• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2506.644 0.90
  • Dolar: 32.5784 0.10
  • Euro: 34.78 0.12

"Arınç, Yolsuzluğu İtiraf Ediyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hükümet sözcüsü 77 milyona Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’yı parsel parsel sattığını itiraf ediyor. Bundan daha büyük itiraf olabilir mi? Yolsuzluğu...
Arınç, Yolsuzluğu İtiraf Ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hükümet sözcüsü 77 milyona Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’yı parsel parsel sattığını itiraf ediyor. Bundan daha büyük itiraf olabilir mi? Yolsuzluğu itiraf ediyor. Bizim bir özelliğimiz var, ’CHP’liler yolsuzluk yapıyor, kul hakkı yiyor’ diyemezler. Bizim özelliğimiz budur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 5 buçuk milyon TL’ye mal olan katlı otoparkın açılışı ve bir dizi ziyaret için Denizli temaslarının ardından helikopterle Burdur’a geldi. Katlı otopark önünde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in arasında yaşanan tartışmaya değindi. Konuşmasının başında Burdur Belediye Başkanı Orkun Ercengiz’in, "Biz Burdur’u parsel parsel satmayıp, parsel parsel büyüttük" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu Hükümet Sözcüsü Arınç’ı işaret ederek, "Parsel lafını bir yerden hatırlıyorsunuz değil mi? Hani bir hükümet sözcüsü 77 milyona Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’yı parsel parsel sattığını itiraf ediyor. Bundan daha büyük itiraf olabilir mi? Yolsuzluğu itiraf ediyor. Bizim bir özelliğimiz var, ’CHP’liler yolsuzluk yapıyor, kul hakkı yiyor’ diyemezler. Bizim özelliğimiz budur" dedi.

Türkiye’deki gergin gündemden bıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, emeklilere maaş sözlerinin olduğunu ve 10 milyon emekçiye namus sözü verdiğini belirterek, "Artık gerginlikten bıktık, bu ülkede huzur ve beraber yaşamak istiyoruz. Herkesin tutarlı bir gelire sahip olmasını istiyoruz. Emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğimizi söyledim iktidar olursak demiştim. 10 milyon emekçiye namus sözüm var. O bayramlarda benim iktidarlığımda o bankalara ikramiyeniz yatacak" ifadelerini kullandı.

Namuslu adamların parayı ve parayı nasıl bulacağını bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, kendi çocuklarının yatak odalarında para kasaları ve ayakkabı kutularının olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Başçı arasında geçen tartışmaların milletin sırtına 90 milyon TL’lik yük getirdiğini de belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Namuslu adam parayı bilir. 27 yıl devlette bütçeyi ayarladım. Ben doktor değilim. Her şeyi bilemem. Her şeyi bilen bir uzman kaçak sarayda oturuyor. Ben verdiğim sözü tutarım. Benim çocuklarımın yatak odalarında kasalar yok. Ayakkabı kutuları yok. Benim için yandaş değil vatandaş var. Bu milletin sırtına 90 milyon TL yük getirdiler. Senin yandaşına para vermeyeceğim. O hortumları kesip, emekçiye vereceğim."

"BİR HAYALİM VAR"

Kendi iktidarları için bir hayalinin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hayalleri için köy köy dolaşıp yetki isteyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bir hayalim var. Herkesin işi olsun, öğretmenler atansın, yiğit onurlu bir Türkiye, yargı bağımsızlığı gelişen bir ülke, hiçbir çocuğun aç yatağına girmediği bir ülke. Bunları yapmam için yetki vereceksiniz bana. Bana 4 yıl verin. 4 yılı göreceğiz. Onurlu, mutlu bir Türkiye göreceksiniz. İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş. Şu anda her saniye bir tekerlek üretiliyor. Şu anda 4 yıl çok uzun bir süredir. O yüzden 4 yıl sürede yapacak çok şey olur. Köy köy ilçe ilçe gezeceğim, sizden yetki isteyeceğim. 12 yıldır devleti soyuyorlar" dedi.

BAŞKAN ERCENGİZ: "KIYIM YAPIP İŞÇİLERİ ÇIKARMADIK"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de seçildikten sonra kıyım yapıp işçileri çıkarmadığını ve Burdur’u parsel parsel satmadığını belirtti. 14 parkı yenilediğini ve 30 yeni park yapımı içinde çalışmalara başladıklarını belirten Ercengiz, "Rantsal dönüşüm değil, kentsel dönüşüm yapacağımızı söylemiştik. Halkımızın sosyal alanlarını hazırlamak için çalıştık. 14 yenilenen park ve 30 yeni yapılacak park için çalışmalarımız devam ediyor. 35 bin Burdurlu’yla iftar sofralarında buluştuk. 5 buçuk milyon TL mal ettiğimiz bu katlı otoparkın yanı sıra 9 buçuk milyon TL borç ödedik" diye konuştu.

SİPSİ HEDİYE EDİLDİ

Katlı otoparkın açılışının ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Burdur Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ercengiz’i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na yöresel çalgı sipsi, ceviz ezmesi, Atatürk rölyefi CHP İl Başkanı Ali Özdemir’de il örgütü adına parti anmalığı hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim