• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Ak Parti’nin En Genç Adayı

AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Fatma Gaye Güler, 26 yaşında partisinin en genç kadın milletvekili adayı oldu. AK Parti’nin YSK’ya milletvekili listelerinin vermesi ile birlikte sürpriz adaylar aras...
Ak Parti’nin En Genç Adayı

AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Fatma Gaye Güler, 26 yaşında partisinin en genç kadın milletvekili adayı oldu.

AK Parti’nin YSK’ya milletvekili listelerinin vermesi ile birlikte sürpriz adaylar arasında Fatma Gaye Güler de yer aldı. 26 yaşında olan Fatma Gaye Güler, Tokat’ta 3. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. Türkiye’de AK Parti’nin en genç milletvekili adayı olan Güler, gençler olarak siyasetin içinde var olan kişiler olduklarını ve Türkiye’nin genç nüfusu ile övünen ve artısı olan bir ülke olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin genç nüfusunu uluslararası platformda dile getirdiği bir artısı olduğuna işaret eden Güler, “Bu anlamda gençlerin mecliste temsil edilmesi gerekirdi. AK Parti bundan kaçınan bir yaklaşım sergilemedi. Belki Türkiye tarihinde açılmadığı kadar gençlere ve bayana yer açtı. Bu onur vericidir. Bunu başarmak AK Parti’ye nasip oldu. Yeni Türkiye’nin gençleri, söz sahibi olacak insanları olarak ülkemizi beraber inşa edeceğiz, tekrardan dizayn edeceğiz. Geçmişin karanlık günlere dönmemek adına var gücümüzle çalışacağız” dedi.

2007 yılında Türkiye’nin en genç milletvekili olan Dilek Yüksel’in memleketi Niksar ilçesinden aday olmasıyla ilgili sorulara cevap veren Güler, “Bu çok güzel bir duygu. Dilek hanımda en genç milletvekili idi. Tokat bu noktada gayet cesur bir şekilde gençleri hazırlıyor, pişiriyor ve parlamentoya, belediye başkanlığına, siyasetin bütün kademelerine yolluyor. Bu memleketimiz için övünç kaynağı olmalı” diye konuştu.

2007 YILINDA TÜRKİYE’NİN EN GENÇ MİLLETVEKİLİ OLARAK SEÇİLDİ

2007 yılında milletvekili seçilerek 30 yaşında TBMM’ne en genç Milletvekili olarak giren Dilek Yüksel iki dönem sonunda yerini Fatma Gaye Güler’e bırakacak. AK Parti Tokat Milletvekili adayları listesinde yer almayan Dilek Yüksel, hemşehrisi olan Güler’e başarılar diledi.

36 YAŞINDA BELEDİYE BAŞKANI OLDU

AK Parti’nin en genç il başkanı olarak 33 yaşında siyasete atılan Avukat Eyüp Eroğlu da 2014 yılı Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürpriz bir gelişme ile Tokat Belediye Başkanı olarak gösterilmişti. 36 yaşında Belediye Başkanı olan Eroğlu, Fatma Gaye Güler’e milletvekili adaylığı sürecinde başarılar diledi.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı görevinde iken AK Parti İl Başkanlığı’na aday gösterilerek seçilen Metin Polat ise 37 yaşında.

FATMA GAYE GÜLER’İN ÖZ GEÇMİŞİ

Tokat’ın Niksar ilçesinde 1988 Ekim ayı doğumlu olan Fatma Gaye Güler, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde öğrenciliği halen devam eden Güler, siyasi hayatına 2009 yılında Ankara İl Gençlik Kolları Üniversiteler Biriminde başladı. 2012-2014 yılları arasında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Halkla İlişkiler ve Seçim İşleri Birimlerinde görev alan Güler çeşitli sivil toplum kuruluşlarına da üye.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim