• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9057.24 2.84
  • Altın: 2299.873 1.06
  • Dolar: 32.3145 0.21
  • Euro: 35.0998 0.00

Akademi Lise, öğrencilerini üniversiteye uğurladı

Akademi Lise’de 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi sonrası sınavlarda başarılı olup, üniversiteye yerleşmeye hak kazanan 12. sınıf ve mezun öğrenciler üniversiteye uğurlandı
Akademi Lise, öğrencilerini üniversiteye uğurladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı lise ve mezun öğrencilerine yönelikokula destek ve sosyal eğitim projesi adı altında ücretsiz olarak hizmet veren Akademi Lise, gurur gecelerinden birini yaşadı. Akademi Lise’de eğitim alan ve bu yıl Türkiye’nin en gözde üniversitelerine yerleşmeye hak kazanan öğrencileri için “Akademi Lise Öğrencilerini Üniversiteye Uğurluyor” mezuniyet buluşması gerçekleştirdi. Anlamlı gecede gençlerin yanında olan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, üniversite sınavlarında önemli bir başarıya imza atan Akademi Lise öğrencilerini tebrik ederek, “Ben ve ekibim buna gönülden inanıyoruz ki her biriniz geleceğin Recep Tayyip Erdoğan’ı olacaksınız. Bu millete, bu vatana ve bu ülkeye bizden çok daha büyük hizmetler yapacaksınız. Hepinizle gurur duyuyorum. Allah yolunuzu açık etsin” ifadelerine yer verdi.

 

GENÇLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Akademi Lise’den bu yıl üniversiteyi kazanan öğrenciler için “Akademi Lise Öğrencilerini Üniversiteye Uğurluyor” öğrenci buluşması Antikkapı Restaurant’ta düzenlendi. Geceye, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Büyükşehir Belediyesi İştirakler Koordinatörü Veysel Özkaraaslan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, birim müdürleri, Akademi Lise ailesi, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

AKADEMİ LİSE GENÇLERE TAVSİYEMDİR
Gecede tüm mezun arkadaşları adına söz alan başarılı Akademi Lise öğrencisi Eyüp Can Yılmaz, “Akademi Lise bir dershaneden daha fazlası, 2 yıl burada eğitim aldım. Kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlerle daha sosyal bir insan oldum. Burada eğitim görmek isteyen arkadaşlara Akademi Lise en büyük tavsiyemdir” şeklinde konuştu.  TYT puanında Türkiye 142’ncisi olarak Boğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanan Yılmaz, bu önemli hizmeti kendilerine sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve Akademi Lise ailesine teşekkür etti.

 

HER ŞEY GENÇLERİMİZE FEDA OLSUN
Konuşmasına “Her şeyin başında eğitim var” diyerek eğitimin önemine vurgu yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Eğitimsiz bir milletin kalkınması, gelişmesi, huzurlu bir toplum olması mümkün değildir. Sevgili gençler bizim Akademi Lisemiz bir dershane değil, ticarethane hiç değil. Buradan Büyükşehir Belediyesi olarak bir ticari kazanç düşünmüyoruz. Burada bizim için en büyük kazanç şehrimize, ülkemize ve dünyaya ahlaklı, inançlı, azimli, kararlı, donanımlı, öz güveni yüksek, güzel insanların yetişmesidir. Bundan daha büyük bir kazanç yok. Her şey gençlerimize feda olsun” ifadelerine yer verdi.

 

ESKİDEN BÖYLE İMKÂNLAR YOKTU
Bugünkü gençlerin son derece şanslı ve imkânlarının da kendi dönemlerine oranla daha yüksek olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ben köyde büyüdüm. Çok zor şartlar altında okumaya çalıştık. Bizim zamanımızda böylesine güzel imkânlar yoktu. Ben ve ekibim buna gönülden inanıyoruz ki her biriniz geleceğin Recep Tayyip Erdoğan’ı olacaksınız. Bu millete, bu vatana ve bu ülkeye bizden çok daha büyük hizmetler yapacaksınız.” şeklinde konuştu.

GEREKİRSE HAYATIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ

“Bu ülke hatta dünya üzerindeki tüm insanlık sizlerin sayesinde aydınlanacak” diyerek gençlere seslenen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Dünyaya sizin gibi gençler sayesinde barış ve kardeşlik gelecek. Bugün Batı’nın medeniyet kodlarında yoksula ve düşmüşe merhamet yok! Ama bizim var. Biz istiyoruz ki dünyada barış olsun, insanlar sağlıklı olsun. Her şeyden önce özgür olsun. Sevgili gençler işte tam da bu anlattığım konular için çalışacağız, kendimizi her alanda yetiştireceğiz. Bunun için gayret ve mücadele edeceğiz, gerekirse hayatımızı ortaya koyacağız tıpkı vatan için düşünmeden canını veren Şehit Ömer Halisdemir gibi…” dedi.

 

HEYECANIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ

Konuşmasında sık sık gençliğin önemine vurgu yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri çalışmalara dikkat çekti. “Belediyecilik çalışmalarımız içindeki en değerli olanı gençler için yaptıklarımızdır” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bilgievleri, Akademi Lise, Akademi Üniversite ve Gençlik Kamplarımızı, gençlerimizin daha donanımlı yetişmesi için hayata geçirdik. Amacımız evlatlarımızı buradan en iyi şekilde hayata hazırlamak. En başından beri Kılavuz Gençlik Modeli için kararlılıkla çalıştık. Heyecanımız ilk günkü gibi diri duruyor. Yakın zamanda her ilçemize bir Akademi Lise kuracağız. Gençliği olmayan bir milletin geleceği olamaz. Geleceğin liderleri, üst yöneticleri Akademi Liseler’den yetişecek” dedi. Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na Akademi Lise öğrencileri tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi.

 

562 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetlerine bağlı olan Akademi Lise, üniversite sınavlarında Kocaeli’ne büyük gurur yaşattı. Sınava Akademi Lise’de hazırlanan 12. Sınıf ve mezun 964 öğrenci sınava girdi,773’ü tercih yaptı ve 562 (419 lisans, 143 ön lisans) öğrenci ise Türkiye’nin en gözde üniversitelerine girmeyi başardı. Söz konusu başarı başta öğrenci ve aileleri olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nde büyük sevinç ortamı oluştu.


EN GÖZDE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİLER
Öğrencilerin ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Cerrahpaşa Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi gibi üniversitelere girmeyi hak kazandı. Kazanılan bölümler arasında Tıp, Hukuk, Diş Hekimliği, İlahiyat, Mimarlık, Psikoloji, Mühendislik, Fizyoterapi ve Öğretmenlik gibi bölümler yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim