• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2307.771 1.40
  • Dolar: 32.3049 0.25
  • Euro: 35.0354 -0.08

Araplar ve Türkmenler ÖSO'ya katılmaya başladı

Araplar ve Türkmenler Cerablus'a geçerek Fırat Kalkanı operasyonu sonrası ÖSO'ya katılmaya başladı.
Araplar ve Türkmenler ÖSO'ya katılmaya başladı

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan, Karkamış’a tank ve zırhlı birliklerin sevk edilmesine de devam ediliyor. Önceki gece ilçeye gönderilen çok sayıda tank sınır hattındaki Soylu Mahallesi’nde konuşlandırıldı. Askeri personel tankların bakımını yaptı, bir tank ise eskort eşliğinde ilçeye gitti.

BİR BİR ÖSO'YA KATILIYORLAR

Operasyondan önce toplanan ÖSO militanlarını görüntülediği sınır hattındaki Kıcırcık köyü yakınlarındaki Fıstıklıklık mevkine gelen Arap ve Türkmen gençler ise harekâta katılmak için Cerablus’a geçmeye çalışıyor. Karkamış’ta yaşayanlar ve yerel kaynaklar harekâtın başlayacağının duyulmasının ardından 3 bin kadar Arap ve Türkmen gencin Cerablus’a geçip ÖSÖ’ya katıldığını ileri sürüyor.

TUGAYI ARIYORUM

Ellerindeki poşetlerle yollarda görülen bu gençlerden bir grubu, kampa ulaşmak için telefonla konuşurken bulduk ve kendileri ile konuştuk. Suriyeli bir Arap olan 23 yaşındaki Abdul Hatim Ahmed, ülkesinden kaçtıktan sonra Gaziantep’e yerleşmiş. Karkamış sınırına da Cerablus harekâtına katılmak için geldiğini belirten Ahmed, Sultan Murad Tugayları’nı bulmaya çalıştığını kaydediyor. Daha önce Suriye’de ailesiyle Halep kentinde yaşadığını ama savaş yüzünden kaçtıklarını ifade eden Ahmed şöyle diyor: “Evliyim ve 2 çocuğum var, Türkiye’nin harekat başlatmasından sonra IŞİD’e karşı savaşmak için buraya geldim. Sultan Murad Tugayları’nı arıyorum. Benim gibi birçok genç kentini IŞİD’den kurtarmak için buraya geldi ve şu anda içerideler. Cerablus’un güvenliği tamamen sağlandıktan sonra ailemi alacağım ve topraklarıma döneceğim. Bu savaşa katılmak bizim görevimiz. Sadece biz değiliz, bizim gibi birçok kişi savaşmak için buraya gelmek, savaşa katılmak istiyor.”

NORMALE DÖNÜŞ BAŞLADI

Giriş çıkışların yasak olduğu Karkamış ilçe merkezinde ise hayat yavaş yavaş normale dönüyor. İlçe halkı artık evlerinden çıkmaya başlamış durumda. Sınırın sıfır noktasındaki askerlerin, zırhlı muharebe araçları eşliğindeki bekleyişleri de sürüyor. Karkamış sınırında bir de bölgenin “Serbest Ticaret Bölgesi” yapılacağı ile ilgili bir söylenti var. Karkamış Köy Muhtarları Derneği Başkanı da olan Kıvırcık Köyü Muhtarı Mehmet Küçükhasan, “Köyümüzün tam karşısında geniş yollar yapılıyor. Burayı serbest ticaret bölgesi yapacaklarmış. Bizim için çok iyi olacak” dedi.

ZEKAİ PAŞA AŞİRET LİDERLERİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

15 Temmuz darbe girişiminde emir astsubayı Ömer Halisdemir’e Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Semih Terzi’yi öldürmesi için emir veren Korgeneral Zekai Aksakallı önceki gün Cerablus’ta aşiret liderleriyle bir araya geldi. Aksakallı’nın yemekte buluştuğu aşiret liderlerine, bölgenin güvenliği için inisiyatif almaları konusunda tavsiyelerde bulunduğu “Artık evlerinizden çıkın. IŞİD’e karşı mücadele edin” dediği öğrenildi. Türkiye’nin ÖSO üzerinden bölgede oluşturmayı planladığı güvenli bölge planında milis kuvvetlere de yer vereceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim