• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.335 0.69
  • Dolar: 32.3413 0.19
  • Euro: 34.9435 0.05

Akar Çayırova'da konuştu

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sadık Akar ve Mustafa Doğan, Darıca ve Çayırova’da bulunan ortaokul ve lise müdürlerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Akar Çayırova'da konuştu

LGS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı şimdi sıra tercih maratonunda. 971 bin 657 öğrenci bir liseye yerleşmek için tercih yapacak. Dün Liseye geçiş tercihlerinin başlaması ile birlikte Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Bu kapsamda Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sadık Akar ve Mustafa Doğan, Darıca ve Çayırova’da bulunan ortaokul ve lise müdürlerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

3 OKUL SEÇMEK ZORUNDA

Tercih döneminin 5’li ve 3 grup halinde gerçekleşeceğini vurgulayan Akar, “İlk 5’li listede yerel kayıt dediğimiz öğrencinin ev adresi ve ev adresine çıkan okullardan seçeceği 5 okul olacak. Ama burada önemli bir durum daha var. İlk 5’li de yani mahalli kayıtlarda ilk 3’ü kendi kayıt alanında olmak koşuluyla 5 tercih yapılacak. Yani öğrencinin mezun olduğu ortaokula göre hangi liseleri tercih edebileceğine dair bir liste çıkacak.  Öğrenci bu listeden 3 okul seçmek zorunda. Eğer öğrencinin kayıt alanında iki tane Anadolu Lisesi varsa öğrenci zorunlu olarak üçüncüsünü Meslek Lisesi seçecek. Öğrencinin kayıt alanında bir Anadolu bir Meslek Lisesi, varsa öğrenci üçüncüyü Anadolu İmam Hatip seçmek zorunda olacak” dedi.

“İKİNCİ LİSTEDE PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ HÂKİM”

İkinci 5’li listenin sınavla öğrenci alacağına dikkat çeken Akar, “Sınav sonucuyla birlikte öğrencilerin yüzdelik dilimi açıklandı. Okulların yüzdelik dilimleri ile öğrencilerin yüzdelik dilimleri karşılaştırılacak ve yüzdelik yakınlığına göre 5 okul tercih edilecek. Üçüncüsü ise yatılı okullar. Öğrenci 5 tane yatılı okul tercihi yapacak. Yerleştirme yapılırken öğrencinin merkezi yerleştirmesi yapılıyor mu, sınavla öğrenci alan okullara yerleştirmesi yapılabiliyor mu buna bakılacak. Puan üstünlüğüne bağlı bir yerleştirme yapılacak.” ifadelerini kullandı.

GÖREV DÜŞÜYOR

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadık Akar’ın ardından yine il milli eğitim müdür yardımcısı Mustafa Doğan bir konuşma yaptı. Her velinin mutlaka adrese dayalı tercih listesi oluşturmak zorunluluğunun altını çizen Doğan, okul puanı yüksek olan öğrencinin bu kayıt alanında seçilen okulda birinci yerleşecek öğrenci olacağını söyledi. Doğan, “Burada lise müdürlerine ve öğretmelerine görevler düşüyor. Şu anda onlara akademik anlamda iyi ve hedefleri yüksek öğrenciler geliyor. Liselerdeki okul idareleri ve öğretmenlerinin öğrencilerin bu akademik başarısını desteklemeleri gerekiyor. Öğrencilerin altyapıları desteklenmeli. Birçok lisenin okul müdürü ilçedeki iyi öğretmenlerle görüşmeler yapmaya başladı. Yani bu liseler de kendilerine gelen iyi öğrencileri daha iyiye götürmek için bir çaba içine girdi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim