• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.928 0.12
  • Dolar: 32.3334 0.07
  • Euro: 35.1703 -0.10

AK Parti uyumayacak!

AK Parti, 24 Haziran’a kadar izlenecek yol haritasını netleştiriyor. Kampanya döneminin ramazana denk gelmesi nedeniyle gündüz yapılacak mitinglerin yanı sıra akşam iftarlar, gece sahur programları düzenlenecek.
AK Parti uyumayacak!

Türkiye, 24 Haziran'daki erken seçime odaklanırken, siyasi partiler seçim propagandasına ilişkin çalışmalarına hız verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti, 24 Haziran'daki erken seçime, "24 saat kampanya" stratejisiyle hazırlanacak. MHP ise sahada "Cumhur İttifakı"nın gerekçelerini anlatacak. Seçim beyannamesinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, 2023'te güçlü, lider ülke Türkiye" vurgusu öne çıkarılacak. CHP yetkili kurulları da seçim propagandasına ilişkin yol haritasını netleştirmeye çalışıyor.

MİTİNG-İFTAR-SAHUR

AK Parti'de üst üste yapılan MYK ve MKYK toplantılarının ardından 24 Haziran'a kadar izlenecek yol haritası da taslak olarak belirlendi. Mitingler, Erdoğan'ın 13-15 Mayıs'ta ziyaret edeceği İngiltere dönüşünde başlayacak ve aktif şekilde daha kuvvetli sahaya inilecek.

Seçim hazırlıkları döneminin ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle çalışmalar da buna göre planlandı. 15 Mayıs'tan sonraki 40 günlük sürede miting, iftar ve sahur olmak üzere üç ayaklı bir kampanya stratejisi izlenecek.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, mitingler yapacak. Erdoğan ile Yıldırım; İstanbul, Ankara, İzmir gibi seçmen potansiyelinin yüksek olduğu üç büyük şehirde birlikte miting yapacak. Yine üç büyük şehirdeki ilçelerde farklı tarihlerde mitingler organize edilecek.

AK Parti, 24 Haziran'a kadar 40'ı aşkın il ve 20'nin üzerinde ilçede miting yaparak halka Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve MHP ile kurulan ittifakı anlatacak.

GECE GÜNDÜZ SAHADA

Erdoğan, mitingler haricinde ramazan ayı içindeki iftar programlarına katılacak. Erdoğan'ın bazı sahur programlarına katılarak mesajlar vermesi de bekleniyor. Böylece Erdoğan, gece gündüz sahada olacak. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, 24 Haziran'a yaklaştıkça artan tempoda televizyon programlarına katılacak. AK Parti'nin 16 yıllık serüveni, icraatlar, 24 Haziran seçimlerinin önemi ve Erdoğan'ın mesajları sosyal medya ve telefonlar üzerinden anlık olarak halka bildirilecek. Erdoğan'ın, gençlere yönelik bir veya iki programa da katılması planlanıyor.

START İZMİR'DEN

Seçim müziklerini de büyük oranda hazırlayan AK Parti, seçim slogan ve filmleriyle ilgili son noktayı da mayıs ayının ilk haftasına kadar koyacak. Erdoğan ile Yıldırım, yarın AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak il başkanları toplantısında seçimlerle ilgili yol haritasının ilk işaretlerini verecek. 28 Nisan Cumartesi günü İzmir İl Kongresi'nde seçim startını verecek olan Erdoğan ile Yıldırım, 6 Mayıs'ta ise İstanbul'da seçim manifestosunu kamuoyuna duyuracak. 18 Mayıs'ta yapılması planlanan aday tanıtım toplantısında da seçim beyannamesi açıklanacak.

ENFLASYONA VURGU

Seçim manifestosunda AK Parti'nin 16 yıllık icraatlarının yanı sıra 2023'e dönük çılgın projelerin yer alacağı belirtiliyor. Seçim vaatlerinin tüm kesimlere dokunacak projelerden ve ekonomi ağırlıklı olacağı belirtiliyor. Seçim vaatleri arasında enflasyonun düşürülmesi, faizlerin aşağı indirilmesi, teşviklerin artırılmasına dönük özel vurgular olacak.

.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim