• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 17°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9467.05 -0.60
  • Altın: 2495.93 0.48
  • Dolar: 32.5946 0.13
  • Euro: 34.8018 0.10

7 canlı bombadan 5'i bakın nereli çıktı!

Diyarbakır’da IŞİD’e yönelik operasyonda, örgütün Bingöl yapılanmasının ortaya çıkarıldığı öğrenildi Çatışmada iki polisi de, patlayan canlı bombanın şehit ettiği belirlendi.
7 canlı bombadan 5'i bakın nereli çıktı!
Diyarbakır’da IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgütün Türkiye içindeki adıyaman ve Gaziantep yapılanmalarının ardından 3. önemli grubunun ortaya çıkarıldığı belirlendi. 
 
Kayapınar’da birbiri ile bağlantılı ve IŞİD’e ait olduğu belirtilen iki hücre evine aynı anda yapılan ve yedi terörist öldürüldüğü, 15’inin gözaltına alındığı operasyonda, Bingöl yapılanmasının ortaya çıkarıldığı öğrenildi. 
 
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün planlı istihbarat operasyonunda, kentteki IŞİD hücresine yönelik takip sırasında geçen hafta sonu önemli bir gelişme yaşandı. IŞİD’le bağlantısı olduğu tespit edilen ve Diyarbakırlı olan şüphelilerin kaldığı hücre evlerine Bingöl’den bir eylem grubunun geldiği ve yerleştiği tespit edildi. 
 
Suriye’de kalmışlar 
İki hücre evine yönelik takip çalışmalarında, evden çıkan yabancı kişilerin kimlikleri tespit edilmeye çalışıldı. İlk belirlemelerde Bingöl’den gelen grup içinde daha önce Suriye’deki çatışma bölgelerine giderek IŞİD saflarına katıldıktan sonra geri dönen kişiler bulunduğu anlaşıldı. Şüphelilerden büyük bölümünün yasadışı biçimde Suriye’ye giriş çıkış yaptıkları yönünde kayıtlara ulaşıldı. 
 
Şüphelilerin arşiv kayıtlarına yönelik incelemelerde bazı şüphelilerin daha önce de gözaltına alındıkları ve adli soruşturma geçirdikleri belirlendi. Özellikle Bingöl’den gelen grubun, IŞİD’in bu ildeki yapılanması olduğu, ele geçirilen silah ve mühimmatın bir bölümünün de Bingöl’den Diyarbakır’a eylem amacıyla nakledildiği tespit edildi. Bingöl grubunun Diyarbakır’a yerleşmesiyle, burada bir eylem gerçekleştirilme olasılığı üzerinde duran polis ve savcılık, grubun yakalanması için önceki gün sabaha karşı operasyon başlattı. 
 
Canlı bomba patlattı
Çatışmanın ardından olay yerinde yapılan incelemeler sonrasında, operasyona katılan özel harekatçılardan Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan’ın canlı bomba eylemi sonrasında şehit oldukları belirlendi. Silah ve mühimmat gizlenen eve giren ilk polisler olan Çakıcı ve Özkan’ın eve girişi sırasında canlı bombanın kendisini patlattığı ortaya çıktı. Evin yarıya yakın bölümünün de patlama nedeniyle yıkıldığı görüldü. 
 
Suruç ve Ankara gibi
Canlı bombanın patladığı alanda yapılan incelemede, yüksek miktarda TNT ve plastik patlayıcı hammaddesi olan RDX artıkları bulundu. Ayrıca, canlı bombanın kullandığı patlayıcının Suruçve Ankara’da olduğu gibi demir bilyelerle güçlendirildiği anlaşıldı. Türkiye’de ilk kez güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya giren IŞİD bağlantılı terör grubunda, çok sayıda patlayıcı fünyesi ve silahlar bulundu. Çatışmada ölenlerin büyük bölümünün de Bingöl’den gelen grup içinde yeralan şüpheliler olduğu belirtildi. Emniyet yetkileri, IŞİD’le bağlantılı olan gruplardan Adıyamanlı Dokumacı Grubu’nun Suruç, Gaziantep Grubu’nun Ankara eylemini yaptığını dile getirirken, yeni ortaya çıkarılan Bingöl Grubu’nun yanı sıra başka grupların bulunma olasılığına dikkati çekti. 
 
Beş terörist Bingöllü
Operasyonda öldürülen yedi teröristten beşinin kimliği belirlendi. Bu kişilerin Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Kimlikleri tespit edilen teröristler arasında daha önce IŞİD’in canlı bombaları olarak aranan kişilerin bulunmadığı belirlendi. Kapıda kendisini patlatarak iki polisi şehit eden canlı bomba ile yanında bulunan ve parçalanarak ölen diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları da devam ediyor. Gözaltına alınanların sayısı 15’e çıkarken, bu kişiler arasında IŞİD’in bölge emiri olduğu değerlendirilen N.T. ile üç kadın da yer alıyor. 
 
Hücre evine polisin düzenlendiği operasyonlar sırasında, teröristlerin evlerin duvarlarına da tuzakladıkları bombaları patlattıkları belirtildi. Evlerde yapılan aramalarda silahları gizlemek için içine özel bölmeler yapılan kitaplar, canlı bombalı eylemlerde kullanılmak üzere yelekler, kemer ve bomba yapımında kullanılan malzemeler de ele geçirildi. 
 
Bantla kapatmışlar
Eşyalar arasında bulunan kadın saç boyası kutusu da dikkat çekti. Sarı saç rengindeki kullanılmış boya kutusunun üzerindeki kadın fotoğrafının beyaz bir bantla kapatıldığı görüldü.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim