• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8975 1.91
  • Altın: 2282.65 0.30
  • Dolar: 32.2607 0.18
  • Euro: 35.0338 -0.21

Ankara Şehidini Uğurladı

Konya’da F-4E savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Konya’da 112 Filo’ya ait bir F-4E uçağının düşmesi sonucu şe...
Ankara Şehidini Uğurladı

Konya’da F-4E savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Konya’da 112 Filo’ya ait bir F-4E uçağının düşmesi sonucu şehit olan 2 pilottan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış için bugün Kocatepe Camii’nde cuma namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine şehidin eşi Sema Tanış ve 9 aylık kızı Miraç Berna, annesi Yurdagül Tanış, babası Hayri Tanış ve yakınları başta olmak üzere Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, bazı ülkelerin Ankara’da görev yapan büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonu’nda görevli general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.

"BEN YANDIM BAŞKALARI YANMASIN"

Meclis Başkanı Çiçek, Kocatepe Camii’ne gelişinde şehidin ailesine taziyesini sundu. Taziye sırasında şehidin babası Hayri Tanış, "Ben yandım başkaları yanmasın. Oğlum 9 aylık çocuğunu bırakıp nasıl gittin" diyerek acısını dile getirdi. Baba Tanış’ı Başbakan Yardımcısı Arınç sarılarak teselli etmeye çalıştı. Meclis Başkanı Çiçek de acılı baba ile uzun süre sohbet ederek teskin etti. Şehidin eşi Sema Tanış’ın ise ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Şehidin 9 aylık kızı minik Miraç Berna ise cami avlusuna kucakta battaniyeye sarılı olarak getirildi. Cenaze namazının ardından baba Hayri Tanış’ın oğlunun tabutuna sarılarak öpmesi yürekleri burktu.

"MADDİ SIKINTILAR NEDENİYLE GECİKTİRİLEN HİÇBİR PROJE YOK"

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, şehidin babası Hayri Tanış’a, "Maddi sıkıntılar nedeniyle geciktirilen hiçbir proje yok. Bizden ne isteniyorsa alıyoruz" dedi.

Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazında şehidin ailesiyle birlikte Meclis Başkanı Çiçek, Orgeneral Özel, CHP ve MHP liderleri ile kabine üyeleri yan yana saf tuttu. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Sözün bittiği yerdeyiz. Şehitlik mertebelerin en yücesi. Son iki haftadır şehit haberleriyle yüreğimiz kan ağlıyor. Bu düşmanlarımızı sevindirmesin. Biz bir ölürüz, bin diriliriz" dedi.

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Saygı geçişi sırasında komutanlar şehide selam durdu. Şehidin gözü yaşlı eşi ve annesinin feryatları ise yürekleri burktu. Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim