• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.336 0.04
  • Dolar: 32.3297 0.06
  • Euro: 35.1889 -0.02

AK Parti'de kongre süreci şekilleniyor

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan haftalık basın buluşmasında “1 ve 2 Temmuz tarihinde gerçekleşecek toplantılarımız sonucunda kongre sürecimiz ve tarihi kabaca belli olacak” açıklamasında bulundu
AK Parti'de kongre süreci şekilleniyor

CEYHAN KONGRE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan haftalık rutin olarak gerçekleşen basın toplantısını il binası makamında gerçekleştirdi. Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen etkinlikleri genel olarak değerlendiren Başkan Ceyhan, merakla beklenen kongre süreci hakkında da açıklama yaptı. Başkan Ceyhan, “Teşkilat başkanlarımız 1 ve 2 Temmuz tarihlerinde Ankara genel merkezde toplantıya davet edildi. Toplantıların neticesinde kongre sürecimiz ve tarihi kabaca belli olmuş olacak” dedi.

GEBZE’DE BAŞBAKANLA TERAVİH

Gebze’de bu yılda gelenek bozulmayarak, Başbakan Binali Yıldırım ile gerçekleştirilen iftar etkinliğiyle alakalı açıklama yaparak söze başlayan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Dün akşam Başbakanımız ile Gebze de her yıl olduğu gibi Kadir Gecesi iftarım programımızı gerçekleştirdik. Sağ olsun Başbakanımız ricamızı kırmadılar Gebze’deki kent meydanında milletimizle beraber dışarıda namazımızı da kıldık. Ak Parti olarak ramazan ayı çerçevesinde her ilçe de teşkilat ve mahalle iftarımızı icra ettik ve ediyoruz. Bu akşam da kandıra da bir köyümüzde iftarımız var.

100. DANIŞMA YAPAN İLK İL

Özellikle STK ve teşkilat iftarımıza çok özendik özellikle bu yıl çemberi daha da genişletip 900’ün üzerinde STK ile bir araya geldik. İnşallah 4’üncü geleneksel STK iftarımızı daha geniş katılımla icra edeceğiz.100’üncü danışma il toplantımızı ve iftarımızı gerçekleştirdik. Tahmin ediyorum ki 100’üncü il danışmasını gerçekleştirilen il yok ya da bir iki tanedir. Bana 100’üncüsünü gerçekleştirmek nasip oldu. Bundan öncesi de mevcut. Kocaeli’nin 99 danışma meclisinde kuruluşunda beri emeği olan tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Gönül sofralarımızı kadınlarımız ve gençlerimizle dolu dolu icra ediyor.

‘TERÖR KASVETİ KALKMIŞ’

Aynı zamanda bir de 20 kişilik teşkilat heyetimiz birlikte Mardin programı gerçekleştirdik. Milletvekillerimiz gelemediler, sadece Milli Savunma Bakanı’mız Fikri Işık ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanımız Erol bey katıldılar. Geçen yıl da Mardin’deydik. Tarihi kent terörle alakalı o kasvetten uzaklaşmış olduğunu gördük. Gelinen son noktada kayyumların ve diğer düzenlemelerin başarısını görüyoruz. İnşallah devletimizin atmış olduğu güçlü adımlar neticesinde daha da iyi noktalara ulaşacak. Önceden oralara gittiğimizde stres güvenlik görevlisi görürdünüz bu yıl bu tablo oldukça azaldı. Özel hareket polislerimizin yerine de gittik. Moral verdik onlardan da moral güç aldık.

BAYRAMLAŞMA SABAH 10 BUÇUKTA BAŞLAYACAK

Bayramlaşma programlarımız netleşti. Bizim ilçelerimiz genel olarak sabah ortalama 10 buçuk da teşkilat bayramlaşmalarını yapacak. Her sene olduğu gibi kent protokolümüz arasında ilçelerimizi paylaştık. Önce teşkilatlarla, sonra ilçe kent bayramlaşmasını icra ediyoruz. Saat 12 buçukta il binamızın önünde tüm vekillerimizle birlikte bayramlaştıktan sonra da 14’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde kent bayramlaşmasına katılacağız.

KONGRE BAYRAMDAN SONRA ŞEKİLLENECEK

İl teşkilat başkanlarımız 1 ve 2 Temmuz tarihlerinde Ankara’ya toplantıya davet edildi. Bu üç kademe il başkanlarımızla toplantılar icra edeceğiz. Toplantıların neticesinde kongre sürecimiz ve tarihi kabaca belli olmuş olacak. Kongre ve bölgesel toplantılarla beraber kongre sürecimize doğru şekillenmeler oluşacak. Süreç olgunlaştıktan sonra da kongre takvimini sizinle paylaşacağız” açıklamasında bulunarak yöneltilen soruları cevapladı.

‘KEŞKE BİRAZ DAHA KALABİLSEYDİ’

Başkan Ceyhan, “Sayın valimizin Diyarbakır’a gitmesi devletin mekanizması gereğindendir. Vali bey her manada abiliğiyle valiliğiyle iz bırakan birisi. Bana sormuş olsalardı ben gitsin istemezdim valimize teşekkür ediyorum. Kendi adıma üzüldüğüm keşke biraz daha kalabilseydi diyeceğim bir durum. Genel sekreterimizin Vali olması beklemediğimiz bir atama oldu. O süreç çok hızlı gelişti plan ve hazırlık yoktu. Anlaşılacağı gibi devlet bir görev yazmış bizim de boynumuzda ince. Genel sekreterimizin Bilecik’te çok iyi işlere imza atacağından eminiz kendisine başarılar diliyoruz. Kocaeli birçok vali çıkardı. Manisa için şehzadeler şehri denir ya artık Kocaeli’ne de valiler şehir denilecek” açıklamasında bulundu.

‘HAYDAR AKAR’A TEKLİF EDECEĞİM’

Adalet yürüyüşünden dolayı il başkanları ve kent bayramlaşmasına katılamayacağını belirten CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın erteleme talebine olumlu bakan Başkan Ceyhan, 10 Temmuz’da olması benim için sakınca doğurmaz. Genel kanaat iktidar ve ana muhalefetin olmadığı programları yapmayalım doğrultusunda olduğundan ertelenebilir” diyerek “Adalet yollarda aranmaz ve yollarda yürümekle aşınmaz. Mecliste yapılması gerekenler var bunların hepsine ket vuruluyor. Bir hak aranacaksa bunun yeri meclistir” açıklamasında bulundu. Tramvayı eleştirenlerden biri olan CHP Milletvekili Haydar Akar’ı tramvaya elinden tutup tramvaya bindireceğim sözü hatırlatılınca Başkan Ceyhan, “Haydar Akar’a seyahat etmeyi teklif edeceğim” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim