• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8970.5 1.86
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

Ala’dan Fuat Avni Yorumu: "Bulamadınız Diye Bir Şey Yok"

Eski İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, paralel yapıya ilişkin, “Türkiye büyük bir badireden döndü. Bunu temizlemek zaman alıyor. KPSS sorularının çalındığını kapatanlar bu...
Ala’dan Fuat Avni Yorumu: Bulamadınız Diye Bir Şey Yok

Eski İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, paralel yapıya ilişkin, “Türkiye büyük bir badireden döndü. Bunu temizlemek zaman alıyor. KPSS sorularının çalındığını kapatanlar bugün yargılanıyor” dedi.

Ala, Fuat Avni ile ilgili soruya, "Bulamadınız diye bir şey yok. Yani devletin de kendine göre bir takım yöntemleri oluyor. Onun için yani bu sorunuzun cevabı hüküm cümlesini kurmamış olmamanız daha doğru olur" cevabını verdi.

Seçim çalışmalarını değerlendirme kapsamında sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelen Efkan Ala, beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE, IRAK VE SURİYE’YE ÇEVRİLMEK İSTENDİ"

Gazetecilerin, paralel yapının halen devlet içinde yer aldığına ilişkin sorusunu karşılık cevap veren Efkan Ala, Türkiye’nin büyük bir badireden döndüğünü ve temizlemenin zaman aldığını söyledi. Ala, “Türkiye’nin önüne her dönem bir büyük engel çıkarılabilmiştir. Bu paralel yapı da en sonuncusudur. 2002 yılından itibaren bir gelenek oluşturuyoruz. Dedim ya o da her duvara çarpan duvarı yıkamadı, kendisi aşağı düştü; bu da öyledir. Bunun nihai amacı biraz önce de söyledik, Türkiye’nin temel özelliği Irak, Suriye gibi değil siyasi istikrarı var. Buna kastedildi ve Türkiye, Irak ve Suriye’ye çevrilmek istendi. Türkiye’yi Irak ve Suriye’ye kim çevirmek ister. Belli zaten kimin kimi kullandığı çok açık. Türkiye burada olduğu zaman mazlumlarında sesi gür çıkıyor. Birleşmiş Milletler de Avrupa Birliğinde de gür çıkıyor. Onun için büyük bir badireden döndü. Bu kadar büyük badireden dönen ülke tabii bu meseleleri ve bu sıkıntıları temizlemesi zaman almaktadır” dedi.

"KPSS SORULARINI ÇALINDIĞINI KAPATANLAR BUGÜN YARGILANIYOR"

Ala “Büyük bir devlet geleneğimizde var milletimizde meselenin arkasında biraz zaman alır ama bu mesele de kökten çözülür devam edemez. Bu tür yapıların artık güç devşirmeleri mümkün değildir. Ama mevcut problemlerin giderilmesi suç. İşlemiş olanlarında gereği yapılıyor. Biz istesek de zaten durduramayız çünkü suç işlenmiş o suç cezasını bulacak. Suçu örten de suçlu haline gelir. Nitekim 2010’lu yıllarda KPSS sınavlarının soruları çalındığı açığa çıkmış ama kapatılmış. Şimdi o kapatanlar da yargılanıyor. Yani bu olayı kapatanlar da o olayı kapatmaktan dolayı suç işlemiş oluyorlar” diye konuştu.

"HDP’NİN BARAJI GEÇİP GEÇMEYECEĞİNE DE MİLLETİMİZ KARAR VERECEKTİR"

Seçim öncesinde HDP’nin çıkıp görüşlerini rahatça söyleyebildiğini ifade eden Ala, sözlerine şöyle devam etti: ”HDP, imam hatipleri, diyaneti kapatacağız diyor. Din dersi niye zorunlu kaldıracağız diyor. Biz de diyoruz ki imam hatipleri ve diyaneti kapattırmayacağız, din derslerini zorunlu olmaktan çıkarmayacağımızı söylüyoruz. Daha geliştireceğimizi söylüyoruz. Şimdi o zaman milletimiz de bunun kararını sandıkta verecektir. HDP’nin barajı geçip geçmeyeceğine de milletimiz karar verecektir. Sandığı koyduk sonucuna herkes razı olacaktır. Onun için partilerin diğer partiler için geçsin ya da kalsın diye özel projesi yoktur. Bizim kimsenin baraj altına kalması için özel bir projemiz yok ama milletimizin oy vermemesini temenni ve arzu ederiz. Onu da vermeyiz diye söylüyoruz zaten, onlar da bize vermesin diye söylüyor zaten.”

EFKAN ALA’DAN FUAT AVNİ AÇIKLAMASI

Toplantıda bir gazetecinin Fuat Avni’yi neden bulamadınız sorusuna cevap veren Efkan Ala, ”İsmi telaffuz etmeden cevap vereceğim. Bulamadınız diye bir şey yok. Yani devletin de kendine göre bir takım yöntemleri oluyor. Onun için yani bu sorunuzun cevabı hüküm cümlesini kurmamış olmamanız daha doğru olur. Bulamadınız değil de. Yurtdışından insanlar bir şeyler yazıp çiziyor biliyorsunuz. O dönemlere bakın ne kadar gerçek ne kadar yalan bunları siz takip ediyorsunuz. Sosyal medya bir gerçektir. Söylediğim şey tek başına orası insanları zihnini varacakları kararları şekillendirmesin. Türkiye’de hem tarım, sanayi ve bilgi toplumunu bir arada yaşıyoruz. Dolayısıyla kitle iletişim araçlarından gündemi takip edenlerimiz var” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim