• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 24°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9812.78 0.93
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Arslan: Kocaeli'ye 6.88 milyar lira yatırım yaptık

Kocaeli Sanayi Odası Eylül ayı meclis toplantısında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ağırladı. Bakan Arslan mecliste yaptığı konuşmada, Ulaşım yatırımları kapsamında Kocaeli’ye 6 milyar 880 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi
Arslan: Kocaeli'ye 6.88 milyar lira yatırım yaptık

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bugün, Kocaeli Sanayi Odası Eylül ayı meclis toplantısına katıldı. Meclis toplantısında Kocaeli’nin ulaşım eksikleri ve yapılan projeler konuşuldu. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli’nde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinde ve Limanlarında ki demir yolu yük taşımacılığının eksikliğinden bahsetti. Bakan Arslan ise, bu konuda mastır planı hazırladıklarını ve bunun üzerinde ki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca Bakan Ahmet Arslan bugüne kadar ulaşım anlamında Kocaeli’ne 6 Milyar 880 Milyon yatırım yapıldığını ifade etti. Meclis toplantısına ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın beraberinde, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özkan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Sanayi Odası meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

KOCAELİ SANAYİSİ İÇİN

Meclis Toplantısının açılış konuşmasını Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptı. Bakan’a katılımları için teşekkür eden Zeytinoğlu “Kuzey Marmara projesinin ihalesi yapılması bizi sevindirdi bu başarılarınız devamı diliyoruz. Gebze’de OSB‘ler bölgesinde, mevcut bağlantıların çok yeterli olacağını düşünmüyoruz. Bunun yanında alternatif B planları olduğunu biliyoruz. Sizinle görüşlerimizi paylaşmayı istiyoruz. Güney otoyolu projesi 2017’de ihalelenmesini istiyoruz. Gebze OSB’lerinin otoyol bağlantısı yapıldı, Kocaeli ayağının eksik bağlantılarının tamamlanmasını talep ediyoruz ”dedi.

ANKARA’YA TAŞIMACILIK İKİ GÜN SÜRÜYOR

Demiryolu ağlarının önemini vurgulayan Ayhan Zeytinoğlu, “Demiryolu alt yapınsın iç pazarları birbirine bağladığını biliyoruz. Dilovası Bölgesinden Ankara’ya yapılacak bir taşıma ikin gün sürüyor ve buradan demiryollarının efektif olmasını için sanayicilerin rekabet kazanması için, demir yolu yük taşımacılığının sektör içinde ki payının artmasını istiyoruz ”ifadelerini kullandı.

OSB VE LİMANLARA DEMİR YOLU İSTİYORUZ

OBS’ler ve Limanların demir yolu bağlantısı ile Kocaeli sanayisinin daha iyi kalkınacağının altını çizen Zeytinoğlu, “İlimizdeki limanlar ve OSB’lerin çoğunda demiryolu yok. TCDD’nin bu noktada çalışmalara geçmesini bekliyoruz. Cengiz Topel Hava alanında istediğimiz seviyeyi yakalayamadık. Şu an tek bir ile uçuş var bizde destek verelim ve birden fazla şehirlere uçuş olsun” diye konuştu.

SANAYİ TİCARET VE TURİZM ŞEHRİ

Daha sonra kürsüye Hüseyin Aksoy çıktı. Aksoy konuşmasında, “Kocaeli bir sanayi şehri olduğu gibi, ticaret şehri ve turizm potansiyeli olan bir şehir. Özellikle Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığımızın Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’nde de yatırımlar var. Bu yatırımların ülkemizin gelişmesi ve kalkınması adına önemli katkıları var” ifadelerine yer verdi.

AVRUPA VE ASYA İÇİN KAVŞAK NOKTASI

Konuşma yapmak üzere mikrofona davet edilen Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, “ Kocaeli’nin Avrupa ve Asya arasında çok önemli bir kavşak noktası olduğu sizlere söylememek abeste iştigal olur. Çok önemli bir konumdasınız, bu konumun farkında olmak üzere yatırımlar yapılmış ve alt yapı yatırımlarıyla katıda bulunulmuş şehirdir. Doğal bir liman olmamız deniz ulaşımı açısında çok çok önemli bununda farkındayız. Çağımızın artan endüstriyel ve denizcilik ticareti avantajlar sağlıyor. Bizlerde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Kocaeli Sanayi ve Ticaretin en önde gelen şehirlerinden biridir”

6 MİLYAR 880 MİLYON YATIRIM

Bu güne kadar Kocaeli ulaşımı ihtiyacı için 6 Milyar 880 Milyon TL yatırım yapıldı. Kocaeli’nin pozisyonu dahil olmak üzere oluşturulabilecek imkanlar diğer illerde kıyas götürmez. Kocaeli’nin kaynak oluşturma şansı var. Gümüşova İzmit arası yol tek taraı üst yapısı yenilendi. Anadolu Gebze Kavşağı üst yapı onarımı gündeme gelmişti. Bunun çalışmalarına başladık. Üst yapının tamamının onarımının bitirilmesi hedeenmekte, Gebze İzmit yolu gibi yollarının kavşaklarının yapılması projesi sürüyor. 41 kilometre olan İzmit Kandıra yolunun 37 kilometresini bölünmüş yol olarak yaparak 2019 yılında bitirmeyi hedeiyoruz. İzmit Yalova yolunun yenilenme çalışmaları devam ediyor. Bütün bu yatırımların sonuçları önemlidir. Kocaeli’ni 14 yılda 2.5 milyar ticaret hacminden 59 milyarlık ticaret hacmine çıkarttık.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ 18 İLİ İLGİLENDİRİYOR

Ankara Kocaeli arasını 3 saate düşürdük ama daha aşağı düşürme çalışmaları devam ediyor. Kocaeli’nden Gebze ve Yavuz Sultan Selim Köprü üzerinden 3. Hava limanına gidecek yol çalışmalarını da devam ediliyor. Osmangazi Köprüsü 18 ili ilgilendiriyor. Ekonomimizin büyümesi ve sanayimizin dağılması açısından çok önemli bir bölge. Kocaeli’nin ithalat ve ihracat bölgelerinin önemi biliyoruz OSB’lerin ana hatlara bağlanması çok önemli bir durum. Bu noktada mastır planı çerçevesine bu konuyu aldık ona göre çalışacağız. Yılda ortalama 15 bin geminin uğradığı liman şehri Kocaeli’nin limanlarını modernleştirme konusunda destek vereceğiz.

21731236_775805582621789_2259660830909510041_n.jpg01-(medium)-004.jpg07-(medium)-003.jpg09-(medium)-002.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim