• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9149.89 0.77
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3712 0.12
  • Euro: 34.9966 -0.12

"Akp Ve Ona Oy Verenler..."

AK Parti’nin ve oy verenlerin düşmanları olmadığını söyleyen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, barajı geçeceklerini iddia etti.Partisinin Erzurum mitinginde konuşan Demirtaş, “Bu coşku, 7 Haziran’da...
Akp Ve Ona Oy Verenler...

AK Parti’nin ve oy verenlerin düşmanları olmadığını söyleyen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, barajı geçeceklerini iddia etti.

Partisinin Erzurum mitinginde konuşan Demirtaş, “Bu coşku, 7 Haziran’da Türkiye’nin 81 vilayetinde barış ve kardeşlik şölenine dönüşecek. Mazlum olarak sürdürdüğünüz bu mücadele zaferle sonuçlanacak. 7 Haziran’da Erzurum’dan da HDP milletvekillerini Ankara’ya göndereceksiniz. Mevcut iktidar devleti yediden yetmişe muhtarlıktan saraya kadar kendi kontrolü altına almış durumda. Devlet, partilerin malı mülkü değildir. Hepimizin ortak malıdır. Bir partinin malı olamaz. AKP’nin en büyük hatası bu oldu. Sadece devleti ele geçirmek için uğraşıyorlar. Bu devleti kuran da var eden de halkımızdır. Devlet dediğiniz milletten ayrı olamaz. Bir parti olmaz, olamaz. En büyük yanlışları bu oldu. Her yerde, Sadece Ankara’da değil, 81 vilayetinde her kazada, her köyde devlete ait ne varsa devlette AKP’ye aittir diyorlar. AKP bizim düşmanımız değil, oy verenler bizim düşmanımız değildir. Kardeşlerimizdir. Sandık cezalandırmak için vardır. AKP’li Erzurumlu kardeşlerim de cezalandırmaya hazır mı? Ona bir mesaj vermemiz lazım. Kendini sultan zanneden senden de benden de büyük Allah var demek lazım" dedi.

HDP’nin barajı aşmaya çalışmasının demokrasiye darbe olarak değerlendirildiğini belirten Demirtaş, "Bizim hakkımız olan bizim halkımızın bize oy verenlerin ana sütü temiz helal oylarıyla parlamentoya taşıyacağımız milletvekillerini hırsızlık yoluyla ele geçirmeye çalışıyor. ABD ve İsrailler bize akıl vermişler, bize aklı veren talimatı da veren sizsiniz. Yola çıktık, Bak Kenan Evren gitti, barajını da arkasından göndereceğiz. Sandığa bütün halkımızı coşku içerisinde taşıyacağız. Yaptıkları provokasyanlara bakmayın. Bütün Erzurum bizim kardeşimiz diyeceksiniz. HDP’nin mesajı barış ve kardeşliktir. 7 Haziran’da sandıktan Türkiye’nin barışı çıkacaktır, özgür geleceği, demokratik geleceği çıkacaktır. HDP çıkacaktır. Karlıova’da HDP aracına yapılan saldırıda şehit düşen Hamdullah kardeşimiz seçim şehidimiz olmuştur. Unutmayacağız. Sükünetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sadece 3 gün kaldı" diye konuştu.

"DİKKATLİ OLUN"

Partisinin barajı aştığını iddia eden Demirtaş, "Her oy çok kıymetlidir. Baraj aşılmıştır rehavetine kapılmayın. El ele vermemiz ikna olmayanı ikna etmemiz gerekiyor. Sandığa sahip çıkmamız lazım. Bizler için oylar namustur. Sandık başında asla hırsızlık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Panik halinde tutuşmuşlar, yalan iftira kampanyası dışında ellerinde malzeme kalmadı. Bütün kanalları işgal ediyorlar. Aynı anda bize hakaret tehditler yağdırıyorlar. Biz bu ülkede barış içerisinde yaşamak için parlamentoya gitmek istiyoruz. Demokrasiye olan güveni artırmak için parlamentoya gitmek istiyoruz. 7 Haziranda bu saltanatı bitireceğiz. HDP olarak bunu başaracağımıza inanıyorum. Erzurum tek başına ovaları yaylalarıyla her yere canlı hayvan gönderiyordu. Bunu da bitirdiler. Dışarıdan ithal et getiriyorlar. Biz bu bütün dertlere çözüm olmak için parlamentoda daha güçlü olacağız. Bütün ezilenler gözünü bize dikmiş. 3 günü sabırla geçireceğiz. 7 Haziran akşamı sandıklar açılmaya başladığı resmi sonuçlar kesinleşinceye kadar asla sandık başını terk etmeyeceksiniz. Kutlamalar için sokağa çıkmayacaksınız. Kutlama var şölen var diyenlere asla riayet etmeyin. Partimizin 7 Haziranda bir kutlama programı yoktur. Sandık başlarını terk ederseniz hırsızlara yol açmış olursunuz. Barajı aşmamız halinde 8 Haziranda şölen yaparız. Birazdan Dersim mitingine geçeceğiz. Sizlerin bu coşkusu takdire şayandır. Mitingden dağılırken dikkatli olun, arkadaşlarımızın yönlendirmeleriyle dağılın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim