• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Altınlas Otomotiv hayat verecek

Gebze firması Altınlas Otomotiv, UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile işbirliği imzaladı. Altınlas’tan satın alınan her dört lastik dünyanın dört bir yanında ölümcül derecede açlık çeken çocuklara gıda yardımı olarak aktarılacak.
Altınlas Otomotiv hayat verecek

Gebze firması Altınlas Otomotiv ile UNICEF Türkiye Milli Komitesi bir yıl boyunca sürecek işbirliğine başlıyor. İşbirliği için Altınlas Otomotiv ve UNICEF Türkiye Miili Komitesi Taksim Radisson Blue Otel'de imza altına alındı. Bu işbirliği kapsamında, Altınlas Otomotiv'den dört adet Lassa&Bridgestone markalı binek lastik alan her perakende müşterisi adına UNICEF Türkiye Milli Komitesi’ne "Tedavi Edici Besin Paketi" bağışlanacak. Bağış dünyanın dört bir tarafında ölümcül derecede açlık çeken çocuklara gıda yardımı olarak aktarılacak.

İMZALAR ATILDI

Altınlas Otomotiv ile UNICEF Türkiye Milli Komitesi arasındaki işbirliğine imzalar İstanbul Şişhane’deki Radisson Blu Hotel’de Altınlas Otomotiv Genel Müdürü Gökhan Altıntaş ve UNICEF Türkiye Komitesi Genel Müdürü İnci Haseki tarafından atıldı. İmza törenine UNICEF Türkiye Kurumsal Kaynak Geliştirme Müdürü Safter Taşkent ve İletişim Direktörü Gülcem Bayer Deniz ile Brisa A.Ş Bölge Müdürü Fatih Yıldırım ve bölge yöneticisi M.Kemal Üstün de katıldı.

DAHA FAZLA DEĞER KATIYOR

Altınlas Otomotiv Genel Müdürü Gökhan Altıntaş imza töreninde yaptığı konuşmada günümüz iş dünyasında ticari faaliyetlerde şirketlerin büyüklüğü kadar yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerinin de bir o kadar önem kazandığını, şirketlere finansal kazançlardan çok daha fazla değer kattığını kaydetti. Bu sebepten dolayı Altınlas olarak ticari faaliyetlerde yapmış oldukları vizyoner projelerde olduğu gibi sosyal sorumluluk projelerinde de daha vizyoner olmaya karar verdiklerini kaydeden Altıntaş şöyle devam etti:

ŞEFFAF YÖNETİLİYOR

“UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile birlikte olmamızın en büyük nedeni UNICEF’in bağış ve yardımlarda şeffaf bir şekilde yönetiliyor ve bağış ve yardımların en doğru şekilde doğru yerlerde değerlendiriliyor olmasıdır.

DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA

Bu işbirliği çerçevesinde bir yıl boyunca Altınlas Otomotiv’den dört adet Lassa&Brissa lastik alan müşterilerimiz adına 10 çocuğun bir günlük besin ihtiyacını hediye ediyor olacağız. Bu bağlamda hedefimiz farkındalık yaratarak daha yaşanabilir bir dünya için iyilik tohumları ekmektir.

DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Bir sene sonunda da daha fazla geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. UNICEF Türkiye Komitesi ile birlikte nasıl daha yararlı olabiliriz üzerinden, bir yılın sonunda tekrar gözden geçireceğiz. Tabi ki bu tutumumuz şeffaf olan yardım kuruluşları ile devam edecektir. Bizim en önemli işbirliğimiz UNICEF ile devam ettirmek istiyoruz.

ÇÜNKÜ ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

Bizim fazla lastik satmak gibi bir amacımız yok. Zaten bizim sattığımız belli bir adet lastik var. Biz bu adet üzerinden anlaşmamızı yaptık. Amacımız insanların kalbine dokunabilmek. En önemli şey çocuklara yardım çünkü çocuklar bizim geleceğimiz.”

UNICEF İÇİN ÇOK DEĞERLİ

UNICEF Türkiye Komitesi Genel Müdürü İnci Haseki, Altınlas'ın UNICEF Hayat Veren Hediyeler'e bir yıllık taahhüdünün çalışmalarını gönüllü katkılarla yürüten UNICEF için çok değerli olduğunu belirtip, “Uzun süren savaşlar ve afetler nedeni ile halen milyonlarca çocuk açlık tehdidi altında. Her 15 saniyede 1 çocuğun beslenemediği için hayatını kaybettiği dünyamızda Altınlas'ın müşterileri adına bağışlayacağı, tedavi edici besin paketi 10 çocuğun birer günlük besinini sağlayacaktır” dedi.

HER 15 SANİYEDE BİR ÇOCUK ÖLÜYOR

UNICEF’in çocuk haklarına dair sözleşmelerin ışığında çalıştığını kaydeden Haseki şöyle devam etti: “Önceliğimiz her zaman en zor, en mağdur durumda olan çocuklara ulaşmak. Bugünlerde iklim konusu hem çocukların, hem dünyanın gündeminde. Ve iklim dolayısıyla krizlere bağlı afetlerden, uzun süren savaşlardan dolayı açlık sınırında olan milyonlarca çocuk var. Her 15 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. Milyonlarca çocuk yeterli, sağlıklı beslenemediği için ya fiziksel olarak geride kalıyor ya da zihinsel aktivitelerde geri kalıyor. Hâlbuki sağlıklı şekilde beslenmek ve yaşamak bütün çocukların hakkı.

4 MİLYONDAN FAZLA ÇOCUK

2019’da da UNİCEF’in hedefi insani kriz durumunda yaşayan 4 milyondan fazla çocuğa beslenmeleri konusunda yardımcı olabilmek. Tabi bunun için en önemli önceliklerden bir tanesi kaynak. UNICEF olarak sadece gönüllü katkılarla bu çalışmaları yürütüyoruz. Bunların içinde kişi ve kurumların bize verdiği destekler çok önemli.

NORMAL BESİN YETERSİZ KALIYOR

Altınlas’ın tercih ettiği, tedavi edici hazır besinler oldu. Bu paketten faydalanan çocuklar artık açlıkta öyle bir seviyeye iniyor ki normal besin alarak hayata dönmeleri maalesef mümkün değil. Özel tedavi edici besin almaları gerekiyor. Bu çocuklara besin yetersizliği teşhisi konmuş ve tedavi edici besinle tekrardan hayata dönüyorlar. Böylece her dört lastik alan kişi aslında 10 çocuğun bir günlük beslenmesini karşılamış olacak. Altınlas yöneticilerine ve Brisa’ya bu girişimlerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum. Dileriz ki dünyanın her yerinde bütün çocuklar sağlıklı beslenerek büyüsün ve çocukluklarını yaşayabilsinler.

ÜRÜN BAZINDA YOLLANIYOR

Biz burada desteği mali yardım olarak alıyoruz. Daha sonra UNİCEF’in merkezinde bunlar bir araya getiriliyor. Nerede en fazla ihtiyaç varsa, ne kadar ihtiyaç varsa ürün bazında yollanıyor.”

TÜRKİYE’DEKİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Türkiye’deki çalışmalarının genel başlığında ise kapsayıcı eğitim olduğunu olduğunu kaydeden Haseki sözlerini şöyle sürdürdü: “Kapsayıcı eğitim başlığı altında, bütün dezavantajlı durumdaki çocuklar var. Türkiye’nin neresinde olursa olsun eğitime ulaşamayan ya da istendiği şekilde ulaşamayan çocukların bir şekilde bu programa dâhil edilmesi için çabalıyoruz. Bunlar, ekonomik şartlardan ötürü çalışmak zorunda olan çocuklar olabilir. Özellikle tarımda bu durumda çok çocuk var. Engelli çocuklar olabilir. Bunları yaparken de bu çocukların çevresindeki insanların da bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi de var. Çocukların aileleri, öğretmenleri, o çevredeki yerel yönetim, her türlü hizmet sağlayıcının bilgilendirilmesi ve onlara eğitimler verilmesi, hükümet ile belirli program dâhilinde çalışılarak yürütülüyor.

HAYAT VEREN HEDİYELER

İnci Haseki, hayat veren hediyelere dairse şunları söyledi: “Birey olarak herkesin, birine hediye vermek istediği zaman kullanabileceği bir sistem. Diyelim ki eşinizin yaş günü, ona hediye vermek istiyorsunuz. Hayat veren hediyeler web sitesinden örneğin aşı, su pompası, öğrenim araçları gibi, herkesin ekonomik durumuna ve bu hediyeye ayıracağı bütçeyle orantılı seçebileceğiniz hediyeler var. Biz bu hediyenin gönderilmesinin ardından ilgili kişilere gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz. Hayat veren hediyeler, altı boş bir başlık değil. Gerçekten hayat veriyor.
https://www.hayatverenhediyeler.org/
Brisa A.Ş Bölge Müdürü Fatih Yıldırım da törende yaptığı kısa konuşmada, “Değerli iş ortağımız Gökhan Altıntaş’ı böyle bir konuya vesile olması ve öncülük etmesinden ötürü kutluyorum. UNICEF’e bizi ihtiyaç sahipleri ile buluşturmasından çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha da artacak bir sürecin ilk sürecini yapmış bulunuyoruzdur” dedi.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim