• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9057.97 2.85
  • Altın: 2293.771 0.79
  • Dolar: 32.3117 0.21
  • Euro: 35.128 0.09

Akdoğan’dan "Çözüm" Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Birileri şu parti şu barajı geçmezse şöyle olur’ diyor. Hiçbirinin önemi yok. Eğer, AK Parti güçlü bir şekilde varsa çözüm süreci var, AK Parti güçlü bir şekilde v...
Akdoğan’dan Çözüm Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Birileri şu parti şu barajı geçmezse şöyle olur’ diyor. Hiçbirinin önemi yok. Eğer, AK Parti güçlü bir şekilde varsa çözüm süreci var, AK Parti güçlü bir şekilde varsa yeni anayasa yapılabilir. AK Parti güçlü değilse bunların hiçbiri olmaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anfapark’ta düzenlenen ’AK Parti Ankara İl Teşkilatı Mahalle Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yapılan etkinliğin seçim öncesindeki önemine dikkat çekerek, 13,5 yılda birçok seçimin olduğunu ve hepsinden Ankara olarak yüzlerinin akıyla çıktıklarını ifade etti. 2011 genel seçimlerinde yüzde 49 oy aldıklarını belirten Akdoğan, bunun büyük bir başarı olduğunu ve mahalle başkanlarının oynadığı rolün çok kritik olduğunu söyledi. Bu hareketin bel kemiğini ’mahalle başkanlarının’ oluşturduğuna dikkati çeken Akdoğan, mahalle başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, sandık müşahitlerinin büyük başarının mimarı olduğunu belirtti. Seçim medya ile değil insanla kazanıldığını anlatan Akdoğan, "Seçimi kazanan sizlersiniz, insanların yüreğini dokunan, elini tutan, arazideki o kişi seçimi kazanan kişidir" şeklinde konuştu.

"7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE ARTIK YÜZDE 50’Yİ DEVİRMEMİZ GEREKİYOR"

"7 Haziran seçimlerinde artık yüzde 50’yi devirmemiz gerekiyor" diyen Akdoğan, "Biz, başarıya doyan bir parti değil, başarı bizi kamçılıyor. AK Parti teşkilatı başkanımızın da dediği gibi bir zincirin halkaları gibi. Bir yerde huzur, birlik beraberlik, çalışma ve gayret varsa orada başarı var demektir. Sizlerin uyumu, birlikteliği gayreti bu başarıyı ortaya çıkıyor. Eğer zincirin bir halkası zayıflar ya da koparsa bütün o zincir darmadağın olur. AK Parti’yi diğer partilerden ayıran fark, ’AK Parti milletin partisidir’. AK Parti’nin hamurunu millet karmıştır, AK Parti’nin rotasını bu yüzden millet çizer. Sadece icazeti milletten alır, hesabı da millete verir. Biz topluma şekil vermeye çalışmıyoruz, millet bize yön çeviriyor. İşte o seçkinci partiler siyaset mühendisliği yaparlar, bidon kafalı, göbeği kaşıyan adam derler. Ona şekilde vermeye çalışırlar masa başında. Bize tam tersi millet rotamızı verir. Bu yüzden onlar halktan kopuklar. Bizim bütün siyasi çalışmamız halkla birlikte olmaktan geçiyor. Onlar şehirleri terkettiler. Biz, sokak sokak mahalle mahalle geziyoruz. Onların gitmedikleri bırakın sokakları caddeleri, şehirler yok şehirler. Parti binaları yok, il ve ilçe binaları yok. Peki o zaman bu ülkede birlik ve bütünlük korunacak? Bir taraftan bizi eleştirecekler, ne bölücülüğümüz kalıyor ne hainliğimiz kalıyor. Oraya gidip siyaset yapan, Türk Bayrağını, AK Parti bayrağını dalgalandıran sen misin ben miyim? Şırnak’ta Hakkari’de kim siyaset yapıyor? Sen orada yoksun. Gidiyor beyefendi, Başbakanımız deyince gitti, valilik önünde açıklama yapıyor. Niye kendi parti binanın önünde yapmıyorsun? Yok çünkü. İşte, bu büyük kadro, mahallelere, sokaklara caddedeler kadar inen, kapı kapı dolaşan, yüreğe dokunan bir kadroyuz, partiyiz" ifadelerine yer verdi.

7 Haziran seçiminin Türkiye’nin istiklal ve istikbalini belirleyecek seçimler olduğunu söyleyen Akdoğan, "Eski Türkiye’ye döneceğiz, Yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. AK Parti bugün Türkiye’nin umudu, milletin umududur. AK Parti varsa güven, istikrar, hizmet, yatırım var. Birleri şu parti şu barajı geçmezse şöyle olur diyor, Hiçbirinin önemi yor. Eğer, AK Parti güçlü bir şekilde varsa çözüm süreci var, AK Parti güçlü bir şekilde varsa yeni anayasa yapılabilir. AK Parti güçlü değilse bunların hiçbiri olmaz. 2005’te biz bu süreci başlattığımızda Meclis’te o partilerin hiçbiri yoktu. Bu sürecin sahibi biziz. Biz güçlü olursak dimdik ayakta olursa o zaman bu süreç başarıya ulaşır, o zaman yeni bir anayasa yapılabilir. Bu yüzden kimin ne olduğunu önemi yok, bizim ne kadar güçlü olduğumuzun önemi var. AK Parti, sadece Türkiye’nin milletin umudu değil, dünya mazlumlarının umudu haline gelmiştir. Nerede deprem, zulüm olsa, Mısır’da darbe oldu, darbeye darbe diyemediler. Suriye’de yüzbinlerce insan katledildi bu modern çağda. Yüzbinlerce insan katledildi ama oradaki zalime zalim diyemediler. İsrail bir sürü insanı katletti, katile katil diyemediler. Bölgede, zalime zalim, darbeciye darbeci diyen tek ülke Türkiye. Mazlumların geldiği sığınma noktası Türkiye. Suriye’den 2 milyon kişi kaçtı, kim kucağını açtı? Biz açtık. Ensar olarak oradan gelen kardeşlere kucağına açtı. Bu milletin parası değil, mazlumun hakkıdır. Hepimizin cebindeki parada mazlumun hakkı vardır. Biz bu yardımı yapmazsak kendimizi kaybederiz. Bu bir insanlık sınavıdır. Bizi, Türkiye olarak insanlık testinden hep birlikte geçmek durumundayız" diye konuştu.

"DEMOKRASİ SANDIK DEĞİLDİR’ DEMEK, YUMURTASIZ OMLET YAPMAK GİBİ BİRŞEY"

Türkiye’ye yapılan yatırımlara değinen Akdoğan, "Onlar milliyetçiliğin lafını yaptılar, biz milliyetçiliği hayata geçiriyoruz. En Cumhuriyetçi, en Milliyetçi parti AK Parti’dir. Milli gözlem uydusu Göktürk’ü biz fırlattık, ilk milli piyade tüfeğimizi yaptık. Askerinin elinde piyade tüfeğini sen yapamıyorsan, orada milliyetçilikten sen bahsedebilir misin? Sadece Türkiye’yi ayağa kaldırmadık, savunma sanayiini ayağa kaldırdık. Savunma sanayinin yüzde 80’i Ankara’da yapılıyor. 2016 yılında sanayi sektöründeki ciro hedefimiz 8 milyar dolar. Bunun 6 milyar doları Ankara’da gerçekleşmiş olacak. Bütün bu kaynak Ankara’da kalıyor. Eskiden başka ülkelere verildi, artık Ankara’da kalıyor. Birileri de biz bunları yaparken ’demokrasi sandık değildir’ diyorlar. Bu söz, ’Demokrasi sandık değildir’ demek yumurtasız omlet yapmak gibi birşey. Sandık yoksa, demokrasi yoktur. Milletin iradesine başvurmuyorsan, demokrasinin en önemli parçası milletin oyu ve sandıktır. Sen bunu küçümsediğin zaman geriye demokrasi kalmaz. Temel hak ve özgürlük, çoğulculuk, çok seslilik bunun bir parçasıdır. Demokrasinin temeli milletin oyu ve sandıktır. ’Demokrasi sandıkta değildir’ diyen çareyi yap millette değil o zaman başka yerde arar. Ya Pensilvanya’da, ya montajda, şantajda, kumpasta arar, Meclis’te değil sokakta arar. İşte, anamuhalefet lideri de iç güvenlik paketi görüşmelerinde halkın direnme halkı doğar diyor, yani milleti sokağa çağırıyor. Milletin direnme hakkı var, 1950’den beri bu millet CHP’ye direniyor iktidar olmasın diye" şeklinde konuştu.

"İÇ GÜVENLİK PAKETİ’NDE GERİ ADIM YOK"

İç Güvenlik Paketi’nin komisyona geri çekildiğini hatırlatarak, "Burada geri bir adım yok, komisyona geri çekildi. Pazartesi günü komisyonda diğer çekilecek maddeler de görüşülecek ama bu hayati bir konudur. Bütün partiler ittifak halinde, CHP’si, MHP’si, HDP’si. Yanyana gelmeyecek kim varsa yanyana istemeyiz diyorlar. Bunun neresine karşısınız? Molotof yasaklanmasın mı? Bonzai yasaklanmasın mı? Jandarma düzenlemesi en büyük sivilleşme hamlesidir, darbeler dönemini kapatacak bir adımdır. Vesayet odaklarının nufüzuna son verecek adımdır. Emniyetin yeniden yapılandırılması hayati bir düzenlemedir. Onun dışında, dedik ki ’Somut neye karşısınız’ dedik, önerinizi getirin değerlendirelim ama somut birşey de söylemiyorlar. Bu tarihi bir düzenlemedir. İyi niyetli olarak söyleyecek birşeyleri varsa grup başkanvekillerimize söylerler" şeklinde konuştu.

"SPEKÜLASYONLARA İTİBAR ETMEYİN"

"28 Şubat sürecinde ’uygun adım demokrasi’ anlayışını savunan bu tipler şimdi de tıpış tıpış demokrasi anlayışını savunuyorlar" diyen Akdoğan, "Ama anlayamadıkları şu, AK Parti Türkiye’nin sigortasıdır. Türkiye’nin birlik ve bekası için bu siyasi hareket güçlü olmak durumunda. Önümüzde bahar çiçekler açar dedik. Çözüm sürecinde de kritik bir aşamaya geldik. Bu sorun Türkiye’nin ayak bağı olan, sıçrama yapmasını engelleyen, ayağına pranga olan bir sorundur. Türkiye için beka sorunu üretmiştir. Yüz milyarlarca dolar servet heba olmuştur, toplumsal birtakım sıkıntılar üretmiştir. Bütün bunları çözmek için Türkiye’nin bütünlüğü için bu süreci başlattık. Yeni GAP Projesi, 27 milyar dolar, buna ben barış projesi diyorum, bölgeyi tamamen kalkındıracak bir proje. Onun dışında ne yapmak gerekiyorsa, iyi niyetli olarak cesaret ve kararlılıkla çalışıyoruz ama burada başkalarını dinlemeyin.Kimin ne dediğinin önemi yok, hükümet ne diyor. Spekülasyonlara itibar etmeyin, öyle oldu böyle oldu herkes birşey uyduruyor. Milletten hiçbir şey kaçırılamaz. Millet ne derse biz onu yaparız. Köklü değişiklikler yapılacaksa nerede yapılacak, Meclis’te yapılacak. Meclis’ten birşey kaçırılabilir mi? Ne halktan ne Meclis’ten birşey kaçırılabilir. Bu yüzden müsterih olunmalıdır. Biz zaten milletin rıza göstermeyeceği hiçbir adımı atmayız" ifadelerini kullandı.

Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin birilk ve bütünlüğü, milletimizin bekası için bu ayak bağından kurtulmak zorundayız, bu sorunları çözmek durumundayız. Muhaleefet eleştiriyor, çok rahatsız oldular, onlar istiyor ki sorunlar devam etsin, şehitler gelmeye devam etsin. Bu, bir kandırmacadır. Bunlar önerdiği nedir biliyor musunuz? Her yıl 300 tane 500 tane asker ölsün, şu kadar milyar doları silahlara yatıralım, toplumda herkes kem gözle birbirine bakmaya başlasın, böyle idare edip gidelim. Biz bu sahtekarlıkla yaşayamayız. Milletin çocuklarını kurban edemeyiz. Bu vatan, bayrak için bu yolda kendimizi feda etmeye hazırız ama başkasının çocukları üzerinden böyle yanlış politikaların savunuculuğunu yapmayız. Biz yaşatmaktan yanayız. Nedir bizim sloganımız? ’İnsanı aşat ki devlet yaşasın’. Sen insanı dışlarsan, kimliğini yok sayarsan o insan devletine farklı gözle bakar. Devlet-millet kaynaşmasını sağlayan parti AK Parti’dir. Artık yatırım yapan hizmet eden devlet, baskı yapan zulüm uygulayan örgüt. Her türlü yıkıp yıkan örgüt. Mensubiyet, aidiyet bağını daha da güçlendirmek durumundayız. Kandan beslenenler bizim attığımız adımlardan rahatsız olabilirler. Biz, milletimizin gösterdiği rızayla yürümeye kararlıyız. Bunu çözüme kavuşturmayı istiyoruz."

7 Haziran seçimlerinin önemine dikkati çeken Akdoğan, "Fakirin fukaranın mazlumların umudu olan, sosyal yardımları yapan, mahalle başkanlığı, yönetim kurulu, sandık müşahitlerine kadar asıl başarıyı getiren bu kadro. O mahallede insanlar AK Parti deyince ilk önce sizi görüyorlar. Sadece propaganda memuru değilsiniz, siz temsil ediyorsunuz. Temsil ederken sakın unutmayın. Gazze’deki bebeleri, dünyanın dört bir yanında o mağdur insanların dualarının sizlerin yanında olduğunu unutmayın. Biz siyaseti makam mevki, maddiyat için yapmıyoruz ülkemize katkıda bulunmak için yapıyoruz. Bu yolda emek sarfeden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde gümbür gümbür sandıklardan çıkacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ise, İlçe teşkilatlarının mahalle başkanı odaklı çalışması gerektiğine dikkati çekerek, "Sorunları çözümüne hastadan başlıyorsak bir ilçede çalışmaların da mahalle başkanı odaklı olması gerekiyor. Mahalle başkanlarının çalışmaları aslında bizim politikalarımızın test edildiği yerler. Bazen politikalarımızı değiştiriyoruz. Mahalle başkanlarının uyarı ve önerilere göre bunu teşkilatlara iletmesi gerekiyor. Kritik olan yer, mahalle başkanlarımızdır. Zincirin en önemli halkasıdır mahalle başkanlarımız" dedi.

Yamalı, Türkiye’de dönüşümün daha gerçekleşmediğini ve daha çok şeyler yapılması gerektiğini belirterek, "En azından bu kadar kalmamız gerekiyor. Bir anayasa değişikliğinin ne kadar önemli olduğuna inandırmamız lazım. Çözüm sürecine insanlarımızın katılması lazım, bunları yapacak olan mahalle başkanlarımız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim