• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2500.542 0.66
  • Dolar: 32.5474 0.03
  • Euro: 34.6681 -0.15

Ardaspor Bulgaristan’da Türklerin Gururu Oldu

Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde 1924 yılında kurulan ve Mayıs ayı içerisinde Play-Off karşılaşmasında Ahmet Osman’ın 111 dakikada attığı gol ile rakibi Septmurispor’u 1-0 yenerek tarihinde ilk kez Bulgaristan 1.Ligine çıkmayı başardı.
Ardaspor  Bulgaristan’da Türklerin Gururu Oldu

Bulgaristan’da Türklerin en çok yaşadığı şehirlerin başında gelen Kırcali şehrinin takımı olan Ardaspor Bulgaristan liginin 3.haftasında Beroe takımını 3-1 yenerek tarihinde ilk kez 1.Ligde galibiyetini almış oldu.  

Ardaspor’un 3.Ligden beri taraftarların türbin liderliğini yapan Beytullah Kamit inşallah ödünümüzde ki yıl  Avrupa kupalarına da katılacağız dedi. Ardaspor türbin lideri Beytullah Kamit ‘’ Çocukluğumdan beri fanatik bir Ardaspor taraftarıyım. Evimiz stadın hemen yanında olmasından dolayı küçükken hep Ardaspor’un idmanlarına ve maçlarını kaçırmıyordum. Boş zamanlarımda ise arkadaşlarımla beraber ben organize edip Ardaspor’un deplasman maçlarına da gidiyorduk.  2016 yılında taraftarlardan gelen baskılar neticesinde Ardaspor taraftarların türbin lideri oldum. 3 yıldır 24 saatimi zamanımı Ardaspor’a ayırır oldum. Kendi sahamızda olsun, deplasmanda olsun Ardaspor taraftarların maç organizasyonlarının tamamını arkadaşlarımızla birlikte  yapıyoruz. Ardaspor Bulgaristan’ın en çok Türk nüfusun yaşadığı kent olan 45 bin kişilik Kırcaali kentinin takımı olma özelliğini taşıyor. Stadımız 18 bin kapasiteli, kendi sahamızda karşılaşmaları 15 bin taraftar takımının yanında oluyor. Bu sezon tarihimizde ilk kez mücadele ettiğimiz Bulgaristan 1.Liginde stadımızda ışıklandırma çalışması yapıldığı için ligin 6 haftasına kadar iç saha maçlarımızı bize en yakın stat olan Plovdif stadında oynayacağız. Ligin ilk iki haftasını beraberlikle kapattık. Ligin 3.Haftasında Plovdif stadında karşılaştığımız Beroe takımını Hovsepyan ve İlişa Sam (2) attığı gollerle 3-1 yenerek tarihimizde ilk kez mücadele ettiğimiz 1.Ligde ilk galibiyetimizi aldık.

İsmini Kırcaali şehrinin ortasından geçen ve ismi Türkülere’de ilham veren Ardaspor’umuzun 1.Lige çıkması Bulgaristanda yaşayan Türklerin yanı sıra Başta Balkanlar olmak üzere Avrupa da yaşayan gurbetçilerimizin de gururu oldu. Balkanlarda ve Avrupa da yaşayan gurbetçilerimiz kulübe ve bizlere ulaşarak Ardaspor’a destek vermek için ne gerekiyorlarsa yapmaya hazır olduklarını ifade ediyorlar.  ‘’dedi. Ardaspor ligin 3.haftası sonunda 2 beraberlik ve 1 galibiyet neticesinde 5 puanla 5 sırada yer alıyor. Ardaspor taraftarların türbin lideri Beytullah Kamit’’ her deplasman maçı öncesi taraftarlarımıza ücretsiz otobüsler sağlayan Kırcaali Belediye Başkanımız Hasan Aziz’ede ne kadar teşekkür etsek azdır. Belediye başkanımız hep yanımızda oldu dedi.

ardaspor-(1).jpgbeytullah-kamit.jpgd18c4987.jpgd18c5137.jpg

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim