• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8807.72 1.03
  • Altın: 2238.898 -0.25
  • Dolar: 32.338 0.08
  • Euro: 35.0747 -0.38

ASELSAN ilk kez görücüye çıkardı!

ASELSAN, deniz sistemleri alanında yurt dışı ürünlerle rekabete soyunan TORK, ASIST ve SONOBOY'u, uluslararası pazarlarda ilk kez görücüye çıkardı.
ASELSAN ilk kez görücüye çıkardı!

Deniz sistemleri alanında yurt dışı  ürünlerle rekabete soyunan Aselsan, Torpidoya Karşı Torpido (TORK), ASELSAN  Intersept Sonar Sistemi (ASIST) ve SONOBOY'u uluslararası pazarlarda ilk kez  görücüye çıkardı.

Şirket, deniz sistemleri alanındaki en saygın uluslararası fuarlardan  biri olan ve 400'ün üzerinde firmanın katıldığı Paris'teki EURONAVAL 2016  Fuarı'na ilk kez katıldı.

Fuarda su altı akustik alanında, Torpido Karıştırma Aldatma Sistemi  (HIZIR), Torpido Karşı Tedbir Dekoy Ailesi (ZOKA), yakın geleceğin en önemli  teknolojilerinden TORK, öz kaynakları ile geliştirilip üretilen SONOBOY ve ASIST  katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Fuar süresince birçok ülkenin Savunma Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri  temsilcileri ASELSAN standını ziyaret etti ve deniz sistemleri konusundaki ürün  ve kabiliyetlere ilişkin bilgi aldı.

--7842469.jpeg

YAKIN GELECEĞİN SU ALTI SİLAHI

Dünyada sadece birkaç ülkenin üzerinde çalıştığı yakın geleceğin en  önemli su altı silahlarından biri olması beklenen Hard-Kill Torpido (Torpidoya  Karşı Torpido-TORK) konusunda ASELSAN çok önemli bir aşamaya geldi.

Gelecekteki torpido karşı sistemlerinin zorunlu bir unsuru olacağı  değerlendirilen Hard-Kill konusunda 2014'te TÜBİTAK desteği de sağlanarak  başlatılan geliştirme çalışmalarında kısa bir süre içerisinde ilk prototip  geliştirildi ve deniz tecrübelerine başlandı.

ASELSAN'ın su üstü gemilerinin torpidolara karşı savunulması amacıyla  tamamen milli olarak geliştirdiği, özgün donanım ve yazılıma sahip TORK ile  yüksek değerli unsur olarak tanımlanan ve stratejik öneme sahip su üstü gemileri  denizlerde daha güvenli seyir yapma imkanına kavuşacak.

TORK, su üstü gemilerine karşı atılacak olan akustik güdümlü, tel  güdümlü, güdümsüz ve dümen suyuna güdümlü torpidoları imha etmek amacıyla  geliştirilen bir anti-torpido torpido özelliği taşıyor. TORK, platforma yaklaşan  torpido tehdidine hassas şekilde yaklaşarak tehditten olan mesafesi ve yönünü  ölçüyor ve imha mesafesine geldiğinde patlayarak tehdidi yok ediyor veya görev  yapamaz hale getiriyor.

--7842471.jpeg

DENİZ KUVVETLERİ İHTİYAÇLARI MİLLİ İMKANLAR İLE KARŞILANACAK

Denizaltı savunma harbinin önemli unsurlarından biri olan SONOBOY ise  yüzer platformların konumlarının tespit edilmesi amacıyla kullanılıyor.

ASELSAN, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından 2014'te fizibilite  çalışmaları yaptırılan Sualtı Keşif Sistemi (AHTAPOT) Projesi’nden esinlenilerek,  sistemlerde yer alması muhtemel SONOBOY'lara ihtiyaç duyulacağı öngörüsüyle  hareket etti.

ASELSAN, yurt dışı ürünlere alternatif olması amacıyla 2015'te öz  kaynakları ile SONOBOY Geliştirme Projesi'ne başladı.

SONOBOY'ların ilk prototiplerinin 2017 yılı başında hazır olması  planlanıyor. Prototiplerin tesliminin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığının  ihtiyaçlarını karşılamak adına ilk seri üretim siparişlerinin alınması  hedefleniyor.

SONOBOY'lar, özellikle deniz karakol uçaklarından veya su üstü  gemilerinden atılabilme ve güvenilir olarak çalışma imkanına sahip olacak. Ayrıca  sistemin, yurt dışı ürünler ile rekabet edebilir nitelikte olması amaçlanıyor.

İlk prototip SONOBOY'lar, NATO A-boyutunda pasif yönlü özellikte  olacak ve iki farklı çalışma derinliğinde (30 metre ve 150 metre) yatay düzlemde  yönlü akustik bilgi toplayarak bu bilgileri 96 farklı VHF kanalının birinden hava  ve su üstü platformlarına iletebilecek.

SONOBOY çalışma derinliği, VHF haberleşme kanalı ve çalışma süresi  (0,5, 1, 2, 4 veya 8 saat) atılmadan önce kendi üzerindeki kullanıcı arayüzünden  programlanabilecek. SONOBOY atıldıktan sonra ise çalışma süresi, VHF haberleşme  kanalı ve çalışma derinliği uzaktan komut gönderimi ile değiştirilebilecek.  SONOBOY programlanan çalışma süresi sonuna gelindiğinde ise kendi kendini  batıracak.

--7842475.jpeg

Yurt dışı üreticilerle rekabeti kazandı

İsmini ASELSAN Intersept Sonar Sistemi'nin kısaltmasından alan ASIST,  ASELSAN’ın yine kendi ürünü olan ZARGANA Denizaltılar İçin Torpido Karşı Tedbir  Sistemi kapsamında torpido tehdit bilgisini sağlamak amacıyla öz kaynaklar  kullanılarak geliştirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından ay sınıfı denizaltıların  ihtiyacına yönelik bu yıl açılan intersept sonar ihalesinde yurt dışı üreticiler  ile rekabet eden ASELSAN, ASIST ile ipi göğüsleyen taraf oldu.

ASIST, denizaltılarda, su üstü gemileri, helikopter sonarları veya  torpido sonarları gibi 1-100 KHz frekans bandındaki muhtelif akustik yayınların  tespiti ve yayın kaynağı yönünün izlenmesi, yayın özelliklerinin analizi ve kaydı  gibi işlevleri yerine getiriyor. Kullanılan ileri teknoloji sayesinde sistemin  modüler ve yazılıma dayalı yetenekleri geliştirilmeye açık mimariye sahip  bulunuyor. Sistem, bu özellikleriyle değişebilecek kullanıcı ihtiyaçlarını  kolaylıkla karşılayabilme avantajı taşıyor.

ASIST, sağladığı esnek arayüz sayesinde, gerektiğinde farklı sistemler  ile bilgi alışverişi yapabildiği gibi bu sistemler tarafından kontrol  edilebiliyor.

--7842477.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim