• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9036.33 2.61
  • Altın: 2299.138 1.03
  • Dolar: 32.3144 0.19
  • Euro: 35.0436 -0.20

ABD Hava Desteği Vermeye Başladı

ABD Savunma Bakanlığı ayrıca "eğit-donat programı" çerçevesinde oluşturulan güce Suriye'de savaşırlarken ilk kez havadan ateş desteği verildiğini doğruladı.
ABD Hava Desteği Vermeye Başladı

ABD Savunma Bakanlığı, İncirlik Hava Üssü'nden ilk kez silahlı İHA uçurmaya başladığını açıkladı.İncirlik'ten kalkan insansız hava araçlarıyla ilgili bilgi veren Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, "Şu aşamada bir saldırı gerçekleştirilmedi. Ancak hafta sonu silahlı olarak uçmaya başladılar" dedi.ABD daha önce Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nden sadece silahsız İHA'lar kaldırıyordu.Silahlı uçuşların, Türkiye ile ABD arasında varılan 'İncirlik' mutabakatı çerçevesinde başladığı belirtildi.

HAVADAN DESTEK DOĞRULANDI
ABD Savunma Bakanlığı ayrıca "eğit-donat programı" çerçevesinde oluşturulan güce Suriye'de savaşırlarken ilk kez havadan ateş desteği verildiğini doğruladı.
Pentagon Sözcüsü Davis geçen Cuma günkü çatışmada havadan "savunma destek ateşi" açıldığını söyledi. Ateşin Özgür Suriye Ordusu'yla birlikte eğit donat programı çerçevesinde oluşturulan Yeni Suriye Gücü'nün Nusra Cephesi'yle çatıştığı sırada açıldığı belirtildi. Davis, ABD'nin böylece ilk kez IŞİD militanları dışında bir gruba karşı savunma amaçlı saldırı gerçekleştirmiş olduğunu sözlerine ekledi.

Yüzbaşı Davis ülkesinin Yeni Suriye Gücünü (YSG) "kime karşı gelirlerse gelsinler" savunma desteği vereceğini vurguladı. Eğer bu gruplar rejim güçlerinin saldırısına uğrarsa, ABD jetleri Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana ilk kez doğrudan Suriye ordusunu da hedef almış olacak.

RUSYA'DAN UYARI
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ABD'nin kendi eğittiği muhalifleri savunma için ek önlemler alacağı açıklamasını "ters tepebilecek bir durum" diye tanımladı.
Katar ziyaretinde konuşan Lavrov bu durumun Suriye'de "terörle mücadeleyi karmaşıklaştırabileceğini" savundu.

"50 KİŞİLİK GRUP SALDIRDI"
BBC Türkçe'nin haberine göre, Pentagon Sözcüsü Davis, yaklaşık 50 kişilik bir grubun Özgür Suriye Ordusu ve YSG güçlerine saldırdığını ve saldırganların "Nusra cephesine çok benzediğini" belirtti. Ancak Davis ABD'li yetkililerin saldıranların Nusra Cephesi militanları olup olmadığını net olarak bilmediklerini de söyledi.
Sözcü ayrıca ülkesinin sadece IŞİD'e karşı saldırı operasyonlarına giriştiği konusunda ısrar etti.

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ülkedeki en büyük muhalif örgütlerden biri. Örgüt geçen hafta 30. Bölük adı da verilen Yeni Suriye Gücü'ne üye savaşçıları kaçırdığını duyurmuş ve diğerlerine de "Amerikan projesinde yer almama" uyarısı yapmıştı.

30. Bölük'ün komutanının da çatışmada öldürüldüğü haberleri gelmiş ama Pentagon bunu reddetmişti. 30. Bölük çatışmalarda beş üyesinin öldüğünü ve yaralananlar olduğunu belirtmişti. Nusra Cephesi de Halep yakınlarında ABD'nin hava saldırısı sonucu bazı militanlarının öldüğünü açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim