• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9107.39 0.30
  • Altın: 2325.051 0.79
  • Dolar: 32.2687 0.29
  • Euro: 34.9584 -0.17

"Adnan Menderes’in Asıldığı 27 Mayıs Süreci Katliamdır"

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adnan Menderes’in asıldığı 27 Mayıs süreci devri...
Adnan Menderes’in Asıldığı 27 Mayıs Süreci Katliamdır

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adnan Menderes’in asıldığı 27 Mayıs süreci devrim değil, bir katliamdır” dedi.

Ümraniye Belediyesi düzenlediği törenle Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu temelini attı. Temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can katıldı. Temel atma töreninde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Ben bir okulun asfaltını döktüm diye yargılandım biliyor musunuz? Çünkü o zaman ki belediye yasasına göre yapamazdınız. AK Parti diye bir hükümet geldi ve dedi ki belediye milletin okulda milletin, kimin parası yapar ve ne olur okulun asfaltı olsa, ne olur okul yapılsa dendi ve önleri açıldı. Böyle güzel belediye başkanlarımız da çıktı ve paramız da var, emeğimiz de var biz yaparız dediler ve yapacaklar. Allah daha çok yapmayı nasip etsin. Ama çok şükür ki o kafa kalmadı” dedi.

GÜLLÜCE: “ADNAN MENDERES’İN ASILDIĞI 27 MAYIS DEVRİM DEĞİL, KATLİAMDIR”

27 Mayıs sürecinin büyük bir katliam olduğunu söyleyen Güllüce, “27 Mayıs yapıyor ve hemen peşinden büyük bir katliama giriliyor. Sonra da bu 27 Mayıs katliamına kimse 27 Mayıs ihtilali ya da devrimi falan demesinler. 27 Mayıs’ın adı devrim değil katliamdır. Hem fikir katliamı, hem demokrasi katliamı hem de başbakan katliamıdır. Peki Adnan Menderes’i bugün bütün herkes Fatiha ile anıyor. Peki katliamı yapanlara kimsenin bir Fatiha okuduğunu ya da rahmetle andığını söyleyebilir misiniz? Şimdi 27 Mayıs katliamını yaptıkları yetmedi. Sonra da Anayasa’ya hüküm koydular ve adına hürriyet ve anayasa bayramı dediler. Başbakan asmanın ve milli iradeyi Yassı Ada’ya götürüp tıkamanın adı anayasa bayramı olur mu? 1980 senesine kadar bir de bayram yaptılar. Ve bu da yetmiyormuş gibi belediye başkanları, başkanlar, başbakanlar ve devlet erkanı o katliamın yıldönümünde iyi bir halt olmuş gibi çelenkler koyarlar ve 27 Mayıs’ın ne güzel olduğunu anlatmak zorunda kalırlardı. Hatta o zaman ne kadar güzel yapıldı diye anlatmasan hemen söylerlerdi yoksa sen anayasaya mı karşısın, hürriyete mi karşısın şeklinde bir hal vardı. Biz dünyada katliamı bayram diye kutlayan zavallı bir millettik biz” ifadelerini kullandı.

EGEMEN BAĞIŞ: “TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNDEKİ EN TEMEL UNSUR MİLLETLE KURULAN BİRLİK VE BERABERLİKTİR”

Milletle kurulan birlik ve beraberliğin Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesinde en önemli unsur olduğunu dile getiren eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ise, "Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın örnek olarak gösterdiği dönüşüm projeleri ve ekonomide İstanbul’un parlayan yıldızı haline gelen bir ilçe geliyor. İşte algılar böyle değişiyor. Bu algıların değişmesi yeni Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin ve Allah izin verirse 2023’te dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olan Türkiye’nin oluşmasının ardında bizim milletimizle beraber kurduğumuz birlik ve beraberlik vardır. İşte bugün temelini hep birlikte atacağımız ve maşallah eylül ayında hizmete girecek olan bu imam hatip ortaokuluna adını veren milli şairimiz Mehmet Akif’in çok güzel bir şekilde vurguladığı gibi ‘Tefrika girmedikçe bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’ diyordu. Allah milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin" şeklinde konuştu.

HASAN CAN: “ANNELER BABALAR ÇOCUKLARINI DİNİ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİ İÇİN İMAM HATİP ORTAOKULUNA GÖNDERİYOR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, “Bizim şimdi temelini attığımız Mehmet Akif Ortaokulu bu sene hizmete girecek. Bu temel atma töreni yaparak kamuoyunun önüne dikkatli bir şekilde getirmek ve herkesin bu konuda bilinç sahibi olmasını arzuladığımız için temel atma töreni de icra etmek istedik. Gördüğünüz gibi temeller atılmış, normalde temel atma törenini bir ay kadar önce yapacaktık ama hava şartları çok müsait değildi. Onun için bu güne kaldı. Değerli dostlar 4+4+4 yani ilkokul dört sene, ortaokul dört sene, lise dört sene yani imam hatip ortaokulu açmakta mümkün, liselerde imam hatip liseleri açmakta mümkün. Anneler, babalar, inançlı kesim özellikle kendilerinin öğrenemedikleri dini bilgileri tam olarak öğrenmesini ve yetişmesini isteyen anneler ve babalar imam hatip lisesine vermesi bile çocuğunu, imam hatip ortaokuluna okutmak ve çocuklarını daha fazla dini bilgilerle, manevi değerlerle mücehhez olarak yetiştirmek istiyor. Dolayısıyla ilkokulu bitirince yakınında bir imam hatip okulu varsa çocuğunu oraya vermek istiyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, butona basarak Eylül ayında hizmete girmesi belirlenen Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nun temelini attı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim