• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2490.448 0.27
  • Dolar: 32.5467 0.09
  • Euro: 34.722 0.07

63 bin fidan ile geleceğe nefes olduk

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği ‘Geleceğe Nefes Ol' kampanyası kapsamında bugün Pelitli bölgesinde bulunan 23.2 hektarlık alana 63 bin fıstık çamı fidanı dikildi.
63 bin fidan ile geleceğe nefes olduk

Türkiye genelinde 2 Bin 23 noktada 11 Milyon fidan dikmeyi hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projesi büyük ilgi topladı. 81 ilde aynı anda belirli bölgelerde fidan dikildi. Kampanyanın Kocaeli ayağı Gebze’de gerçekleşirken, bu doğrultuda Pelitli mahallesinde daha önce yanan 23.2 hektarlık alana  3 saatte toplam 63 bin fıstık çamı fidanı dikildi. Fidan dikme törenine Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

41 LOKASYONDA 63 BİN FİDAN
Törende konuşan Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, “Sanayileşme, Hava kirliliği ve orman yangınlarının olumsuz etkilerinin arttığı günümüzde; ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak ayrı bir önem kazanmıştır. Bu yılki Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığımızca ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacı ile öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine, kısaca 7 den'77'ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katılımıyla ‘Bugün fidan, Yarın nefes’, ‘Geleceğe Nefes’ slogan ve etkinlikleri ile 81 ilimizde aynı anda 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşması planlanmış ve dünya rekoru hedeflenmiştir. Kocaeli ilimizde 41 lokasyonda 63 Bin fidan, toprakla buluşturulacaktır” dedi.

BÜYÜKAKIN, “MUTLULUK DUYDUĞUM TEK PROGRAM”
Karademir’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “7 aylık belediye başkanlığım döneminde katılıp büyük mutluluk duyduğum tek program. Geleceğe nefes olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Böyle güzel bir projede herkesin gözlerinin içi gülüyor. Sevgili çocuklar bu ağaçları sizin geleceğiniz için dikiyoruz. Gelecekte daha mutlu olmanız daha güzel bir Türkiye’de yaşamanız için çok şey yapıyoruz ama en önemlisi bence bu” dedi. Törende son konuşmayı yapan Vali Hüseyin Aksoy ise “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün milli ağaçlandırma günü olarak kabul edildi. Kocaeli olarak da bugün alandayız ve seferberlikte yer alıyoruz. İlimiz yüzde 42’lik orman varlığı ile orman bakımında zengin illerden birisi. Bunu daha iyi noktaya getirmek adına önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Hep birlikte el ele verdiğimizde ne tür sonuçlar çıkacağını bugün göreceğiz. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Gebze Yenigün Gazetesi

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim