• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Atatürk Havalimanı'na terör saldırısı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Atatürk Havalimanı'na terör saldırısı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Otopork'ta patlama meydana geldi. Dış Hatlar Terminali girişine gelen terörist önce elindeki kaleşnikof marka tüfekle etrafı taradıktan sonra, kendisini patlattı. .Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın verdiği bilgilere göre patlamada 10 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

ADALET BAKANI BOZDAĞ: 10 ŞEHİDİMİZ VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,TBMM Genel Kurulu'nda yüksek yargıyla ilgili yasa tasarısının  görüşmeleri sırasında, patlamayla ilgili kendisine ulaşan ilk bilgileri aktardı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar  girişte bir teröristin kaleşnikofla etrafı tarayıp sonra kendini patlattığını,  ilk belirlemelere göre 10 civarında şehidin, 20 civarında yaralının olduğunu  bildirdi.   

Olayın "terör saldırısı" olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu: "Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte meydana gelen terör saldırısı  hakkında Genel Kurulu bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle bu menfur terör  saldırısını gerçekleştirenleri, gerçekleştirme talimatları verenleri nefretle  lanetlediğimi ifade etmek isterim. İçişleri Bakanlığı'ndan aldığım bilgilere  göre... Tabii bu bilgiler sıcak bilgiler. Gelişmeler takip ediliyor. Benim  vereceğim bilgiler, ilk etapta ulaşan bilgilerdir. Bu bilgilerde de zaman içinde  farklılaşmalar olabilecektir.

Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir  terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk  belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı  olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu  için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri  paylaştığımı ifade etmek isterim. Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı  metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var."

İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen diğer bilgiye göre ise iki saldırganın olay yerinde öldürüldü.

GELEN UÇAKLAR HAVADA BEKLETİLİYOR

Havalimanında şu anda sadece pistteki uçakların hareketine ve kalkışına izin veriliyor. Öte yandan havalimanına inmek isteyen uçaklara izin verilmiyor, havada bekletiliyorlar.

EMNİYET'TEN ACİL KAN ANONSU

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü, olay yerinden yaralı taşıyan ambulansların hızlı hareket edebilmesi için sürücülerin yolları açık tutması uyarısında bulundu. Ayrıca acil kan anonsları yapıldı.

"50'YE YAKIN SİLAH SESİ DUYDUM"

CNN  Türk Televizyonu'na konuşan bir görgü tanığı, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinin otoparkında olduğunu ve aracına bindiği sırada ilk patlama sesinin duyulduğunu söyledi. Görgü tanığı ayrıca 50'ye yakın silah sesi duyduğunu ve patlamanın ardından ikinci bir bombanın daha patladığını ve çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini söyledi. Ayrıca olayların otopark kısmında gerçekleştiğini iddia etti.

Patlamanın ardından Binali Yıldırım talimat verdi!

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım,  Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından  İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak,  olay hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz  masası oluşturulması talimatını verdi.

Havalimanı saldırısıyla ilgili şok iddia!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddiaya göre, teröristler havalimanına yurtdışından uçakla geldiler.Uçaktan inen teröristler Dış Hatlar Terminali'nde hazırlandıktan sonra saldırıyı gerçekleştirdi.Teröristlerin uçakla kaleşnikofları ve patlayıcıları nasıl getirdikleri ise merak konusu.

İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen diğer bilgiye göre ise iki saldırganın olay yerinde öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim