• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9117.42 0.41
  • Altın: 2324.394 0.76
  • Dolar: 32.3814 0.17
  • Euro: 35.0286 -0.05

Ahmet Zeki Üçok'tan Necdet Özel'e FETÖ suçlaması!

Emekli albay Ahmet Zeki Üçok, Genelkurmay Eski Başkanı Necdet Özel'le ilgili FETÖ'nün TSK içinde yapılanması konusunda çok sert ifadeler kullandı.
Ahmet Zeki Üçok'tan Necdet Özel'e FETÖ suçlaması!

Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, FETÖ'nün komuta düzeyine yerleşmesiyle ilgili eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i suçladı. 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan generallerin yüzde 70'inin Özel'in döneminde terfi ettirildiğini söyleyen Üçok, "O zaman sen bu ordunun başında komuta etmeye layık değilsin demektir" dedi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, CNNTÜRK'te yayımlanan Didem Arslan Yılmaz ile Türkiye'nin Gündemi programında konuştu. Üçok, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i hedef aldı. Necdet Özel'in FETÖ ile mücadele etmediğini ve Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalarda yargılanan komutanları emekli ederek, yerlerine FETÖ'cüleri terfi ettirdiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan generallerin yüzde 70'inin Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde terfi ettirildiğini belirten Üçok, "O zaman sen bu ordunun başında komuta etmeye layık değilsin demektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihbarattan gelen ordu içindeki FETÖ yapılanması konusundaki raporu Necdet Özel'e iletmesine rağmen bu konuda harekete geçmediği yönündeki iddiaları değerlendiren Ahmet Zeki Üçok, şunları anlattı:

"Necdet Özel'in komuta kademesine dikte ettirdiği, 'TSK çok zor bir süreçten geçtiği, bir operasyon yapılması Güneydoğu'da terörle mücadelede zaafa uğratır. Bu nedenle biz bunu zamana yayarak yapacağız' diye bir argüman sundular. Fakat Necdet Özel'in bu argümanını daha sonra da Hulusi Akar döneminde İkinci Başkanımız (Yaşar Güler) çok dillendirdi.

'SÜRECİN EN KÖR KOMUTANI'

TSK içinde FETÖ ile mücadele edilmemesi için çeşitli argümanlar öne sürüldü. En başta bu sürecin en kör olan komutanı Necdet Özel'di. Çünkü onun döneminde TSK tarihinin en büyük kıyımları yapıldı ve kendisi bunları bizzat YAŞ'ta kendi teklifiyle birçok general-amiral TSK dışına çıkarıldı."

Programın konuklarından Balyoz davasında yargılanan ve hapis yatan emekli Tümamiral Semih Çetin de Balyoz ve diğer davalarda tutuklanan 61 amiral ve generalin Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde emekli edildiğini ekledi.

'YÜZDE 70'İNİ ÖZAL TERFİ ETTİRDİ'

Ahmet Zeki Üçok ise, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında tutuklanan ve FETÖ'cü oldukları belirtilen tuğgeneral ve tümgenerallerin yüzde 70'inin Özel'in döneminde terfi ettirildiğini açıkladı. Üçok, "Bir diğer handikap da Fethullahçı olmadığı kesin olan, ilk yılında 12, ikinci yılında 37, üçüncü yılında da 11 tane general ve amiralimizi emekli etti. Yani hem bir taraftan Fethullahçıları terfi ettiriyor, diğer taraftan da Fethullaçı olmayanları sistemin dışına itiyor. Onun eline MİT müsteşarı CIA ajanları da verse bir işlem yapmayacak" diye konuştu.

Emekli Tümamiral Semih Çetin, hapiste olduğu sırada yaşadıkları Necdet Özel'le ilgili bir anekdotunu aktardı. Çetin, "Necdet Özel Genelkurmay Başkanıyken Hasdal'a bizi ziyarete geldi. Kendisiyle Orgeneral Bilgin Balanlı görüştü, döndükten sonra da bize görüşme hakkında bilgi verdiler. Bilgin Balanlı aynen şöyle diyorlar, 'Komutanım bu Fethullahçıların TSK'ya yaptığı bir operasyondur, arkasında da CIA vardır'. Peki Necdet Özel ne cevap veriyor biliyor musunuz? 'Tamamıyla katılıyorum'. Türkiye Cumhuriyeti'nin Genelkurmay Başkanı Türk ordusuna Fethullahçılar tarafından CIA destekli bir operasyon yapıldığının farkında ve ardından da üç sene boyunca bu amiralleri, generalleri emekli ediyor, onların yerlerine atadıklarıyla da bu darbe oluyor. Birisi bunu açıklarsa çok memnun olacağım" şeklinde konuştu.

Çetin'in anlattıklarının ardından Ahmet Zeki Üçok, "Özellikle 15 Temmuz'da darbeye katılanların neredeyse yüzde 70'ini sen terfi ettirdiysen o zaman sen bu ordunun başında komuta etmeye layık değilsin demektir" dedi.

'CEHENNEMİN DİBİNDE YANMAYA YETER'

YAŞ Kanununa göre, general-amirallerin emekliye sevk edilmelerinin ve terfilerinin, Genelkurmay Başkanının teklifiyle yapıldığını hatırlatan Üçok, Balyoz gibi davalarda yargılananların emekliliğini teklif etmeyeceğini söyleyen dönemin Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in istifasını hatırlattı. "Kalıp mücadele etmeliydi, Özel gibi kendi ordusunu tanımayan kişilere TSK'yı bırakmamalıydı" diyen Üçok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Işık Koşaner bunu yapmayacağını söyledi, onun yerine de bunu yapacağını söyleyen Necdet Özel geldi. Dolayısıyla da Özel'in bu orduya yaptıkları onun cehennemin dibinde yanmasına yeter de artar bile."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim