• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Abhazya’da 15 Temmuz anlatıldı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Abhazya’ya gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi Devlet Başkanı Raul Hacımba, Abhazya bürokratlarına ve Abhazya halkına anlatıldı.
Abhazya’da 15 Temmuz anlatıldı

Abhazya’nın Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gitsba ve Abhazya’nın Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp’in girişimleriyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Abhazya’ya gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi Devlet Başkanı Raul Hacımba, Abhazya bürokratlarına ve Abhazya halkına anlatıldı. 

Abhazya’nın Gürcistan ile 1992 – 1993 yılında gerçekleştirdiği savaşın yıldönümü olan 30 Ağustos Abhazya’nın Zafer Bayramı Kutlamaları Abhazya’nın başkenti Sohum’da gerçekleştirildi. Abhazya’nın Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gitsba ve Abhazya’nın Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp’in girişimleriyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Abhazya’ya gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi Abhazya’da anlatıldı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu yöneticileri Mehmet Ali Dim, Halit Yılmaz, Osman Altınışık, gazeteciler Meral Altınışık, Eren Altınışık, Emre Altınışık ve Cemal Kaplan gerçekleşen görüşmelere katıldı.

“TÜRKİYE HER ZAMAN DESTEK OLDUK”

Abhazya Devlet Başkanı Raul Hacımba, heyeti kabulünde Türkiye’ye minnet borçları olduğunu söyleyerek, “Türkiye, Osmanlı döneminde yaşanan dönemde, Abhazları topraklarına kabul etti ve Abhazları kendi milletinden dahi ayırmadı. Türk halkı ve Abhazlar 150 yıldır barış içinde kardeşçe yaşadılar. 1992 – 1992 Abhazya – Gürcistan savaşında bütün ülkeler bize sınırını kapatıp ambargo uygularken Türkiye’den bize gelen insani yardımları Türkiye engellemedi. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini yakından takip ettik. Rusla ile birlikte ilk destek açıklamasını biz yaptık. Bize 2 kez büyük yardımları olan dost ülke Türkiye’ye her zaman desteğimiz sürecek” ifadelerinde bulundu. Ruhi Karaalp ve Yılmaz Karaca görüşmede Hacımba’ya 15 Temmuz’da yaşanan süreci anlattılar. Karaalp ve Karaca Hacımba’ya Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu ve problemlerin ortadan kalktığını söyleyerek kendilerini dinledikleri için Hacımba’ya teşekkür ettiler.  

15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

15 Temmuz’da yaşanan FETÖ mensubu askerlerin darbe girişimlerini konu alan ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin gerçekleştirdiği “15 Temmuz fotoğraf sergisi” Abhazya’nın başkenti Sohum’da bulunan sanat galerisinde açıldı. Kocaeli basınının mensuplarının karelediği fotoğraflar Abhaz halkına sunuldu. Abhaz halkı resim galerisini gezerek 15 Temmuz’da yaşanan askeri darbe girişimini fotoğraf kareleriyle görmüş oldu. Ruhi Karaalp, 15 Temmuz’u işadamları olarak ilişkide bulundukları her ülkede anlatmaya çalışacaklarını ifade etti

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim