• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Aquapark açılışa özel ücretsiz olacak

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden biri olan Kocaeli’nin ilk aquaparkı açıldı
Aquapark açılışa özel ücretsiz olacak

İzmit Belediyesi tarafından 5 milyon 500 bin lira maliyetle yapılan Aquapark dün hizmete açıldı. Tepeköy Mahallesi’nde İzmit’e hakim bir noktada 5 bin 358 metrekarelik bir alan üzerine yaptırılan aquaparkta, üstü açılır kapanır yarı olimpik yüzme havuzu, soyunma odaları, kafeterya, kaydırak, çocuklar için havuz ve eğlence alanları bulunuyor. Yarı olimpik yüzme havuzunun da yer aldığı aquapark sadece yaz aylarında değil 12 ay boyunca faaliyette olacak.

 

AÇILIŞ İKİ KERE ERTELENMİŞTİ

Aquaparkın açılışı daha önce iki kez ertelenmek zorunda kalmıştı. 16 Ağustos tarihinde Başbakan Binali Yıldırım Marmara depreminin anma törenleri için ilimize geldi. Aquaparkın açılışını Başbakan’ın yapacağı duyuruldu. Fakat Başbakan yoğun programından ötürü aquaparkı açamadı. Bunun üzerine aquaparkın açılışı 22 Temmuz tarihine ertelendi. Bu kez de yağmur engeliyle karşılaşıldı. İzmit Belediyesi yaptığı açıklamada "Bugün saat 16.00'da yapılması planlanan İzmit Belediyesi Aquapark açılışı aşırı yağıştan ötürü ileri bir tarihe alınmıştır" ifadelerine yer vermişti. Merakla beklenen aquaparkın açılışı gerçekleştirildi.

 

YOĞUN KATILIM

Aquapark’ın açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yanı sıra, AKP Milletvekili İlyas Şeker, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, İl Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, İzmit İlçe Emniyet Müdürü  Mehmet Karakaş ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Programın açılış konuşmasını İl Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, “İzmit belediyemizin her alanda olduğu gibi yaptığı farklı yatırımlardan birine imza atılıyor. İnşallah bu yatırımların sayısı artar. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza kazandırılan bu tesisi önemsiyoruz.Bu tesisin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

AÇILIŞA ÖZEL ÜCRETSİZ

Çintimar’ın ardından söz alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Kocaeli’nin ilk aquaparkının açılış töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Bu eserin kazandırılmasının heyecanını yaşıyoruz. 5 dönümlük alanda iki farklı hizmet var. Biri aquapark. Çocuk olup da sudan keyif almayan var mı. Bizim de içimizdeki çocuk bu suyun içerisinde neler yapak istiyor. Ama biz büyükleri de düşündük. Aileler de burayı kullanabilir. Güzel bir aquapark oldu. Şehrimizde olmayan bir hizmet alanını yine biz Kocaeli’ye sağladık. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren birçok güzel iş yaptık. Bunu hep birlikte yaptık. Bu hafta sonu aquaparkımız ücretsiz olacak.” dedi.

 

DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇIKSIN İSTİYORUZ

“Şehrimize özellikle çocuk ve gençlikle ilgili işleri peş peşe getiriyoruz” diyen Doğan, “Çocuklarımızın her koşulda keyif alabilecekleri bir İzmit olsun istiyorum. Onun için okullarımızda satranç kursları, basketbol, voleybol gibi sportif faaliyetler yapıyoruz. Burada bir de yarı olimpik yüzme havuzu var. Şehrimizin özellikle yüzme ile ilgili iddialı kulüpleri var. Yüzmeye önem veriyoruz. Ben şehrimden yüzmede Avrupa ve Dünya şampiyonu çıkmasını istiyoruz. Bunlar en iyi kalitede malzemelerden yapılmıştır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Ama bunları kullanırken koruyalım” ifadeleriyle sonlandırdı. 

 

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Doğan’ın ardından konuşan AKP Milletvekili İlyas Şeker, “İzmit halkı için bu tesisimiz hayırlı olsun. Gerçekten hizmet deyince akla gelen AK Parti. Kalite denince akla gelen AK Parti. Bu hem yerelde hem de genelde böyle. Büyükşehir Belediyesi olan AK Parti göreve geldiğinde lisanlı sporcu sayısı 5 bini bulmuyordu. Ama bugün 300 bine yaklaşmış. 280 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var artık. Bu hükümetimizin yaptığı tesislerden kaynaklanıyor. Gençlerimiz mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmeli. Onun içinde belediyelerimizle her türlü imkanı seferber ediyoruz. Özellikle amatör spor kulübümüze destekler veriliyor. Ama gençleri dinamik, sağlıklı bir şekilde yetiştirmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Protokol konuşmaların ardından aquaparkın açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası ise çocuklar suya girerek doyasıya eğlendi. Açılış programında yarı olimpik yüzme havuzunda su altı milli takımı tarafından bir gösteri gerçekleştirildi. 

acilis-(1).jpg

aqua-(4).jpg

aqua-(5).jpg

aqua-(6).jpg

aqua-(7).jpg

aqua-(8).jpg

aqua-(9).jpg

aqua-(7)-001.jpg

img_6693.jpg

img_6704.jpg

img_6710.jpg

img_6726.jpg

img_6729.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim