• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Akademik Yıl Açılışını Bakan Işık Yaptı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) 2015-2016 Akademik dönemi dün törenle açıldı. Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık GTÜ’nün her anlamda bölge ve ülke için değer katacağını ifade etti.
Akademik Yıl Açılışını Bakan Işık Yaptı

GTÜ  Konferans Salonu'nda dün gerçekleşen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, GTO Başkanı Nail Çiler, Yıldız Teknik Üniversite rektörü , öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende ilk olarak üniversitenin tanıtım filminin gösterimi yapıldı. 

GÖRGÜN, ‘BİLİM ÜSSÜ OLMAYA ADAYIZ’

Açılış konuşmasını yapan GTÜ  Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Gebze Teknik Üniversitesi GTYE'nin 23 yıllık mirasına sahip çıkarak en önemli bilim üssü olmaya adaydır. Bilimsel bir yaklaşım, proje üretmeyi, diğer üniversitelerle rekabet edecek bir bilim yuvasıdır. Toplam 504 akademik, 300 idari 5 bin 940 öğrenci eğitimlerine devam ediyor. Üniversitemiz toplam 7 bin mevcudu ile gelişen bir bilim yuvasıdır. Yönetim olarak geleceği planlıyoruz. Geleceği planlama çerçevesinde yeni bir üniversite ile yeni bir logo oluşturduk. İdari personelle kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek üniversite için yapmak istediğimiz projeleri konuştuk. 

GTÜ ve GTO olarak bir sanayi müzesini bölgemize kazandırmak istiyoruz. Gebze Belediyesi ile Hünkâr Çayırı Panorama ve Fatih Sultan Mehmet Enstitüsü kuracağız. Yerleşkemizi bir cazibe merkez yapmak için Tohum Sertifikasyon Merkezi'nin 350 dönümü artık üniversitemiz arazisi oldu. Yerleşke için bir mastar planı hazırladık. Üniversitemizin Bilişim Vadisi'nin yüzde 27 ortağıyız. Bölgemizde bulunan birçok kurum ve kuruluş ile ortak çalışma ve projeler için protokol imzaladık." dedi. 

 

BAKAN IŞIK, ALAETTİN KURT’U UNUTMADI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açılış dersini vermek için yaptığı konuşmada, "Akademik yılının hayırlı olmasını diliyorum. GTÜ genç bir üniversite. Merhum Alaettin Kurt'u anıyorum. GYTE'nin GTÜ'ye dönüştürülmesi üniversitemiz açısında çok önemli. Bu şehrin bir insanı olarak GTÜ'nün başarısıyla gururlanıyoruz. Üniversite yöntimi ve Gebze'nin tüm dinamikleri bir araya gelerek çok önemli başarılara imza atacağız. Türkiye'nin merkezinin, üretiminin, en büyük araştırma merkezinin, TSE ile komşuyuz. Bunları değere dönüştürünce herkes kazanacak.  Üniversiteler kendilerini toplumdan izole etmişlerdi. Şimdi bu anlayış değişiyor. Kentin de üniversiteye sahiplenmesi önemli. Gebze Teknik Üniversitesi Vakfı kuracağız. Başarılı öğrencilere burs vereceğiz. Başarılı öğrenci, öğretim üyelerine yönelik destek vereceğiz. Üniversitedeki hocaların Gebze'de ve Kocaeli'nde oturmasını istiyoruz. Lojman yapmak için adım attık.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından GTÜ Rektörü Haluk Görgün,  Bakan Fikri Işık’a plaket verdi daha sonra ise program kokteyl ile devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim