• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 14°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 9°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 8963.84 1.78
  • Altın: 2279 0.14
  • Dolar: 32.3081 0.17
  • Euro: 35.0434 -0.14

Avuçlarını Yalayacaklar !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ekonomi yönetiminde farklı kanaatler varmış gibi kriz senaryosu yapanlar avuçlarını yalayacaklar” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Washington,...
Avuçlarını Yalayacaklar !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ekonomi yönetiminde farklı kanaatler varmış gibi kriz senaryosu yapanlar avuçlarını yalayacaklar” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Washington, Brüksel’de ve Berlin’de oturarak Suriye halkının acılarına kayıtsız kalmanın birileri için anlaşılabilir bir durum olduğunu ama Ankara’da, İstanbul’da, Hatay’da, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da oturarak Suriye halkının acılarına kayıtsız kalanları tarihin affetmeyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Suriye Ulusal Koalisyonu yöneticileriyle bir araya geldiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, Arapların, Türkmenlerin, Kürtlerin, Sünnilerin, Hristiyanların içerisinde olduğu Suriye Ulusal Koalisyonu’nun bundan dört yıl önce ayağa kalkan Humuslu gençlerin, Hamalı gençlerin, Halepli gençlerin bugünkü temsilcileri olduğunu sözlerine ekledi.

“SURİYE HALKI ZALİM ESED REJİMİ VE DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN KISKACA ALINIYOR”

Başbakan Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu’na yardım etmeye devam edeceklerini kaydetti. Esed rejiminin zulmü karşısında Suriye Ulusal Koalisyonu’nu güçlü kılmanın Suriye halkının bir kıskaca alınmasını engelleyeceğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, “Bugün Suriye halkı kıskaca alınıyor. Bir tarafta Eser rejimi diğer tarafta DEAŞ terörü. İnsanlık dışı rejimle, insanlık dışı bir terör örgütünün arasında Suriye halkı kıskaca alınmaya çalışılıyor” diye konuştu.

“ŞEHİTLİKTEKİ HALEPLİLERİ SAYSINLAR ONDAN SONRA GİDİP ESAD’IN ELİNİ SIKSINLAR”

Hollanda’nın başbakanın, “bizden giden gençler eğer Hollanda’ya dönmelerindense Suriye topraklarında ölüp kalmaları isteriz” dediğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, “Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Gençlerinize sahip çıkınız. Hepimiz gençlere sahip çıkmakla yükümlüyüz. DEAŞ terör örgütü karşısında da çok açık net bir tutum sergiledik, Esed rejimi karşısında da. Yol nedir, yol şudur, tarihte hep Anadolu’yla iç içe yaşamış, bizimle birlikte kaderini paylaşmış Suriye halkı aslında tarih boyunca hiçbir zaman aşırılığa meyletmemiştir. Suriye tarihinde aşırı akımların etkisini görmezsiniz. Halep aynen Şanlıurfa gibi İbrahimi geleneğinin sürdüğü her kültürün iç içe yaşadığı mübarek bir şehirdi. Şartlar bizi onlardan ayırdı ama Şanlıurfa’ya, Gaziantep’e duyduğumuz muhabbeti Halep’e de duymamızı kimse engelleyemez. Çünkü gitsinler Çanakkale Şehitliği’ne baksınlar, Haleplileri saysınlar ondan sonra gidip Esad’ın elini sıksınlar. Bakü şehitliğine gitsinler Haleplileri görsünler, Kudüslüleri görsünler” dedi.

“RACHEL CORRİE’NİN KAHRAMANLIK HİKAYELERİNDEN DERS ALSINLAR”

Başbakan Davutoğlu, dünya liderlerinin Rachel Corrie’nin kahramanlık hikayelerinden ders alması gerektiğinin altını çizdi.

Tek başına bir kadının insanlık vicdanı adına İsrail’in tanklarının karşısında dimdik durduğunu ve öldürüldüğünü ama hakkı ayakta tuttuğunu vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz ona bu ölüm yılım dönümünde ona da ailesine de şükranlarımızı buradan ifade ediyoruz. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için insanlık vicdanı olduğunda ırk ayrımı, din ayrımı yoktur. Filistin’de bu hakkı, hukuku savunan batılı, ABD’li bir genç hanım aynı zamanda bu kadınlar gününü kutladığımız günlerde dünya kadınlarına da güzel bir mesaj vermiş oldu. Biz Türkiye’yi Çanakkale Savaşı’ndan İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemlere giden süreçte yaşanan acılardan aldığımız dersle kudretli bir şekilde yeniden inşa ederken Türkiye’de adaleti nasıl savunmuşsak, dünyanın her yerinde de adaleti savunmaya devam edeceğiz. Bu konuda da hiçbir tereddüt göstermeyeceğiz. Halepçe’ye sahip çıktığımız gibi Halep’e, Bağdat’a sahip çıktığımız gibi Şam’a, Kudüs’e sahip çıktığımız gibi Saray-Bosna’ya da Bakü’ye de Semerkant’a da aynı aşkla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim destanımız Dedem Korkut’tan beri süren köklü bir destandır.”

“AVUÇLARINI YALADILAR, YALAYACAKLAR”

7 Haziran seçimleri öncesinde birilerinin perde arkasından tuzaklarla meşgul olduğuna dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, bu tuzaklarla ulaşmak istedikleri hedefin Türkiye’de bir istikrarsızlık ve bir kaos ortamının oluşturulması olduğunu dile getirdi.

Normal ve düzgün işleyen demokrasiyle, sandıklarla, seçimlerle AK Parti’den kurtulamadıklarını sözlerine ekleyen Başbakan Davutoğlu, “Baktılar ki AK Parti’nin mayası sadece Türkiye’de değil Balkanlarda, Orta Doğu’da, Orta Asya’da tutmuştur ve bu maya Allah’ın izni ile analarımızın, ninelerimizin ak sütüyle karılmış bu mayaya hiçbir kirlilik bulaşamayacaktır bu sefer küresel ekonomik dalgalardan medet umarak Türkiye’de bir kriz havası yaratmaya çalıştılar. Evet, 2008’den buyana küresel ekonomik bir kriz var. Dünyada bütün ekonomiler küçülüyor. Türkiye ekonomisi ise bütün bu krizi rağmen büyümeye devam ediyor. Bunun arkasında milletiyle bütünleşmiş AK Parti hükümetlerini güçlü iradesi var. Kasım ayından bu ayana özellikle Aralık ayından itibaren küresel finansal piyasalardaki dalgalanmalarla özellikle doların yükselişe geçmesi dolayısıyla birileri neredeyse ellerine kına yaktı, ’Türkiye’de bir kriz doğacak da onlara yeni bir alan açılacak’ diye ümit beslemeye başladılar. Anamuhalefet partisi de bunun içinde, diğer muhalefet partileri de bunun içinde ama en önemlisi hala bu kritik günlerde Çanakkale Savaşı’nın yıl dönümünde, Ermeni sözde soykırımı için Türkiye’ye dönük büyük kampanyaların yürütüldüğü bir dönemde haince batı başkentlerinde kamuoylarını Türkiye aleyhine ayağa kaldırmaya çalışan paralel çetenin de rüyaları bu. Hepsinin rüyası Türkiye’de bir kriz çıksın, bu küresel dalgalanma unutturulsun ve sanki Türkiye’ye has bir kriz varmış gibi ortam doğsun ve seçimlere giderken AK Parti hükümeti yıpransın” şeklinde konuştu.

Bu sırada grup toplantısında bulunan bir partilinin “Avuçlarını yalarlar sayın Başbakanım” diye bağırması üzerine Başbakan Davutoğlu, “Aynen öyle. Avuçlarını yaladılar, yalayacaklar” diye karşılık verdi.

“KÜRESEL EKONOMİK KRİZ BÜTÜN DÜNYAYI YAKARKEN AK PARTİ’YE KAPATMA DAVASI AÇILDI”

2002 yılında iktidara geldiklerinde Irak savaşı sebebiyle “bu hükümet fazla yaşamaz” diye fal tutanların çıktığını ve onları çok iyi bildiklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 2004 yılında Kıbrıs müzakereleri yaparken Türkiye’de “genç subaylar rahatsız” diye gazete haberleri yaparak Kıbrıs üzerinden darbe çığırtkanlığı yapanları da gördüklerini ifade etti.

2007 yılı seçimlerine giderken 2006 yılında Danıştay saldırısı üzerinden Cumhuriyet mitingleri yapılarak milli iradeyi engellemeye çalışanları da gördüklerini kaydeden Başbakan Davutoğlu, “27 Nisan muhtırasından ümit hissedenleri de gördük. Muhtıra yayınlandığında sesini çıkarmayan CHP’lileri de gördük. Her seçim öncesinde mutlaka bir kriz senaryosu devreye girer. Ne oldu 2007 seçimlerinde millet onlara gereken dersi verdi. Küresel ekonomik kriz bütün dünyayı yakarken AK Parti’ye kapatma davası açıldı. Dünya küresel ekonomik krize geçerken düşünün, sadece buradaki değerli milletvekillerine değil herkese sorarak biran tahayyül etmelerini rica ediyorum. Türkiye’deki iş adamlarının, bazen bu kampanya içerisinde yer alanların, basın mensubu hepsi bir hayal etsin, eğer 2008’de AK Parti kapatılsaydı yerine yenisi kurar Allah’ın izni ile Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola devam ederdik biz ama Türkiye’nin hali nice olurdu” diye sordu.

2011 seçimlerine giderken yine birçok tapeler ve bir çok demokrasi ve ahlak dışı oyunlar oynandığını dile getiren Başbakan Davutoğlu, 2013-2014 seçimlerine giderken 2013 yılında Gezi provokasyonuyla uğraştıklarını kaydetti.

Dünyadaki ekonomik durgunluğa rağmen AK Parti’nin iki seçimde de büyük başarı sağladığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 2014 yılında AK Parti kadroları olarak bir destan yazdıklarını ifade etti.

“KRİZE YATIRIM YAPANLAR KESİNLİKLE KAYBEDECEKTİR”

2015 yılında seçimine giderken başka kumpasların içerisine de gireceklerini belirten Davutoğlu, “Ama biz başımız dik yola devam edeceğiz. Türkiye’deki kur hareketliliğini sanki Türkiye’de kriz varmış gibi yansıtanlara buradan sesleniyorum; çok iyi biliyorlar bu dünyadaki dalgalanmanın Türkiye’ye yansıması, doğal yansıması. Türkiye Kasım 2014’den 12 Mart 2015’e kadar Türk Lirası yüzde 14.2 değer kaybetti, doğrudur. Ama Euro yüzde 14.6 değer kaybetti. Brezilya Reali yüzde 17.9 değer kaybetti. Kolombiya Pezosu 15.5 değer kaybetti. Yani genel trend içinde aslında bizim Türk lirasındaki değer kaybı ki bunun içinde önüne geçecek tedbirler aldık, alıyoruz belli bir ortalamada tutuldu ve herhangi bir şekilde ekonomimizin etkilenmesinin de önüne geçildi. Bu kampanyalar karşısında ABD devletlerinde Türkiye’deki gerçekleştirmekte olduğumuz ekonomik değişim programlarını Newyork’ta anlattığımız da gelir gelmez hemen ekonomi bürokrasinin önemli yöneticiyle görüştük. En kötü senaryolarla ilgili tedbirler planladık, en iyi senaryoya nasıl gidebiliriz diye de yine tedbirlerimizi netleştirdik. Türkiye’de ekonomi rasyonel bir zemin de hareket etmektedir. Kimse bizden irrasyonel bir tepki beklemesin. Rasyonel zeminde olmak Türkiye’nin iddialarından vazgeçmesi anlamına gelmez. Ekonomimiz büyüyecektir. Bütün ekonomik parametrelerimiz son derece sağlamdır. Finansal yapımız sağlamdır, bankacılık sektörümüz sağlamdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki biz bu çerçevede ekonomimizi en güçlü zeminde yürütmeye kararlıyız. Ekonomi yönetiminde farklı kanaatler varmış gibi kriz senaryosu yapanlar avuçlarını yalayacaklar. Merkez Bankası başkanımızın cumhurbaşkanımıza verdiği brifing sonrasında da tekrar konuları ele aldık, dün bakanlar kurulunda da tedbirleri gözden geçirdik dünya piyasaları ne kadar dalgalanırsa dalgalansın bizim yüreğimizdeki millet aşkı dalgalandıkça ekonomimiz, demokrasimizde, dış itibarımız da yerli yerinde olacaktır. Kimse kriz senaryoları üzerine hesap etmesin, hesap eden, krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedecektir” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim