• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 22°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Altın ödüllü kitap okuma yarışması

Büyükşehir ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Edeb-i Hayat Okumaları” isimli kitap okuma projesi düzenlenecek
Altın ödüllü kitap okuma yarışması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde;“Edeb-i Hayat Okumaları” isimli kitap okuma projesi hayata geçiriliyor. Kocaeli’nde öğrenim görmekte olan özel ve resmi tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik proje kapsamında, ortaöğretim öğrencileri Mustafa Kutlu’ya ait eserler; ortaokul öğrencileri ise Cahit Zarifoğlu’na ait eserleri okuyacak ve bu kitaplar üzerinden sınava tabi tutulacak.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI

“Edeb-i Hayat Okumaları” isimli kitap okuma projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle toplantı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Hayriye Sözer ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İmdat Akbaba’dan projeye ilişkin bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürleri, toplantı sonunda Seka Kağıt Müzesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi.

imj_4826.jpg

GRUP REHBER ÖĞRETMENLERİ BAŞVURACAK

Proje Kocaeli genelinde ortaokul (5, 6, 7, 8. sınıf ) ve lise (9, 10, 11, 12. sınıf) öğrencilerine; Türkçe’yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcığını zenginleştirmek, güven duygusu kazandırmak, bilim ve sanat eğilimi sağlamak, milletlerin asıl kurtuluşunun kültürel zaferlerden geçtiğini kavratabilmek amacını taşıyor. “Edeb-i Hayat Okumaları” kitap okuma projesi başvuruları, öğrencilerin kendi okullarındaki grup rehber öğretmeni aracılığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi (http://www.kocaeli.bel.tr/) adresinden yapılacak.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLER

Dereceye giren yarışma birincisi öğrenciye 3 tam altın, ikinciye 2 tam altın, üçüncüye 1 tam altın ödülü verilecek. Yarışmanın dördüncüsü öğrenciye Sait Faik Abasıyanık Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), beşinciye Ömer Seyfettin Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), altıncı ve yedinciye Cahit Zarifoğlu Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), sekizinciye Sebahattin Ali Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), dokuzuncuya Cemal Şakar Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın), onuncuya ise Cihan Aktaş Jüri Özel Ödülü (1 Çeyrek Altın) ödülleri verilecek. Dereceye giren öğrencinin danışman öğretmelerine de aynı ödüller verilecek. Dereceye giren öğrencinin okuluna ise birinci, ikinci ve üçüncüye Katılım Belgesi + Mustafa Kutlu Kitap Seti + Bilgisayar diğer dereceye giren okullara ise kitap seti ödülü verilecek.

imj_4829.jpg

SINAV TAKVİMİ

09-20 Ocak tarihlerinde başvuruları alınacak “Edeb-İ Hayat Okumaları” kitap okuma Projesi’nde 23 Ocak-8 Şubat tarihlerinde kitaplar okullara dağıtılacak. 10 Şubat –15 Nisan tarihlerinde kitapları okumaya başlayacak öğrenciler 29 Nisan’da sınava girecekler. 5 Mayıs’ta sonuçların ilan edilmesi sonrası 13 Mayıs tarihinde ödül töreni yapılacak.

OKUNACAK KİTAPLAR

29 Nisan’da yapılacak sınav sonrası dağıtılan kitaplar okulların kütüphanelerine ait olacak. Ortaokul ve ortaöğrenim okullarına dağıtımı yapılacak kitaplar ise şunlar;

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ YARIŞMA KİTAPLARI LİSTESİ

Sıra

No

Kitabın Adı Yazarın Adı Yayınevi
1 Ağaçkakanlar Cahit Zarifoğlu Beyan Yayınları
2 Yürekdede ile Padişah Cahit Zarifoğlu Beyan Yayınları
3. Motorlu Kuş Cahit Zarifoğlu Beyan Yayınları
4 Serçe Kuş Cahit Zarifoğlu Beyan Yayınları
5 Katıraslan Cahit Zarifoğlu Beyan Yayınları

LİSE ÖĞRENCİLERİ YARIŞMA KİTAPLARI

Sıra

No

Kitabın Adı Yazarın Adı Yayınevi
1 Tahir Efendinin Hatırları Mustafa Kutlu Dergâh Yayınları
2 Mavi Kuş Mustafa Kutlu Dergâh Yayınları
3. Chef Mustafa Kutlu Dergâh Yayınları
4 Beyhude Ömrüm Mustafa Kutlu Dergâh Yayınları
5 Ta Tahammül Ya Sefer Mustafa Kutlu Dergâh Yayınları

 

edebi-hayat-okumalari.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim