• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 23°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 25°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2411.951 -0.90
  • Dolar: 32.582 0.28
  • Euro: 34.8185 0.40

Anıtkabir'de Askeri Alarma Geçiren Olay!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yılı tüm yurtta kutlanıyor. Resmi geçitlerde yeni üretilen yerli silahlar da yer aldı.
Anıtkabir'de Askeri Alarma Geçiren Olay!
İstanbul'da törenlerin adresi Vatan Caddesi oldu. Tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit  Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tören aracının üzerinden  vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Törende daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı  çekildi. Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün  anlam ve önemini belirten konuşmasını tank üzerinden yaptı. 
 
Tören, kara, deniz ve  hava kuvvetlerinin oluşturduğu karma bando eşliğinde motorlu ve yaya  birliklerinin geçişi ile hava araçlarının gösteri uçuşlarıyla tamamlandı. 
 
ANITKABİR’DE ’OCTOKOPTER’ PANİĞİ 
 
Zafer Bayramı kutlamaları için Ankara'da, Anıtkabir’de düzenlenen tören öncesi ’octokopter’ (İnsansız Hava Aracı) paniğe neden oldu. Bir subay, gazetecilerin yanına gelerek "Havada görüntü alan bir Octokopter var. Sizlerle alakası var mı? Eğer yoksa vuracağız" diye uyarıda bulundu. Bu sırada basın mensupları, kendilerini uyaran subaya "Bizim araç olabilir, merkeze bir sorup bilgi verelim" dedi. Resmi tören sırasında Anıtkabir’in havadan görüntülerini çeken octokopter’in araştırma sonucu bir televizyon kuruluşuna ait olduğu anlaşıldı. 
İzmir'de buruk tören
 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’da başladı. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, AK Parti, CHP, MHP’nin bazı İzmir milletvekilleri, kentte bulunan üniversitelerin rektörleri, bürokratlar, gaziler ve az sayıda vatandaş katıldı.  Vali Toprak, Orgeneral Recep ve Başkan Kocaoğlu sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı, ardından da Vali Toprak’ın makamına geçip burada tebrikleri kabul etti. Tekrar Cumhuriyet Meydanı’na dönen Vali Toprak, Orgeneral Recep ve Başkan Kocaoğlu askeri aracın üstünden tören alanındakilerin Zafer Bayramı’nı kutladı. Vali Toprak’ın daha önce çelenk sunma ve Valilik binasında tebriklerin kabul edileceğini, bunun dışında müzik dinletisi ve resmi geçit yapılmayacağını açıklamasına rağmen, Cumhuriyet Meydanı’nda geçit töreni yapıldı. Artan terör olayları nedeniyle müzik dinletisi ve halk dansları gösterileri ile Zafer Bayramı Resepsiyonu iptal edildi.
 
ASKERLERE ALKIŞ
 
Geçit töreninin ardından, askerlerin ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Akan kan vatan için’, ’Her Türk asker doğar’ diyerek alandan ayrılmaları İzmirliler’den büyük alkış aldı. Başbakanlık’ın "Sadece çelenk koyma ve tebrikat törenleri yapılacak" şeklindeki duyurusu nedeniyle törenlere halk katılımı düşük oldu. 
 
HAKKARİ'DE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
 
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü kutlanırken yoğun güvenlik önlemleri alındı. Törenin düzenlediği valilik önünden geçen Konak Caddesi’nin her iki tarafına polis güvenlik önlemi alırken, tören öncesi meydanda eğitimli köpeklerle bomba araması yapıldı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar da üst aramasından geçirildi. Törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Murat Şahin, Hakkari il Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri ve askeri yetkililer katıldı. Kutlamalar, daha sonra Hakkari Valisi Yakup Canbolat’ın makamında, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal ile birlikte tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.
 
KARABÜK
 
Karabük'teki törenler, Yenişehir Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve  İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan  Ulukaya ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, anıta çelenk sundu. Jandarma Teğmen Onur Gül'ün günün anlam ve önemine dair konuşmasının  ardından Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öğrencileri şiir okudu. 
 
ZONGULDAK
 
Zonguldak Valilik binası önünde başlayan törende, Atatürk Anıtı'na  çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 
 
DÜZCE
 
Anıt Park'ta anıta çelenk sunumuyla başlayan programda, Düzce Valisi  Ali Fidan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, Belediye Başkanı  Mehmet Keleş vatandaşların bayramını kutladı. Törende konuşan Jandarma Yarbay Ayhan Özkan, Büyük Taarruz'un tarihi  hakkında bilgi verdi. Kutlamalar, belediye bandosu eşliğinde askeri birliklerin geçit  töreniyle tamamlandı. 
 
KASTAMONU
 
Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk  sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Çelenk sunumunun ardından Vali Şehmus Günaydın, verdiği resepsiyonda  tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanında devam edilen törende, Günaydın, Jandarma Bölge  ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş'la  askeri araçtan vatandaşları selamlayarak bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunması,  günün anlam ve önemini belirten konuşma, ilköğretim, lise ve dengi okul  öğrencilerinin şiir okumalarıyla devam eden tören, bando eşliğindeki resmi geçit  töreniyle sona erdi. 
 
SAKARYA
  
Kent Meydanın'ndaki Atatürk Anıtı'ndaki törende saygı duruşu ve  İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Garnizon  Komutanı Vekili Piyade Kurmay Albay Bahri Gürhan ve Sakarya Büyükşehir Belediye  Başkanı Zeki Toçoğlu, anıta çelenk sundu. Atatürk Bulvarı'nda devam eden tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın masajının okunması ve askeri birlikler, gaziler ve araçların  geçişleriyle sona erdi. 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci23 Nisan 2024 Salı 09:40
  • Tekeller bayiler de boykotta22 Nisan 2024 Pazartesi 16:50
  • Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı22 Nisan 2024 Pazartesi 16:41
  • Okullara akıl ve zeka oyunları sınıfı22 Nisan 2024 Pazartesi 16:36
  • Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti22 Nisan 2024 Pazartesi 16:13
  • Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım22 Nisan 2024 Pazartesi 15:49
  • Çocuk kulüplerinde 23 Nisan coşkusu22 Nisan 2024 Pazartesi 15:24
  • Darıca’da 23 Nisan dolu dolu kutlanacak22 Nisan 2024 Pazartesi 15:16
  • Fahiş fiyata ağır yaptırım gündemde22 Nisan 2024 Pazartesi 10:10
  • Başkan Ömeroğlu’ndan 23 Nisan Mesajı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim