• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8890.43 1.98
  • Altın: 2239.539 -0.21
  • Dolar: 32.3365 0.08
  • Euro: 35.1002 -0.30

65 yaşında Profesör öyle bir şey üretti ki

Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan Prof. Dr. Abdullah Çoban atık yağlardan ürettiği katkı maddesiyle benzinle çalışan motorlarda yüzde 51, dizelle çalışan motorlarda ise yüzde 36 tasarruf sağlamayı başardı.
65 yaşında Profesör öyle bir şey üretti ki

Sivas Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Görevlisi 65 yaşındaki Prof. Dr. Abdullah Çoban, motorlu araçlar için atık yağlardan katkı maddesi üretti.

2 sene büyük uğraşlar sonucu ürettiği katkı maddesiyle benzinli motorlarda yüzde 51, dizel motorlarda ise yüzde 36 tasarruf sağlamayı başaran Çoban, buluşunu daha da geliştirip patentini almak istiyor.

Dünyada böyle bir rakamla tasarruf sağlayan bir buluş olmadığını öne süren Çoban, "2 yılı aşkın yaptığım çalışmalar sonucunda benzinde maksimum yüzde 51 tasarruf sağladım, dizelde ise yüzde 36 civarında tasarruf sağladım. Burada yaptığım katkı maddesi atık yağlardan yapmış olduğum katkı maddesidir. Bunun için gördüğünüz bu motorlardan 20-25 tane motoru eskittim ve son aşamada ise artık motorların bozulma şansı kalmadı, çok rahat bir şekilde çalışıyorlar. 6.5 beygirlik normal bir motor 1 litre benzin ve normal yağ ile yaklaşık 80-90 dakika çalışmaktadır. Bu motorda hiçbir değişiklik yapmadan benzinin içerisine yüzde 1-yüzde 10 arasında katkı katıyorum. Yüzde 1 katkı ile motorumuz yüzde 51 tasarruf ediyor yani 90 dakika çalışan motorumuz 137 dakika çalışıyor. Benzer şekilde dizele aynı uygulamayı yapıyorum. Aynı katkı maddesini dizelde de kullanıyorum. Dizelde yaptığımda ise yüzde 36 oranında tasarruf sağlıyorum. Bu çalışmalarımı daha da geliştirmek için yük altında katkı maddesini denedim. Bu kez benzinli ve dizel jeneratörler aldım ve elektrikli kaloriferlere yüke bağladım. Benzinli jeneratörler 1 litre benzinle 40 dakika çalışıyordu ama katkıyı koyduğum zaman 60 dakika çalışıyor. Bu da yükte de çalışacağını doğruladı. Bu sefer arabalarda denedim" dedi.

1477125335-158cfc.jpeg

'DİZEL MOTORLU ARABAMDA Kayseri-GEMEREK ARASINDA TESTLERİNİ YAPTIM'

Katkılı dizel mazotla Kayseri, Gemerek arasında test yaptığını aktaran Çoban, "Katkılı mazotla Kayseri, Gemerek arası 1 yıl gittim, geldim. 1 yılın ortalama yakıt tüketimi 6,6 idi. Önce 5,2'ye düştü sonradan da 4,8'e kadar düştü. Yüzde 30'un üzerinde bir tasarruf sağlıyor. Dünyada bu değere ulaşmış herhangi bir buluşa rastlamadım. Yani bir Çinlinin patenti var benden farklı bir metotla çalışıyor. Onun da ekonomik olacağını zannetmiyorum. Diğerleri ise yüzde 9.7-10-12 civarındalar. Bu rakam rekor bir rakam oldu. Kendim yüzde 51 ve yüzde 36 almışken, ben millete yüzde 25 tasarruf sağlıyorum diyorum. Çünkü yüzde 51 denildiğinde inanmıyorlar ama 2 senenin sonunda bunu başardım. Motosiklette de denedim aynı sonucu aldım, traktörümde de denedim aynı sonucu aldım" diye konuştu.

1477125371-d86b54.jpeg

Katkı maddeli yakıtları arkadaşlarına da verdiğini söyleyen Çoban, "Egzoz ölçümlerinde çevreyi kirletecek herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı ve gayet temiz. Ben elektrikçi veya elektronikçi değilim, kimyacıyım. Belli bir seviyeye kadar bu çalışmaları getirdim. Şu anda güvenilecek bir ekibi devletin verip, eksikleri varsa eksikleri tamamlamamız gerekir. Daha iyiye götürmemiz gerekir. Benim göremediğim taraflar varsa onların beni destekleyip, yönlendirip bu ürünü ülke ekonomisine kazandırıp, piyasaya sürmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim