• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9091.19 0.12
  • Altın: 2324.865 0.78
  • Dolar: 32.3699 0.15
  • Euro: 34.9644 -0.27

Aday Listeleri Belli Oldu ! Ermeni Asıllı Gazeteci De Aday

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan üst kurul, 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili aday listelerini belirledi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Ankara 1. bölgeden aday gösterildi...
Aday Listeleri Belli Oldu ! Ermeni Asıllı Gazeteci De Aday

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan üst kurul, 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili aday listelerini belirledi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Ankara 1. bölgeden aday gösterildi. Ermeni asıllı Gazeteci-Yazar Markar Eseyan, İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan üst kurul, çalışmalarını tamamladı. 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili aday listelerini belirleyen üst kurul, bugün de çalışmalarını Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında son kez sürdürdü. Milletvekili aday listelerine son rötuşlarını veren kurul, listeleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı’na sundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili aday listesinde seçim bölgesi olan Konya’dan 1. sırada yerini aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kahramanmaraş’tan, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı Amasya’dan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise Adıyaman’dan aday gösterildi. Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 3 dönem kuralı dolayısıyla listede yer almadı.

AKDOĞAN, ANKARA BİRİNCİ BÖLGEDEN ADAY GÖSTERİLDİ

İstanbul 1’inci bölgeden adaylık başvurusu yapan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Trabzon’dan aday gösterildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara 1’inci Bölge’den aday gösterildi.

Yasin Aktay Siirt’ten, Mehmet Muş İstanbul 3. Bölge, Öznur Çalık Malatya’dan aday gösterildi. Eski İzmir Milletvekili ve AK Parti Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar, İzmir 1. Bölge’den 2. sırada aday gösterildi.

KALKINMA BAKANI YILMAZ DİYARBAKIR’DAN ADAY

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Bingöl’den aday gösterileceği yönünde tahminler varken Diyarbakır’dan aday gösterilmesi de dikkat çeken bir ayrıntı oldu. Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ise Antalya’dan listeye girdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Sakarya, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Denizli, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul’dan aday listesinde yer aldı.

İzmir’e eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kaydırıldı. AB Bakanı Volkan Bozkır İstanbul 2. Bölge’den listede yer aldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Ordu’dan aday gösterildi.

BAŞBAKAN DANIŞMANLARI İSTANBUL, ANKARA, MALATYA’DAN ADAY GÖSTERİLDİ

Üst komisyon, Başbakan danışmanlarından Ali Sarıkaya’yı İstanbul, Ertan Aydın’ı Ankara, Taha Özhan’ı Malatya, Vedat Bilgin ise Ankara’dan aday gösterdi.

Erdoğan’ın ekibinden Aydın Ünal listelerde yer alırken, Mücahit Arslan’ın listede yer almadı. Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Mustafa İsen ise Sakarya’dan milletvekili adayı olarak gösterildi. Bir diğer dikkat çeken isim ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak oldu. Berat Albayrak, İstanbul 1. Bölge’den 6. sırada aday olarak gösterildi. Cumhurbaşkanı danışmanı ve metin yazarı Aydın Ünal da Ankara’dan aday gösterilerek listede yerini aldı.

Listelerde yer alması beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, AK Parti’nin milletvekili adayı olarak gösterilmedi.

Yenişafak Yazarı Ermeni asıllı Markar Eseyan, İstanbul 2. Bölge’den aday gösterildi.

Başbakan Davutoğlu’nun doktoru Prof. Celil Göçer Tokat’tan aday gösterildi.

Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara da milletvekilliği adaylığı için istifa etmişti. Boynukara, Adıyaman’dan 2. sırada aday olarak gösterildi.

Gazeteci Nuri Elibol, Ankara 2. Bölge’den 10. sırada aday olarak gösterildi. Gazeteci-Yazar Hüseyin Yayman İstanbul 1. Bölge’den 14. sırada listelerde yerini aldı.

Eski Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da milletvekilliği adaylığı için istifa etmişti. İlhan’ın ismi listelerde yer almadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu eski Genel Müdürü Hasan Albayrak, Ankara 1. bölgeden 10. sırada aday olarak gösterildi. CHP’de MYK üyeliği de yapan Savcı Sayan, İzmir ikinci bölgeden milletvekili adayı olarak listede yerini aldı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Konya’dan 9. sırada aday olarak gösterildi.

99 KADIN ADAY LİSTEDE

550 adayın 451’i erkek, 99’u kadın oldu. 70 milletvekili 3. dönemi olduğu için başvuru yapmadı. 9 isim de kendisi başvuru yapmadı. Meclis’te olup başvuru yapanlardan 132’si aday gösterildi. Lisansüstü 186, lisans 319, lise 43, ilkokul mezunu iki kişi aday olarak listelerde yer aldı.

7 Haziran seçimlerinde adaylık başvurusu yapmayan AK Partili 9 milletvekili bulunuyor. Bunlar arasında, haklarında soruşturma komisyonu kurulan üç eski bakan olan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar var. Diğer 6 vekil ise, Nursuna Memecan (Sivas), Gürsoy Erol (İstanbul), Ömer Dinçer (İstanbul), Mehmet Kerim Yıldız (Ağrı), Azize Sibel Gönül (Kocaeli), Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu (Kahramanmaraş).

3 DÖNEM KURALINA TAKILAN İSİMLER LİSTEDE YOK

AK Parti’de 3 dönem kuralına takılan 70’e yakın isim var. Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Faruk Çelik, Mehdi Eker, Egemen Bağış, Hayati Yazıcı, Taner Yıldız, Nihat Ergün, Binali Yıldırım, Fatma Şahin, Mehmet Ali Şahin, Nimet Baş, Vecdi Gönül, Faruk Nafiz Özak, Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Nurettin Canikli bu isimlerden bazıları.

LİSTELER, 24 NİSAN’DA RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANACAK

Listeler, 23 Nisan’da listelerin kesinleşecek ve 24 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 27 Nisan’da sahaya inerek seçim kampanyasını başlatacak. Davutoğlu, seçimler için ilk mitingini ise son muhtıra ile aynı tarihte olan 27 Nisan’da yapacak. Bundan önceki seçimlerde oyunu Konya’dan kullanan Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran genel seçimlerinde de oyunu Konya’da kullanacak.

HER SEÇİM BÖLGESİNİN ÇIKARACAĞI MİLLETVEKİLİ ADAY SAYISI

Yüksek Seçim Kurulu, her seçim bölgesinin çıkaracağı milletvekili sayısını şöyle belirlemişti:

"Adana 14, Adıyaman 5, Afyonkarahisar 5, Ağrı 4, Amasya 3, Ankara 32, Antalya 14, Artvin 2, Aydın 7, Balıkesir 8, Bilecik 2, Bingöl 3, Bitlis 3, Bolu 3, Burdur 3, Bursa 18, Çanakkale 4, Çankırı 2, Çorum 4, Denizli 7, Diyarbakır 11, Edirne 3, Elazığ 4, Erzincan 2, Erzurum 6, Eskişehir 6, Gaziantep 12, Giresun 4, Gümüşhane 2, Hakkari 3, Hatay 10, Isparta 4, Mersin 11, İstanbul 88, İzmir 26, Kars 3, Kastamonu 3, Kayseri 9, Kırklareli 3, Kırşehir 2, Kocaeli 11, Konya 14, Kütahya 4, Malatya 6, Manisa 9, Kahramanmaraş 8, Mardin 6, Muğla 6, Muş 3, Nevşehir 3, Niğde 3, Ordu 5, Rize 3, Sakarya 7, Samsun 9, Siirt 3, Sinop 2, Sivas 5, Tekirdağ 6, Tokat 5, Trabzon 6, Tunceli 2, Şanlıurfa 12, Uşak 3, Van 8, Yozgat 4, Zonguldak 5, Aksaray 3, Bayburt 2, Karaman 2, Kırıkkale 3, Batman 4, Şırnak 4, Bartın 2, Ardahan 2, Iğdır 2, Yalova 2, Karabük 2, Kilis 2, Osmaniye 4, Düzce 3."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim