• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2300.766 1.09
  • Dolar: 32.3336 0.26
  • Euro: 35.1039 0.00

81 İlin 74'ü FETÖ'cüydü

İçişleri Bakanı Efkan Ala, göreve geldiğinde 81 ilin 74'ünün Emniyet Müdürü'nün FETÖ'cü olduğunu açıkladı.
81 İlin 74'ü FETÖ'cüydü

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Şu anda Emniyet'te daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 7 bin çalışanın 6 bin 500'ü bu FETÖ örgütüne bağlıydı. Burasının durumu yükseltilecek. Jandarmada bir istihbarat başkanlığımız var. Bu da yeniden yapılanacak." dedi. Ala, göreve geldiğinde 81 ilin 74'ünün emniyet müdürünün de FETÖ'cü olduğunu açıkladı.

İşte NTV yayında konuşan Ala'nın sözlerinden satır başları:

"Elazığ'daki saldırı intihar saldırısı bir minibüsle düzenlendi. Diyarbakır'dan yola çıkıp köy yollarından gelmiş. Orada bir kameraya takılıyor. Ama bu plaka bildirilmiş plaka değil.

Yüzlercesi yakalanıyor ama yakalanamayan birisi de bu patlamayı yapıyor. Elazığ'da patlamanın olduğu yerdeki duvar son olaylardan sonra yükseltilmiş bir duvar ve bu olayda çok faydası görüldü.

"FETÖ TERÖRİSTLERE YARDIM ETTİ"

Nusaybin'deki operasyonlarda fazla sayıda şehit gelince yapılan değerlendirmelerde yeni bir konsepte geçildi ve ondan sona hızlı bir biçimde netice alındı ve çok az sayıda şehit verildi.

Siz karar veriyorsunuz ama orada işlemi yapacak komuta kademesidir. FETÖ terör örgütü teröristlere yardım etti. Çok açık bir gerçektir bu. Van'da bir araç yanıyor ve o araç yanarken araç emniyetin aracı. Sapasağlam emniyet aracını o yanan aracın üzerine atan yine bu örgüte bağlı polislerdi.

6-7 Eylül olayları sırasında zırhlı polis aracından kadınların üzerine maytap atan polisleri belirledik ve görevden aldık.

Biz şunu garanti etmeliyiz devlet olarak: Kim hainlik yaparsa devletin kurallarına aykırı hareket ederse onu soruşturur ve gereğini yaparız.

İSTİHBARAT YENİDEN NASIL YAPILANACAK

Şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 7 bin çalışanın 6 bin 500'ü bu FETÖ örgütüne bağlıydı. Burasının durumu yükseltilecek. Jandarmada bir istihbarat başkanlığımız var. Bu da yeniden yapılanacak.

İstihbarat teşkilatlarının yapısı ve fonksiyonları yeniden ele alınıyor. MİT'in hem yapısı hem fonksiyonu, eksiği, fazlası hepsi ele alınıyor. Bir de aldığı istihbaratı çok daha iyi değerlendirecek olan bir kurumsal yapının ihtiyacı görülüyor. Bu da yapılacak. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip oluşacak politikaların oluşmasına katkıda bulunacak değerlendirecek bir kurum, bir koordinasyon birimi oluşacaktır.

Daha çok istihbarat örgütlerinin birden çok ayrı ayrı ve güçlü olmalarında yarar var.

"MİT DIŞ, EMİNYET VE JANDARMA İSE İÇ İSTİHBARATA BAKACAK"

MİT ağırlıklı olarak dış istihbarata bakacak. Ancak iç istihbaratta ne kadar görevli olacak ona bakıyoruz. Jandarma ve emniyet istihbarat da iç istihbarata bakacak. Ancak farklı kararlar da alabiliriz.

Şu anda MİT koordine ediyor istihbaratı. Yeni bir koordine birimi oluşturursak o kurum tüm istihbarat teşkilatlarından aldığı bilgileri koordine edecek.

EMİNYET'TE HALA BU ÖRGÜTE AİT POLİS VAR MI?

Şimdi kripto olarak gizlenmiş 50 kişi 60 kişi belki oluyor. Buna dünya üzerinde söylenebilecek en son kelime cemaattir. Daha da olur var yani tespit edilen. Açığa aldığımız sayısı da çok fazla. 81 il emniyet müdüründen 74'ü bunlardandı 17-25 Aralık sonrasında geldiğimde. Daire başkanlarının yüzde 90'ı bunlardandı onları da aldık.
Yasa çıkardık ve polis kolejlerini kapattık. Öğrencilerini dağıttık. 35 bin polisin birimlerini değiştirdik. Hatta bir kısmını çıkardıktan sonra emekli ettikten sonra dava açıp geri geldiler. Çünkü yargı da onlardandı, yeni düzenleme yaptık.

POLİSTE AĞIR SİLAH OLACAK MI?

Şimdiden attık ve alıyoruz. Gücün dengelenmesi lazım. Ayrı ayrı silahları olmalıdır. Güçlerin sivil halka tehdit olmayacak şekilde kurgulanması lazım. Bu şekilde dizayn ettiğinizde ayrı ayrı güçlü silahlar bağlı birimleriniz olur.

"15 TEMMUZ'DA MİT'İN FÜZELERİ KULLANILDI"

Hem terörle mücadelede hem de bu tür işlerde bir saldırı olduğu zaman, F-16'ları kaldırdılar ve milleti bombaladılar o zaman bile MİT'in elinde olan birkaç füze işimize yaradı TBMM'ye gönderildi ve atıldı.

"ADİL ÖKSÜZ'Ü İKİ BİRİM ARIYOR"

Adil Öksüz için emniyette ve jandarmada iki birim kuruldu. Bir şey diyemeyiz şu anda arıyoruz.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ ALIMINDA KPSS ŞARTI NEDEN KALDIRILDI?

Şu anda 10 bin polis için şu an itibarıyla ilana çıkmışız. KPSS'de 60 ve üzeri olanlar müracaat ediyor. Ama özel harekata alacağımız adaylardan KPSS'yi kaldırdık. Bir de askerlik şatı arıyoruz. İlana çıkacağız daha çıkmadık. KPSS şartını kaldırdık. Neden? Geçtiğimiz nisan ayında biz özel harekat için 4 bin kişi ilana çıktık. KPSS şartı aradık 50 ve üzeri diye. 4 bin kişi için 7 bin kişi başvurdu. Elemelerden sonra elimizde kimse kalmıyor.
Şimdi 10 bin kişi için ilana çıkıyoruz isteriz ki 100 bin kişi başvursun. Biz 15 Temmuz gecesi Ankara'ya doğu ve güneydoğudan özel harekat polisi getirttik. Ankara'ya inemediğimiz için Nevşehir'den intikal ettirdik."

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim