• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8732.3 0.16
  • Altın: 2234.833 -0.43
  • Dolar: 32.3364 0.08
  • Euro: 35.1115 -0.27

Avukat İstedi

Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan’ın katil zanlısı, ailesi aracılığıyla Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak Mersin Barosu’ndan avukat tayin edilmesini istedi. Tarsus’ta 11 Şu...
Avukat İstedi

Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan’ın katil zanlısı, ailesi aracılığıyla Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak Mersin Barosu’ndan avukat tayin edilmesini istedi.

Tarsus’ta 11 Şubat 2015 tarihinde ortadan kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürülerek yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlıları minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe’nin (25) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Haziran 2015 tarihinde başlanacak. Olayın hemen ardından Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamada, baroya kayıtlı hiçbir avukatın zanlıların avukatlığını yapmak istemediği kamuoyuna duyurulmuştu ancak baş zanlı Suphi Altındöken, ilk duruşmaya yaklaşık 1 ay kala Mersin Barosu’ndan avukat istedi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Suphi Altındöken’in ailesinin, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak avukat talebinde bulunduğunu söyledi. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, bu son talepten önce Mersin Barosu’ndan avukat tayin edilmesini istediğini anımsatan Antmen, “Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız gibi Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Mersin Barosu’na yazı yazarak baş zanlı diyebileceğimiz Suphi Altındöken’e avukat tayin edilmesini istemişti. En son 5 Mayıs 2015 tarihinde Suphi’nin ailesi tarafından da Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe verilerek zanlıya Barodan avukat verilmesi talep edilmiş. Ağır Ceza Mahkemesi, Mersin Barosu’na bu talebi yazıyla bildirdi” dedi.

“KİMSE İSTEMİYOR AMA AVUKATSIZ YARGILANMASI HAK İHLALİ OLUR”

Ceza Muhakemeleri Kanunu’na göre, suçun ağırlığı nedeniyle mutlaka bu kişinin bir avukatla temsil edilmesi gerektiğinin altını çizen Antmen, “Bu, adil yargılanma ve savunma hakkı için olmazsa olmaz bir koşul. Şimdi önümüzde 12 Haziran’a kadar çok süre kalmadı. En kısa sürede Mersin Barosu Yönetim Kurulu bu konuda yasanın emrettiği şekilde gereğini yapacak” diye konuştu.

Mersin Barosu’ndan hiç kimsenin bu zanlının avukatlığını yapmak istemediğini daha önce söylediklerini anımsatan Antmen, “Ama onun da avukatsız yargılanması bir hak ihlali olacak. Bunu da biliyoruz. Bizim Baro olarak en önemli olmazsa olmaz koşulumuz insanların adil yargılanması. Adil yargılanırken de gereken en ağır cezaya bu davada özellikle zanlıların çarptırılması” ifadelerini kullandı.

“DURUŞMA GÜNÜNE KADAR BEKLETMEYECEĞİZ. BU AY İÇİNDE BU SORUN HALLOLUR”

Avukatlık Kanunu’na göre, Baro Başkanı ya da Baro Yönetim Kurulu’nun bu konuda görev yapacak bir avukat tayin etmesi gerektiğini ifade eden Antmen, şunları söyledi:

“Artık ya en son Baroya kayıt olan arkadaşlarımızdan veya gerçekten de burada adil yargılanmak ve savunma hakkının sağlanması için bu işi yapacak bir arkadaşımız olur mu diye bakacağız. Şu an tam olarak kimin atanacağı, nasıl bir yöntem izleneceği çok belli değil ama bunu da en kısa sürede yapacağız ki, atanan avukatın da savunma hazırlıklarını yapması için süresi olsun. Duruşma gününe kadar süre var ama o kadar bekletmeyeceğiz, bu ay içinde bu sorun hallolur.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim