• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Atıklar Tarımda Enerjiye Dönüşüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yenilenebilir enerji kaynaklarının arttırılması gerektiğini söyledi. Yıldız, "Türkiye’de toplam 8,6 milyon ton eşdeğer petrollük biyokütle var" dedi.‘Tar...
Atıklar Tarımda Enerjiye Dönüşüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yenilenebilir enerji kaynaklarının arttırılması gerektiğini söyledi. Yıldız, "Türkiye’de toplam 8,6 milyon ton eşdeğer petrollük biyokütle var" dedi.

‘Tarım Havzalarında Sıfır Enerji Açığı, Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği’ Çalıştayının açılışı JM Marriott Otel’de gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bakan Eker, “Verimli kaynak yönetimi durumundayız. yapmak durumundayız. Kaynaklarımızı doğru kullanmak zorundayız. Tarım ve enerji sektörleri o anlamda birbiri ile ortak çalışan bir sektör. Biz hem enerji kaynağı üreten, enerji kaynaklarına sahip olan bir sektörüz tarım sektörü olarak. Hem de enerji kullanırız. Acaba biz ihtiyacımız olan enerjinin tamamını kendi atıklarımızdan, kendi faaliyetlerimizin dışında nerelerde değerlendiririz. Soru bu, çalıştay bu sorunun cevabını arıyor” diye konuştu.

EYLEM PLANI HAZIR

Çalıştay hakkında eylem planı hazırladıklarını kaydeden Bakan Eker, “Bu eylem planıyla bütün bu gerek biyokütlenin gerekse diğer enerji kaynaklarının her birinin hükümet olarak Enerji Bakanlığımız, Kalkınma Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bizim partner kuruluşlarımız. Hep birlikte biz Türkiye’ye eylem planı çerçevesinde bundan sonraki süreçte neler yapacağımızı ortaya koyacağız. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, biyoyakıtlar bunların her biri ayrı bir enerji kaynağı. Biyodizel ile ilgili bakanlık olarak biraz daha evrensel etik değerler açısından baktığımızı ifade etmek istiyorum. İnsan gıdası olarak tüketilen gıdaların bunların birinci şekliyle değil, kullanıldıktan sonra eğer mümkünse enerji kaynağı olarak kullanılmasından yanayız” şeklinde konuştu.

3 BÜYÜK TESİS AÇILACAK

Bakan Yıldız, Tarım Bakanı Eker’in de müsait olması ile beraber biyokütle tesislerinden 3 büyük tesisi önümüzdeki ay içerisinde açacaklarını belirterek, “Kollektör üreten 17 tane güneş fabrikası kuruldu ve bunların yerli olması halinde daha fazla para kazanabilecekleri bir yapı oluşturduk alım garantileri var. Biyokütle şu anda verdiğimiz yenilenebilir enerji kaynaklarının en yüksek alım garanti fiyatlarına sahip olan enerji kaynağıdır. 13.03 dolar centten üretilen elektriği 10 yıl boyunca alıyoruz bunu garanti ediyoruz. Tarım Bakanımızın müsait olması ile beraber biyokütle tesislerinden 3 tane büyük tesisi önümüzdeki ay içerisinde açmış olacağız. Türkiye’ye bunları kazandırmış olacağız. Türkiye’nin toplam enerji yapılanmasının 120 milyon ton eşdeğer petrol olduğunu düşünürsek, Türkiye’de toplam 8,6 milyon ton eşdeğer petrollük biyokütle var. Bizim en son yenilediğimiz son 4 yıllık stratejik planımızda da 2017 yılının sonuna kadar biyokütle de yaklaşık 700 megavata kadar çıkacağız, çünkü böyle bir kapasite var ve bu kapasitenin de kullanılması lazım. Kırsal kalkınma politikalarının en temel taşlarından bir tanesi yine enerjinin tüketildiği yerde üretilmesidir” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yenilenebilir enerji kaynaklarını arttırılması gerektiğinin altını çizerek, Biyokütle de yaklaşık 300 megavatlara, lisansız güneşte de 60 megavatlara yaklaştıklarını, bu ayın sonunda da 600 megavatlık güneş lisanslarında adreslerine teslim edeceklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim