırımı tartışmalarına yönelik Bahçeli, "Önemle altını çiziyorum ki, Balkanlar’dan göçe zorlanan milyonlarca Evlad-ı Fatihan’ın ızdırap ve felaketini kalbinde duymayan, Ermeni katillerin katlettiği on binlerce masum Müslüman Türk’ün sızısını hissetmeyenlerin başkalarının gözüne girmek için çaba sarfetmeleri tam bir eziklik ve iflas psikolojidir. 1915 olaylarına soykırım yaftası vuranlar, bunlara şirinlik yapanlar, Ermeni çetelerini haklı çıkarmak için milli haysiyet kaybı yaşayanlar bu aziz vatana dün bir şey kazandırmadı, bugün de kazandırmayacaktır. Adına ne denirse densin; ister tehcir, ister göç, Türk milleti dönemin şartlarında gereğini yapmış, en azından son yurdumuzun yüz yılını teminat altına almıştır. Soykırım yalanına bel bağlayanların ne söyleyip, neyi nasıl karara bağlayacakları artık milletimizin umurunda değildir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine bina edildiği parlamenter sistemi kötüleyenler, bir defa İlk Meclis’i özde hazmedemeyenlerdir. Rejim ve sistem değişikliği teklifi Türkiye Cumhuriyeti’ne sivil mahiyetli bir darbe olup, aynı zamanda ilk Meclis’i yok sayma teşebbüsüdür" şeklinde konuştu.

Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye’nin kurulması ve kurtulmasında; ülkemizin yabancı tasallutundan çekip çıkarılmasında tek güç tamı tamamına büyük Türk milletidir. Şu günkü ortamda, ihtiyacımız olan husus ilk Meclis’in mücadele iradesi, zorluklara dayanma ve üstesinden gelme kabiliyetidir. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde; 1920 yılının yoklukları ile isli gaz lambalarının aydınlattığı, teneke sobaların ısıttığı, mekteplerden sıraların getirildiği ilk Meclis’in Ulus semtindeki aziz hatıraları, işte o anda gerçek değerini ve yerini bulacaktır. Milletimizin egemenlik yetkilerini doğrudan doğruya eline aldığı 23 Nisan tarihi, aynı zamanda sevgili çocuklarımız için de bayram olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle bütün çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, egemenliğin aziz milletimiz tarafından kullanılmaya başlandığı 23 Nisan 1920 tarihinin 95’nci yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclis’in tüm mebuslarını, kurucu kahramanları ve vatanımızın selameti için canlarını seve seve ortaya koyan muhterem şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Konuşmama son verirken ekranları başında bizi izleyen aziz milletimizi ve muhterem heyetinizi saygılarımla selamlıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim