• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 13°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 0.00
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Adil Öksüz Almanya'ya ‘charter’ mı uçtu?

Darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü haberleri üzerine akıllara gelen en önemli sorulardan biri 'Öksüz'ün Almanya'ya asıl kaçmış olabileceği...'
Adil Öksüz Almanya'ya ‘charter’ mı uçtu?

Almanya ile yaşanan gerilimlerin odak noktalarından biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün, geçtiğimiz günlerde Almanya'da görüldüğü iddialarının gündeme gelmesi ile Dışişleri Bakanlığı Almanya'ya nota verdi ve konuyu araştırmasını, Ankara'ya bilgilendirmesini istedi. Bunun yanında Adil Öksüz'e Baden-Württemberg eyaletinde geçici oturum verildiği iddiasına yönelik açıklama yapan Eyalet İçişleri Bakanlığı sözcüsü “Bir iltica başvurusu ile ilgili haberleri teyit etmemiz ya da yalanlamamız söz konusu değildir. Bakanlık münferit yabancı kişilerin ikametiyle ilgili açıklama yapmaz" dedi. AB Bakanı Ömer Çelik bu açıklamaya "Biz bu ‘yalanlayamam da, doğrulayamam da' ifadesinin diplomaside ne anlama geldiğini biliyoruz" karşılığını verdi.

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Star Yazarı Mustafa Kartoğlu "Peki Adil Öksüz, Almanya'ya nasıl kaçtı?" diye sordu. 

İşte Kartoğlu'nun yazısının ilgili bölümü:

YASADIŞI YA DA YASAL YOLLARDAN...

Bu konuda rivayet muhtelif. Ancak resmi yollardan, resmi adıyla kaçmadığı kesin. Yasadışı yollardan sahte pasaportla Türkiye'den çıktığı değerlendirilebilir.

Bir başka ihtimal ise ‘yasal yollardan' ama yine sahte pasaportla doğrudan Almanya'ya gitmesi. Örneğin ‘Suriyeli mülteci' olarak! Yabana atılacak bir ihtimal değil. Zira Almanya bugüne kadar 800 bin civarında ‘iyi eğitimli' Suriyeli mülteci aldı. Bunların ‘geleceğin Suriyesi'ni yönetecek kişiler' olarak yetiştirildiği de sır değil. Bu kişilerin, Almanya'daki göçmen karşıtı kamuoyunun dikkatini çekmemek adına mümkün olduğunca ‘göstermeden' ülkeye taşındığı da sır değil.

CHARTER UÇUŞLAR

İşte bu ‘göstermeden' kısmı, başka bir iddiayı hatırlatıyor: “Merkel hükümeti, Türkiye ve Yunanistan'dan charter (dolmuş) uçaklarla Almanya'ya mülteci taşıyor” iddiası. Konuyla ilgili haber, 8 Ağustos 2016'da Almanya'da yayınlandı. Alman aşırı sağıyla aynı ‘ulusalcı' dili kullanan Kopp Verlag sitesinin editörü Markus Mahler, “Mısır, Yunanistan ve en çok da Türkiye'den gelen charter uçaklarının, gece yarısı ile sabah 06:00 arasında Hannover, Düsseldorf, Köln, Bonn'daki havaalanlarına inip kalktığını; ancak uçuş noktalarının elektronik tabelalarda görünmediğini” öne sürdü.

Mahler, bazı günlerin trafiklerini de dakika dakika verdi. Örneğin bir gecede Yunanistan ve Mısır'dan bir, Türkiye'den ise (İstanbul, Adana, İzmir, Antalya) 9 uçağın iniş yaptığını yazdı. Ayrıca, Wunstorf, Bundeswehr askeri üslerine de sivil uçakların indiği, ardından otobüslerle yolcuların dışarı taşındığını iddia etti. İddia kısa sürede çok sayıda yayın organında tartışılmaya başlandı. Kimi, Kopp Verlag'ın göçmen, yabancı karşıtı ve ‘komplocu' yayınlarına atfen ciddiye alınmaması gerektiğini savundu. Ancak, aynı zamanda ‘istihbarat kaynaklarına yakın' olmakla da bilindiği için (bizde de örneği olduğu gibi), yazdıklarının sorgulanması gerektiği yönünde ciddi makaleler yayınlandı.

ABD'nin Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden Guantanamo'ya ‘El Kaide şüphelisi' taşıdığı sır değil. Uçakların kalkış yerleri dikkate alındığında, Türkiye ile Almanya arasında turist taşıyan ‘charter' seferleri bunun için gayet uygun bir ‘kılıf'… Dikkate almak gerek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim