• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Aziz Yıldırım’dan Talimat Geldi Mi ?

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçen haftaki maç sırasında Başkan Aziz Yıldırım’dan talimat geldiği iddiasına ilişkin, "Hakemlere karşı bir tutum sergilemem istendi. Bu benim tarzım değil”...
Aziz Yıldırım’dan Talimat Geldi Mi ?

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçen haftaki maç sırasında Başkan Aziz Yıldırım’dan talimat geldiği iddiasına ilişkin, "Hakemlere karşı bir tutum sergilemem istendi. Bu benim tarzım değil” dedi.

Mersin İdmanyurdu, sahasında ağırladığı Fenerbahçe’ye son dakikada gelen golle 1-0 mağlup oldu. Karşılaşma sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Mersin’e 3 puan için geldiklerini hatırlatarak, “Buradan 3 puan alıp, zirve mücadelemizi sonuna kadar sürdürmek istiyorduk. Amaç kazanmaktı. Futbolcularım sonuna kadar mücadele etti ve kazandık. Mersin İdmanyurdu takımı da maça iyi hazırlanmış. 2-3 pozisyonu ve direkten dönen topları var. Güzel bir mücadele vardı sahada. İyi mücadele verdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

“ŞİMDİ DERBİYİ BEKLEYECEĞİZ”

Kartal, şampiyonluğun güçlü adaylarından olduklarını ifade ederek, “Rakip 10 kişi kalınca iki değişiklik yaparak, oyunu değiştirmek istedik. Son dakikada gelen golle de maçı kazanmasını bildik. Şu anda 70 puanla şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğumuzu, bu hafta çok zor bir maçı kazanarak gösterdik. Biz şimdi rakiplerimizin oynayacağı derbi maçını bekleyeceğiz. Ancak nasıl bekleyeceğiz. Biz iki maçımızı kazanıp, rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Puan kaybedeceklerini düşünerek, şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

“BÜTÜN TAKIMLAR BASKI ALTINDA”

Kartal, “Ligde son iki haftaya girilirken, şampiyonluk şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Zirve mücadelesi veren son 3 takımın da maçlarının ne kadar çekişmeli, heyecanlı ve zorluk derecesinin yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Şampiyonluk yarışında bütün takımlar baskı altında. Bu yüzden daha çok kontrollü oynamaya ve maçı kazanmaya çalışıyoruz. Son dakikada gelen gol bize çok büyük moral oldu. Bundan sonra da maçlarımıza en iyi şekilde hazırlanıp, rakiplerimizin puan kaybetmelerini bekleyeceğiz.”

TALİMAT GELDİ Mİ ?

“Aziz Yıldırım’ın takımı yönettiği yönünde basında yer alan haberler sizi rahatsız ediyor mu? Gerçekten Aziz Yıldırım’dan talimat alıyor musunuz?” sorusuna da İsmail Kartal, “Öncelikle şunu söylemek isterim ki, bizler Türk futboluna hizmet etmek isteyen teknik adamlarımız. Başkandan menajerimize bir talimat geldiği doğrudur. Ancak hafızalarımızı geriye alırsak. Kendi sahamızda oynadığımız son 3 maçta, Trabzonspor maçında verilmeyen penaltı, Akhisar maçında rakibin 48. dakikada oyundan atılmaması, son oynanan maçta da penaltımızın verilmemesinden dolayı başkanımız hakemlere sitem etmiştir. Ondan dolayı hakemlere karşı bir tutum sergilemem istendi. Bu benim tarzım değil” yorumunu yaptı.

“BEN TALİMAT ALMAM”

“Hakemler de insan” ifadesini kullanan Kartal, açıklamasını da şöyle sürdürdü:

“Ben bu zamana kadar hakemlerle ilgili olarak hiçbir yerde konuşmadım. Hakemlerimiz de hata yapabilir. Ama baktığımızda biz kendi evimizde hatalardan dolayı 7 puan kaybettik. Ama ben bunu bir gün olsun dile getirmedim. Bu kaybettiğimiz puanları şu anki puanımızın üstüne koyduğumuzda 77 puanla şampiyonluğun en güçlü adayı biz oluyorduk. Ben bunları hiçbir zaman hiçbir yerde dile getirmedim. Ama medya mensupları olarak sizler de bunları dile getirmediniz. Bu olayların üstüne fazla gitmediniz. Başkanımız böyle bir şey söylemiştir. Ama ben talimat almam. Başkan da bugüne kadar talimat vermedi. Böyle bir şey olmadı olamaz da.”

ÇALIMBAY: “TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM”

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, “Her şeyden önce çok iyi maç oldu. Fenerbahçe takımı telafisi olmayan maçlar oynuyor. Onlar da galibiyet için oynadı, bizler de galibiyet için oynadık. Hatta biz 10 kişi kaldığımızda dahil galibiyet için oynadık. Yaklaşık 40 dakika Fenerbahçe takımına karşı 10 kişi oynadık. Tabii ki 10 kişi oynamak hele Fenerbahçe gibi bir takıma karşı oynamak daha zor. Takımımla gurur duyuyorum. Hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe maçlarında gösterdiği performanstan ötürü” dedi.

Futbolun belirli kuralları olduğunun altını çizen Çalımbay, “Girdiğin pozisyonları değerlendirmen gerekiyor. Çok iyi pozisyonlar yakaladık. Hem maçın ilk yarısında olsun hem de 10 kişi kaldığımız ikinci yarı olmak üzere. Son iki maçta takımım mükemmel oynadı. Her maçta bu şekilde oynamak için çaba sarf ediyoruz. Deplasmanda da olsa içeride de olsa elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu sezon ligi ilk 10 içerisinde bitirmek hedefimiz. Bu sene ligde kalmakta bizim için çok önemli” ifadesini kullandı.

Rıza Çalımbay, açıklamasının devamında da şu görüşleri dile getirdi:

“Bu sezon bizim ders çıkaracağımız bir sezon. Diğer takımlardan farklı olarak bu seneyi geçirdik. Transfer yapamadık. Alabileceğimiz birkaç futbolcunun katkısıyla daha farklı konumda olabilirdik. Ama biz bunu hiçbir zaman dezavantaj olarak görmedik. Futbolcularım ellerinden geleni yaptı. Sezon başından bu zamana kadar ellerinden geleni yapan tüm futbolcularıma teşekkür ediyorum.”

“FUTBOLUN İÇİNDE HER ŞEY OLABİLİR”

Çalımbay, bir gazetecinin, “Bu sezon ki, şampiyonluk yarışını nasıl görüyorsunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Galatasaray ile oynadığımızda ayrı bir takımla oynuyoruz. Fenerbahçe ile oynadığımızda ayrı takımla oynuyoruz. Çünkü Fenerbahçe takımı ofans yönü çok güçlü olan bir takım. Her an oyunun kaderini değiştirecek oyunculara sahip bir takım. Örneğin Emre, oyuna girmesiyle 10 kişi kalmamızı mükemmel şekilde kullandılar. Galatasaray takımı artık az maç kaldığı için daha inanmış bir şekilde devam ediyor yoluna. Burada Beşiktaş’ın da elinden geleni yapması gerekiyor ligin bitimine kadar. Son iki maç kaldı telafisi olmayan maçlar. Şu anda şu takım birinci olur diyemem. Futbolun içinde her şey olabilir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim