• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9067.22 -0.14
  • Altın: 2324.344 0.76
  • Dolar: 32.3615 0.12
  • Euro: 34.924 -0.30

53. Tbmm Koşusu’nu "Karaüzüm" Kazandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) adına düzenlenen 53. TBMM Kupası Koşusu’nda, jokey Selim Kaya’nın bindiği "Karaüzüm" isimli at birinci geldi. Selim Kaya birincilik ikramiyesi olarak 700 bin TL’lik...
53. Tbmm Koşusu’nu Karaüzüm Kazandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) adına düzenlenen 53. TBMM Kupası Koşusu’nda, jokey Selim Kaya’nın bindiği "Karaüzüm" isimli at birinci geldi. Selim Kaya birincilik ikramiyesi olarak 700 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Ankara 75. Yıl Ankara Hipodromu heyecan dolu bir koşu gününe daha ev sahipliği yaptı. 17 safkan Arap atı, 53.’si düzenlenen ve aynı zamanda yılın ilk Grup 1 yarışı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Koşusu’nda yarıştı. Koşuda kupanın sahibi Selim Kaya oldu. "Karaüzüm" 52. TBMM Koşusu’nu jokey Ahmet Çelik ile kazanmıştı.

1600 metre çim pistte yapılan koşuda, 4 ve yukarı yaşta toplam 17 Arap atı koştu. Birinciye 700 bin TL’nin verildiği toplam 1 milyon 190 bin TL ödüllü koşuda, jokey Selim Kaya’nın bindiği "Karaüzüm" adlı at, 1,44,63’lük derecesiyle birinci oldu. Koşuda jokey Halis Karataş’ın bindiği "Yalnızefe" adlı at ikinci, jokey Ahmet Çelik bindigi "Azmi Reis" adlı at üçüncü, joket Gökhan Kocakaya’nın bindiği "Uçanoğlu" ise dördüncülüğü elde etti.

Atın sahibi Kamil Kılınç birincilik kupasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in elinden aldı. Çiçek, ayrıca atın antrenörü Kamil Kılınç ve jokey Selim Kaya’ya birer plaket verdi. Dört ve daha yukarı yaşlı 17 safkan Arap atı 1600 metre çim pistte birincilik için mücadele etti. Arap atlarının bu önemli klasik koşusunda birincilik ikramiyesi 700 bin TL, toplamda ise 1 milyon 190 bin TL toplam ikramiye dağıtıldı. Dereceye giren safkanlara toplamda 297 bin 500 TL daha yetiştiricilik primi ödendi.

Kupa törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, AK Parti Kars Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Yunus Kılıç, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci, işadamları ile yabancı misyon şefleri katıldı.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: "53 YILLIK GELENEĞİ SÜRDÜREN TJK’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kupa töreninde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Birinci gelen jokeyimizi tebrik ediyorum. İşin arkasında başkaca gayreti, çabası, katkısı olanlar var, bunları hem tebrik ediyor hem de teşekkür ediyoruz" dedi.

TBMM Kupası Koşusu’nun 53 yıldır devam ettiğini belirten Çiçek, "53 yıldır bu geleneği sürdüren Türkiye Jokey Kulübü’ne, Sayın Ekinci’ye şahsında çok teşekkür ediyorum. Bu önemli bir yarış çünkü 53. yıldır devam ediyor. Hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne olan bir saygının ifadesidir hem de ata sporu olan bu sporun yaşamasına, yaşatılmasına öncülük ediyor, katkı veriyor. Ondan dolayı Türkiye Jokey Kulübü’ne teşekkür bizim de borcumuz, bunu fazlasıyla hak ediyor. İnşallah 54.’cüsünde yine böyle güzel bir günde, güzel bir atmosferde bu koşuya birlikte katılma imkanı olur. Ben evvela dereceye giren arkadaşlarımızı ama katılan herkesi, yetiştiricileri, onun arkasında belli ki başkaları da oluyor hepsine teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun, nice başarılar" ifadelerini kullandı.

TBMM KOŞUSU

TBMM Koşusu, ulusal egemenliğin gerçek ve temel kaynağı olan, Atatürk’ün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ifadesinin vücut bulduğu ve bu yıl açılışının 94. yılı kutlanılan Türkiye Büyük Millet Meclisi adına ilk defa 1959 yılında düzenlendi. TBMM Koşusu’nun ilkini Bahattin İzgi’nin sahibi olduğu "Birnisan" isimli safkan, jokey Mehmet Emin Özdekli ile kazandı.

Nafiye Caf’ın Satvet’i 1972-1973 ve 1974, Nurbiye Gülerce’nin Yavuzhan’ı 1995-1996 ve 1997 yıllarında TBMM Koşusu’nu 3 kez üst üste kazanma başarısını gösteren safkanlardan. Bu önemli koşuyu geçen yıl Kamil Kılınç’ın sahibi olduğu "Karaüzüm" isimli safkan, jokeyi Ahmet Çelik ile kazanmıştı.

Jokey Halis Karataş, TBMM Koşusu’nu 7 kez potoyu önde geçerek en fazla kazanan jokey ünvanını elinde bulunduruyor. Ayrıca, TBMM Koşusu, 4 yaşlı safkan Arap atlarının "Triple Crovvn" yapabilmeleri için kazanması gereken koşulardan ilkini oluşturuyor. Bu koşuyu kazanacak olan safkan, bu yıl içinde Niğbolu Koşusu ve Veliefendi Koşusu’nu da kazanması durumunda, hem "Triple Crovvn" yapma başarısını gösterecek hem de özel ödül olarak belirlenen 1 milyon 100 bin TL’lik ikramiyeyi de sahibine kazandırmış olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim