• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.611 1.43
  • Dolar: 32.3171 0.29
  • Euro: 35.0449 -0.01

Meteoroloji Uyardı, Kavurucu Sıcaklar Geliyor!

"Bugün, yarın ve Cuma günü sıcaklık 38 derece hissedilecek". Bu hafta sonuna kadar sıcak hava fırtınası etkisi altına alacak.
Meteoroloji Uyardı, Kavurucu Sıcaklar Geliyor!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, önümüzdeki günlerde Kocaeli bölgesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basra alçak basıncının yurt genelini etkilemeye devam ettiğini, geçen hafta mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların, mevsim normallerinin 5-9 derece üzerine çıkmasının beklendiğini belirtti.

Hafta boyunca, en yüksek hava sıcaklıklarının, Karadeniz kıyı kesiminde 30-32, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin'de 33, İstanbul'da 34, Ankara, Kayseri, İzmir, Bursa ve Sakarya'da 38, Malatya ve Edirne'de 40, Manisa ve Kahramanmaraş'ta 41, Elazığ ve Aydın'da 42, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman'da ise 43 dereceye ulaşmasının beklendiğini ifade eden Güler, şöyle devam etti:
"Akdeniz ve Karadeniz kıyı kesimlerinde hissedilen sıcaklık, deniz üzerinde esen rüzgarların nem oranını artırmasıyla 37-40 dereceye ulaşacak. Ayrıca, nem oranı yüzde 50'ler civarında olan iç ve batı kesimlerde de sıcaklık, 3-5 derece daha fazla hissedilecek. Böylece bu hafta, normaller üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, son yıllarda kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşacağı tahmin ediliyor."

Güler, Marmara Bölgesi'nde bu hafta içinde en yüksek hava sıcaklıklarının Tekirdağ'da 32, İstanbul'da 34, Kocaeli ve Yalova'da 37, Kırklareli ve Sakarya'da 38, Edirne'de ise 40 derece olacağını aktardı.

"BAZI YERLERDE SICAKLIK 40 DERECEYİ AŞTI"

Güler, İstanbul'da temmuzun en yüksek sıcaklık ortalamasının 29-30 derece olduğunu söyledi. İlerleyen günlerde de sıcaklığın artmasını beklediklerini dile getiren Güler, şu bilgileri verdi:
"Önümüzdeki günlerde İstanbul'da sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Sıcaklığın en yüksek olduğu saatlerde nispi nemin yüzde 40-50 düzeyinde olmasından dolayı İstanbul'da da maksimum sıcaklığın 2-4 derece fazla hissedileceği tahmin ediliyor. Buna göre, bugün, yarın ve perşembe günü sıcaklık, 38 derece hissedilecek. Kentte önümüzdeki günlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor."
Güler, temmuzun İstanbul ve Marmara'da genellikle kurak geçtiğini ve önümüzdeki günlerde yağış beklenmediğini vurguladı. Tahminlerine göre en düşük hava sıcaklıklarının 23-25, en yüksek ise 33-34 derece arasında olacağını aktaran Güler, "Ancak, İstanbul'un güney ilçelerinde hava sıcaklıklarının 36 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Şimdiye kadar temmuzda kentte kaydedilen en yüksek hava sıcaklıkları, Kartal'da 40,6 derece, Sarıyer'de ise 41,5 derece olarak 13 Temmuz'da ölçüldü. Dün en yüksek sıcaklık ise 36 derece ile yine Kartal'da ölçüldü" şeklinde konuştu.
Güler, vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyararak, şu tavsiyelerde bulundu: "Mümkün olduğunca güneşten korunmak, gölgede bulunmak ve zorunlu olmadıkça saat 10.00-16.00'da dışarıya çıkmamak gerekiyor. Yaşlılar, çocuklar, kalp, tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı olanların daha dikkatli olmaları, vatandaşların bol sıvı tüketmeleri ve fazla efor sarf edecek fiziksel aktivitelerden kaçınmaları, sağlıkları açısından çok önemli."

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim