• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8970.53 1.86
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

Arınç: "Bırakın Ak Parti’nin Yakasını"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP, MHP ve HDP’nin birlikte koalisyon yapma niyeti içerisinde olduklarını belirtti.Arınç, “Tek başınıza iktidar olacaksanız, buyurun gelin. Ama böyle kıytırık koalis...
Arınç: Bırakın Ak Parti’nin Yakasını

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP, MHP ve HDP’nin birlikte koalisyon yapma niyeti içerisinde olduklarını belirtti.

Arınç, “Tek başınıza iktidar olacaksanız, buyurun gelin. Ama böyle kıytırık koalisyonlarla değil. Tek başına gelecek gücünüz yoksa, bırakın Ak Parti’nin yakasını millet tekrar onu iktidara getirmesini bilir” dedi.

Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü IDI tarafından 3’üncüsü düzenlenen Dünya Barış ve Turizm Konferansına katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konferansın ardından partisinin kadın kolları tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Burada kadınlara hitap eden Başbakan Yardımcısı Arınç, yaklaşan seçimler öncesi çalışmaları değerlendirdi. Arınç, “Bizim referansımız 9 tane seçim başarısıdır. Biz bu seçime de gönlümüz ferah, çalışarak, umutlu olarak gidiyoruz. 7 Haziran akşamı Allah’ın izni ile 4. Dönem iktidarımızın müjdesini alacağız. Bu bizim için de önemli bir seçim. Neden, 13 yıl iktidarda kalınca, bunlar da çok oldu yahu demeye başladılar. Eskiden bir reklam vardı. ‘Bunlar da çok oluyor’ diye. Biz de çok olduk yahu. 13 seçimden beri her seçimden sonra geliyoruz iktidar oluyoruz” dedi.

“TEK BAŞINA GELECEK GÜCÜNÜZ YOKSA, BIRAKIN AK PARTİ’NİN YAKASINI”

Türkiye’nin AK Parti öncesinde koalisyon hükümetlerle yönetildiğini hatırlatan Başbakan yardımcısı Arınç, “Bu ülke 50 sene koalisyon ile yönetildi, Türkiye mahvoldu. Tek başına iş başına dedik, hamdolsun iktidardayız. Şimdi bir kısım hesaplar yapanlar var. Evet anladık millet bunlara yine oy verecek. Peki ne yapalım. Bir ayağı hafif çukurda olsun AK Parti’nin. İktidar olsun ama çok güçlü olmasın. E ne yapacaksınız bunun için. Millet size oy vermiyor. Kılıçdaroğlu ağzında kaçırdı. AB büyükelçilerine bir yemek vermiş. Yemekte, kapalı yerde söyledikleri dışarıda konuşuldu. Biz 3 parti koalisyon yapabiliriz diyor. Aman Allah’ım koalisyonu hatırlatıyor Kemal Bey. Biz kendi başımıza olamayız. Ama biz CHP, MHP ve HDP koalisyon yapabiliriz. Dışarıda kavga, ama asıl amaçları koalisyon. Peki niye bunu yapacaksınız, yeter ki AK Parti gitsin. AK Parti gidince hangi iktidar gelecek. Ortada görünen yok. Onlar gitsin millet yanarsa yansın, memleket biterse bitsin, bütün bu güzellikler mahvolursa olsun. Bu düşmanca ve çok yanlışça bir düşünce. Böyle iktidar olmaz. Halbuki biz meydan okuyoruz. Bizden daha iyisini bul, onu iktidara getir. Onlara şunu söylüyoruz; ‘Tek başınıza iktidar olacaksanız, buyurun gelin. Ama böyle kıytırık koalisyonlarla değil. Tek başına gelecek gücünüz yoksa, bırakın AK Parti’nin yakasını millet tekrar onu iktidara getirmesini bilir” diye konuştu.

“HDP’NİN AMACI BARAJI AŞABİLMEK”

AK Parti dışındaki partilerin iktidar olma hedefleri olmadığını da söyleyen Arınç, “Önce bu partilerin iktidar olma niyeti var mı? Şimdi açıkça mertçe soralım ey HDP. Sen iktidar olmaya niyetli misin? Böyle bir ümidin var mı? Böyle bir ümidin düşüncen var mı? Onlar önceden söylüyorlardı zaten, tek başına iktidar olma ümidim de imkanım da niyetim de yok. Peki sen ne istiyorsun? ‘Ben barajı aşayım yeter’ diyor. Bunlar PKK bağlantılı, İmralı akıl hocası. Bir tarafta Kandille KCK ile irtibatlı siyasi kuruluş. Bakmayın Çanakkale’de İzmir’de farklı şeyler söylediğine. Ama adam dürüst, ‘ben barajı aşarsam bana yeter’ diyor. Aşıp aşmamak milletin elinde. Ama ben başka bir şey ispatlamaya çalışıyorum, bu partinin iktidar olma şansı da yok, böyle bir şeye niyeti de yok” dedi.

“CHP’NİN OYU ŞU ANDA YÜZDE 25’LER BAZINDA”

MHP ve CHP’nin de tek hedeflerinin oy oranlarını artırmak olduğunu söyleyen Arınç, “MHP’ye gelelim. MHP bildiğimiz MHP’ye. Biz MHP’ye uzak değiliz. MHP’de dostlarımız da var. Meydanları bırak söyle bana ey MHP. Senin iktidar olma şansın var mı. Böyle bir niyetin var mı? Allah saklasın yok. Peki ne istiyorsun sen. Benim oyun yüzde 15. 16,17 yaparsam yeter bana diyor. 16 ile 17 ile iktidar olunur mu Türkiye’de. Olamaz, o da bir koalisyon beklentisi içinde. CHP’ye gelelim. Kemal Kılıçdaroğlu. Açıkça söyle sayın Kemal Kılıçdaroğlu senin tek başına iktidar olma düşüncen var mı? Bakmayın dışarı da ‘bana 4 yıl verin her şeyi şöyle yapacağım, böyle yapacağım’ dediğine. Kendisi hedefi koydu, en büyük hedefi yüzde 35’tir. Türkiye’de 3 parti 4 parti barajı aştı mı yüzde 35 desen, olsan olsan ana muhalefet olursun. Kaldı ki bugün ki rakamlar CHP’nin yüzde 25’ler bazında olduğunu, Kılıçdaroğlu’nun da en yüksek hedefinin bunu 28 yapmak olduğunu söylüyor. O zaman sen de tek başına iktidar olamayacaksın. Öyle mi? Evet öyle. Ne olacak? Koalisyon olacak. Koalisyon olunca ne olacak? Memleket batacak. ‘Batarsa batsın. Şu AK Parti gitsin de bunlardan bir kurtulalım” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim