• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 16°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Altında `gel-git` baş döndürüyor!

Altın baş döndürüyor. ABD`de seçim sandıkları açılırken rekor kıran altın, Trump`ın başkanlığının kesinleşmesiyle geri çekildi ve dünkü seviyelere geriledi. Sabah erken saatlerde altınını satmayan ya da altın alan şimdi bin pişman.
Altında `gel-git` baş döndürüyor!

ABD seçimleri altın ve doları adeta uçurdu. Dolar/TL 3.30'a kadar yükselerek tarihi zirveye ulaşırken altında da rekorlar peş peşe geldi.

Altının onsu gece 1267 dolardan 1337 dolara fırlarken, şu dakikalarda 1299 dolardan işlem görüyor.

Çeyrekte U dönüşü

Dün 128 liradan işlem gören gram altın 140 lirayı test ettikten sonra 133 liraya çekildi. Çeyrek altın ise 215 liradan 230 lira olan rekoru gördükten sonra Kapalıçarşıda şu dakikalarda 217 liradan satılıyor.

TRUMP KAZANDI

ABD Başkanlık seçimleri sonuçlandı. Donald Trump 289 delegeyle ABD'nin yeni başkanı oldu.

IşıkFX Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Gökhan Özkan, ABD seçimlerinin piyasalara etkisini UZMANPARA'ya şöyle değerlendirdi:

ANKETLER YENİDEN YANILDI. TRUMP FARK ATTI

"Brexit referandumu sonuçlarına benzer bir durum yeniden karşımızda. Anketlerin hemen hemen hepsinde önde götüren Clinton, Trump tarafından adeta bozguna uğradı. Trump’ın kalesi olarak görülen delege sayısının yüksek olduğu eyaletlerden Texas’ı aldı. Kritik olarak görülen Florida da Trump’ı seçti. Son olarak önemli bölgelerden bir tanesi olan Pensilvanya’yı da alan Trump, delege sayısı farkını daha da açarak, önemli bir zafer kazandı.

Piyasa fiyatlamasında şüphesiz en büyük darbeyi gelişmekte olan ülke kurları yedi. TL’de bu hareketten nasibini alarak, Dolar’a karşı yüzde 4.5, Euro’ya karşı yüzde 6 değer kaybı yaşadı. Seçim öncesinde de yurtiçinde yaşanan gelişmelerle yaralı olan TL, seçim yarışınında büyük bir darbe alarak önemli bir zirve yaptı. Bu etki sadece TL’ye özgü değil, tüm gelişmekte olan ülke para birimleri için geçerliydi. Güney Afrika Randı, Trump etkisiyle meşhur Meksika Peso’su gibi para birimleri yüzde 12 değer kaybı yaşadı.

En büyük darbeyi yiyen endekslerde, Japonya endeksi Nikkei yüzde 5.36, S&P 500 vadeli yüzde 4, Dowjones vadeli yüzde 3 değer kaybı yaşadı.

Akıllara gelen en büyük soru işaretlerden bir tanesi olan FED’in faiz politikası ne olacak ? sorusu ise, piyasaların odak noktası olacak. Trump ile birlikte yüzde 50’in altına inen Aralık ayı ihtimalleri artık yeni bir sürecin başladığına işaret ediyor.

Trump ile birlikte FED’in faiz politikası yüksek volatiliteden dolayı 2017’nin ilk çeyreğine ötelenebilir beklentisi fiyatlanmaya başlanabilir.

Bu da gelişmekte olan ülkeler için oldukça zorlu bir süreci ve yüksek volatiliteyi beraberinde getirecektir.

Kısa vadede önemli bir belirsizliği üzerinde atan ve bir süre daha karmaşık fiyatlamaları beraberinde getirecek bu etkinin, orta-uzun vadede Trump’a yönelik iyimser senaryolar üretilerek piyasaların dengeleneceğini düşünüyoruz.

Güvenli liman altın ise, Brexit’ten bu yana görülen en hızlı yükselişi kaydetti. Gram altın fiyatları da hem ons hem de Dolar kurunda görülen yükselişle birlikte 138 TL’yı gördü. Altın fiyatlarında özellikle ons kanadında 1306 üzerinde kalıcılığı izlemekte fayda var. 1306 üzerinde tutunması yükselişleri destekleyebilir. FED’in faiz artırımlarını öteleyeceği beklentisi altın fiyatlarını güçlü tutabilir. Aynı zamanda ABD 10 yıllıkları için kritik eşik olan 1.90-2.00 seviyelerinin altında kalacağız gibi duruyor. Bu da altının güçlü kalmasına neden olabilir. 1.72 seviyesi ise ABD 10 yıllık faizlerinde önemli eşik konumunda olacaktır. Ons 1306 üzerinde kalıcılık sağlarsa 1330-1370 seviyeleri potada olmaya devam edecektir. Olası bir geri çekilmede 1297-1285 seviyesi önemli olacak. Gram altın fiyatlarında da 132.5 lira önemli destek konumunda olacak. 138 lira üzerinde bir fiyatlamada 144 lira hedeflenebilir."

"Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump başkanlığını duyurdu. Trump, 17 Ocak 2017’de ise başkanlık koltuğuna oturacak. Tüm seçim sürecinde Clinton’ın mevcut ekonomik politikaların devam ettirileceği konuşulurken, Trump’ın yapabileceği radikal değişiklikleri piyasada belirsizlik oluşturmaktaydı. Gelinen noktada Trump’ın seçimi kazanması ise güvenli liman özelliği gösteren para birimleri ve emtialara talebi yoğunlaştırdı. Azalan risk iştahıyla birlikte piyasa altın tarafında ilk tepki olarak 1337 seviyesine kadar yükselerek gösterse de daha sonra bu değer kazanımlarını geri verdi. Halihazırda HO’larının üzerinde tutunmaya devam eden değerli metalde 1293 desteğinin üzerinde kalınması 1306 – 1320 bandını gündeme getirebilir.

Ons fiyatında durum böyleyken, USDTRY kurunun da 3,30 seviyelerini hedefleyen bir bandın içine girmesiyle beraber altının TRY cinsi fiyatında da yukarı yönlü hareketin devamı öngörülebilir. Bu durumda da; gram altının güncel hareket alanı 126 – 137 TL arası olarak görünmekle beraber; 140 – 145 TL bandı da marjinal senaryoda hedeflenebilir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim