• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2304.963 1.28
  • Dolar: 32.3151 0.29
  • Euro: 35.0881 0.10

’Avukata Paralel Tehdit’ Davası Başladı

Avukat Ebru Timtik’i Emniyet Müdürlüğünde tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan ve paralel yapı operasyonunda tutuklanan eski polis memuru Serkan Durmaz’ın yargılanmasına başlandı.Müvekkillerinin gözalt...
’Avukata Paralel Tehdit’ Davası Başladı

Avukat Ebru Timtik’i Emniyet Müdürlüğünde tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan ve paralel yapı operasyonunda tutuklanan eski polis memuru Serkan Durmaz’ın yargılanmasına başlandı.

Müvekkillerinin gözaltına alınması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan avukat Ebru Timtik ile eski komiser Serkan Durmaz arasında yaşanan su tartışmasının ardından Durmaz’ın, Timtik’i tehdit ettiği iddiası üzerine açılan davanın görülmesine başlandı.

Meslekten atılan Serkan Durmaz, emniyetteki paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturmada tutuklanmış, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra aylık tutukluluk incelemesinde tahliye olmuştu.

Serkan Durmaz’ın 6 aydan 2 yıla kadar hapisle yargılandığı davanın ilk duruşma yapıldı. İstanbul 81’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Serkan Durmaz ve müşteki avukat Ebru Timtik ile avukatları hazır bulundu.

“BU DAVANIN AMACI BENİ DEŞİFRE ETMEK”

Duruşmanın başlamasının ardından kimlik tespiti sırasında sanık Serkan Durmaz güvenlik nedeniyle ev adresini bildirmedi. Davanın amacının kurgu bir olay üzerinden adresini, telefonunu ve şahsını deşifre etmek olduğunu öne süren sanık Durmaz, “Bu dava şahsımın genel olarak DHKP-C örgütü tarafından deşifre edilmesi amaçlıdır. Kısmen de gerçekleşmiştir bu amaçları. Şu an meslekte olmamam örgütün beni hedef almayacağı anlamına gelmez. Ayrıca dava konusu olay gerçek değildir, ben kimseyi tehdit etmedim” dedi.

“KURMACA ÜZERİNDEN BENİ KANDIRMAYA YÖNELİK SORULAR SORUYORLAR”

Ebru Timtik’in avukatlarından Günay Dağ’ın, “İddianamedeki olay tarihinde müşteki avukatlarla aranızda bir tartışma geçti mi?” şeklindeki sorusuna sanık Durmaz, “Böyle bir olay yoktur. Kurmaca üzerinden beni kandırmaya yönelik soru soruyorlar. Bu yüzden böyle bir soruya cevap vermeme gerek yoktur. Şu an müşteki ve avukat olarak karşımda oturan kişilerle 2 yıl DHKP-C mensubu kişilerin avukatlığına gelmişlerdir. Ben olay tarihinde yanımda yardımcı olarak çalışan komiserin tanık olarak dinlenilmesini istiyorum. Sadece sicil numarasını veriyorum. Kendisinin de deşifre olmasını istemiyorum” diye yanıt verdi.

“YAKINDIR SİZİN DE İPİNİZİ ÇEKECEĞİZ”

10 yıldan beri ceza avukatlığı yaptığını belirten müşteki Ebru Timtik ifadesinde, “Olay tarihinde müvekkilimin de arasında bulunduğu toplu gözaltılar vardı. Gözaltında bulunan kişilere su verilemediğini ben oraya gittiğimde yapılan tartışmalar sonucu öğrendim. Müvekkillerimize su verilmemesinin huzurda bulunan sanık Durmaz tarafından tutanak altına alınmasını istedim. Sanık bana ‘Senin kafanı kıracağım, yakındır sizin de ipinizi çekeceğiz’ dedi. Olaydan bir süre sonra Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları şüpheli olarak gösterilmişti. Gözaltına alındığım sırada ellerim arkadan bükülü iken kafamı kaldırdığımda karşında sanık Durmaz’ı gördüm. Durmaz, bana ‘Senin ne hale düştüğünü görmeye geldim’ dedi. Bu olay nedeniyle de ayrıca şikayetçi oldum” diye konuştu.

“TARİHE NOT DÜŞÜLSÜN DİYE BURADAYIM”

Sanıkla yaşadığı her iki olayın da TEM Şube personeli tarafından kayıt altına alındığını belirten Timtik, “Sanığın yaptığı eylem sonucunda pişman olmasını istiyorum. İşkenceden, zulümden vazgeçsinler. Tarihe not düşülsün diye buradayım. Hiçbir şeyi affetmiyorum. Avukatım. Sanık ve sanık gibilerin zulmü burada cezalandırılamaz ama şikayetçiyim. Yine de cezalandırılsın” dedi. Duruşmada ayrıca avukat Şükriye Erden tanık olarak dinlendi.

TAYLAN TANAY VE SÜLEYMAN GÖKTEN’E ZORLA GETİRİLME

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya gelmeyen tanıklar avukat Taylan Tanay ve Süleyman Gökten’in zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim