• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2501.23 0.69
  • Dolar: 32.5679 0.11
  • Euro: 34.7715 0.11

Arda’dan Teknik Direktörlüğe Yeşil Işık

İspanyol ekiplerinden Atletico Madrid forması giyen milli yıldız Arda Turan, futbol oynamayı bıraktıktan sonra işin teknik veya yöneticilik kısmında da yer almak istediğini belirterek, "İyi bir eğitim...
Arda’dan Teknik Direktörlüğe Yeşil Işık

İspanyol ekiplerinden Atletico Madrid forması giyen milli yıldız Arda Turan, futbol oynamayı bıraktıktan sonra işin teknik veya yöneticilik kısmında da yer almak istediğini belirterek, "İyi bir eğitimle bunu gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından bu sene yedincisi organize edilen Nike Halı Saha Ligi futbolseverlerle buluşuyor. Lise ve büyükler kategorisinde düzenlenecek olan ligin kayıtları 20 Nisan’a kadar uzatıldı. Nike Halı Saha Ligi ile ilgili düşüncelerini paylaşan, sokak futbolundan yetişmiş önemli oyunculardan biri olan Arda Turan, Atletico Madrid’in son durumu ve futbola dair hayalleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

"İSPANYOLLAR FUTBOLDA KAZANMANIN DA KAYBETMENİN DE DOĞAL OLDUĞUNU KABUL EDİYOR"

İspanyolların futbola bakışı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Arda Turan, İspanya’da futbolun eğlence olarak görüldüğünü ifade ederek, "Takımda dünyanın en üst düzey oyuncuları da olsa, dünyanın en iyi statlarına da sahip olsalar futbolda kazanmanın da kaybetmenin de doğal olduğunu kabul ediyorlar. Spor eğitimi çok gelişmiş durumda. Bizde spor eğitiminde önemli eksiklikler var. Spor yapmayı çok seviyorlar, biz ise sporla uğraşmayı çok sevmiyoruz. Hangimiz bisiklete biniyoruz? Hangimiz başka bir spor dalıyla ilgileniyoruz? Hangimiz jimnastik izlemeye gidiyoruz? Hangimiz masa tenisinden haberdar? Olimpiyatta derece kazanan sporcularımızın bile ismini hatırlayamıyoruz. Eğer biz sporu seversek, spor yapmayı seversek, spor eğitimine yönelebilirsek her şey daha farklı olur" dedi.

"SOKAKLAR FAIR-PLAY’İN GERÇEKTEN UYGULANDIĞI YERLERDİR"

Sokakta futbol oynadığı dönemlerden de bahseden Arda Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mahallede maç yapıyorsunuz. Kolasına oynuyorsunuz ve cepte kolayı ödeyecek para yok. Sadece yeteneğinize güvenerek bu işe kalkışıyorsunuz. Benim için verdiğim sözü tutamamaktan daha önemli bir şey olamaz. Hayatımdaki en büyük streslerden birisidir. Sokak insana çok şey öğretiyor. Verdiği sözü yerine getirmeyi, dürüst olmayı gibi. Sokağın kendine has raconları vardır ve ben bunlarla yaşayan, bunlara uyan bir insanım. Bunlar benim karakterimi geliştiren unsurlar. Bunun yanı sıra sokakta oynamak en eğlenceli şeylerden biridir. Çünkü tamamen masum duygularla bu keyfi yaşıyorsunuz. Kimsenin kimseden herhangi bir çıkarı söz konusu değil ve kimsenin kimseden bir beklentisi yok. Sadece arkadaşlarınızla oynarken onlara karşı üstünlük sağlamak gibi bir amacınız var. Aslında ‘Fair-Play’in gerçekten uygulandığı yerdir sokaklar. Çünkü kimse delikanlılığa sığdıramadığı bir şeyi sokaklarda yapmaz. Hatta sokak futbolunun bazı kuralları vardır. Kaleye başkası geçerse iki penaltı atılır gibi. Aslında bunlar sokakların yazılı olmayan ‘Fair-Play’ kurallarıdır."

"BEN HER ZAMAN ÜLKEME HAYIRLI BİR EVLAT OLMAYA ÇALIŞTIM"

Her zaman ülkesine hayırlı bir evlat olmaya çalıştığını belirten Turan, "Ülkesinin bayrağını en güzel arenalarda dalgalandırmaya çalışan birisiyim ve bunu gerek oynadığım kulüp bazında gerekse Milli Takım’da başardığımı düşünüyorum. O yüzden mutlu ve gururluyum. Ancak bu daha iyisini yapamayacağım anlamına gelmiyor. Bunun için her gün daha çok çalışıyorum. Kendimi geliştirmek için çaba sarf ediyorum çünkü kendimden önce ülkemde beni seven insanlara ve gençlere karşı sorumlu olduğumu düşünüyorum. Futbolculuk hayatımda gerçekleştiremediklerimi de teknik heyet veya yönetici olarak gerçekleştirmek istiyorum" diye konuştu.

"FUTBOL SONRASINDA İŞİN TEKNİK VEYA YÖNETİCİLİK KISMINDA YER ALMAK İSTİYORUM"

Her futbolcunun Şampiyonlar Ligi’ni kazanma hayali olduğunu ifade eden Turan, hayalleri arasında Şampiyonlar Ligi’ni kazanma, milli takım ile Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda oynamanın bulunduğunu belirtti. Futboldan sonrasında ise işin teknik kısmında veya yöneticilik kısmında yer almak istediğini vurgulayan Turan, "Bunu zaman gösterecek ama bu noktada gerekli donanımlara da sahip olmam gerekir. Çünkü sadece futbolcu olmakla bu işin olmayacağını biliyorum. İyi bir eğitim ve iyi bir destekle bunu gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"SAHADA SONUNA KADAR SAVAŞARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Atletico Madrid ve Şampiyonlar Ligi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan başarılı futbolcu, "Takım olarak 9-10 adet finalimiz olduğunu düşünüyoruz. Sadece buna konsantre oluyoruz ve her maçı ayrı bir final olarak görüyoruz. Sonunda da şampiyon mu olacağız? İkinci mi olacağız? Yoksa Şampiyonlar Ligi’ne gitme hakkı mı kazanacağız? Ne olacağını da hep beraber göreceğiz. Diğer tarafta ise Şampiyonlar Ligi çeyrek finali var. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Real Madrid’i eleyebiliriz. Şanslarının yarı yarıya olduğunu düşünüyorum. Hem güzel bir derbi olacak hem de tüm dünyaya güzel maçlar izlettireceğiz. Her zaman söylediğim gibi bu seviyelerde olmak hayalimdi. O yüzden bunun keyfini çıkartmaya çalışacağız. Ama kanımızı vererek, terimizi dökerek, sahada sonuna kadar savaşarak elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim