• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 16°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

’525 Bin Kişiyi Hapisten Kurtaracağım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kredi kartı borcu yüzünden hapis cezası alan 525 bin vatandaşı hapse girmekten kurtaracağını belirterek, taahhüdü ihlal cezasını kaldıracağını dile getirdi.CHP Ge...
’525 Bin Kişiyi Hapisten Kurtaracağım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kredi kartı borcu yüzünden hapis cezası alan 525 bin vatandaşı hapse girmekten kurtaracağını belirterek, taahhüdü ihlal cezasını kaldıracağını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ’da vatandaşlarla bir araya geldi. ’Milletçe Alkışlıyoruz’ sloganı ile yurt mitingleri kapsamında Tekirdağ’a gelen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti.

Mitinginde Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsizin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Devralacağımız mirasın kolay bir miras olmadığını biliyorum. Kim ben bu sorunların üstesinden gelebilirim derse önce o adamın namusu olması lazım. Kul hakkı yememesi lazım. O adamın ülkenin sorunlarına sahip çıkması lazım. Benim çocuğum iş buldu, diğerinin çocuğu beni ilgilendirmez dememesi lazım. VİP listeleriyle KPSS sınavına girmeden birileri devlet memuru olmaması lazım. Bunu kim yapabilir? CHP yapabilir. Çünkü CHP’nin tarihinde de CHP’nin geçmişinde de CHP’nin geleceğinde de halkın iktidarı, mutlu bir halk, huzurlu bir halk, huzurlu bir Türkiye var. En büyük amacımız budur. 17 milyon yoksulumuz var. 13 yılda yoksulluğu engelleyemedi. 17 milyon yoksul ne demek biliyor musunuz? 3 milyon 750 bin hanede oturan 17 milyon insan. Aylık geliri 200 lirayı aşmıyor. İnsafla bakmak lazım. Yeri geldiğinde diyorlar ki Türkiye dünyanın ekonomik büyüklük olarak ilk 20’si arasında. O zaman Mustafa Kemal’in Türkiye’sinde 17 milyon yoksulun yaşaması içimize siner mi? Bunu kabul edebilir miyiz? 13 yılda çözmediler, 4 yılda çözeceğim. 4 yılda aile sigortasını getireceğim, hiçbir aile benim gelirim 720 liranın altındadır demeyecektir. Sözünü veriyorum ben bunun" dedi.

"ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRDİĞİ BİR TÜRKİYE OLABİLİR Mİ?

Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Çocuğun yatağa aç girdiği Türkiye olabilir mi? Açlıktan çocukların öldüğü bir Türkiye olabilir mi? 21. yüzyıldan söz ediyorum ben. 2015’in Türkiye’sinden söz ediyorum ben. Neden benim ülkem uygar dünyanın parçası olmuyor da Orta Doğu ülkelerinin bir parçası haline getirilmek isteniyor. Biz CHP iktidarında uygar bir dünyanın parçası olacağız. Elbette Orta Doğu’ya sırtımızı dönmeyeceğiz. Ama Orta Doğu’daki kavgayı da, kargaşayı da biz bitireceğiz" ifadelerini kaydetti.

"2 MİLYON SURİYELİYİ ÜLKESİNE GÖNDERECEĞİM"

Orta Doğu’daki karmaşayı bitirip, 2 milyon Suriyeliyi ülkesine göndereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben dedim ya Suriyelileri göndereceğim kendi ülkelerine. Vay efendim sen nasıl gönderirsin? Buradan söylüyorum, iyi duy arkadaş iyi duy. Orta Doğu’ya barışı getireceğiz. Türkiye’den Orta Doğu’ya silah göndermeyeceğiz. Gıda malzemesi göndereceğiz. İnsani yardım yapacağız. Demokrasilerini güçlendirsinler diye her türlü katkıyı yapacağız. Ama insanın insanı öldürdüğü, Müslüman kanının aktığı bir coğrafya olmaktan Orta Doğu’yu biz kurtaracağız. Çünkü biz Mustafa Kemal’in Kuvay-i Milliye geleneğinden geliyoruz. Orta Doğu’ya barış gelince 2 milyon Suriyeliyi kendi ülkelerine göndereceğiz. Kim kendi topraklarına gitmek istemez. Herkes kendi topraklarına gitmek ister. Dedelerinin mezarı orada, aileleri orada, toprakları orada, mal varlıkları orada. Yani Orta Doğu’ya huzuru sağlayacağız. 2 milyon Suriyeliyi de kendi ülkelerine göndereceğiz. Onlar da huzur içinde kendi ülkelerinde yaşasınlar diye. Başka bir şey daha yapacağız. Orta Doğu’ya barışı getireceğiz ama barışın gelmesi ne demektir biliyor musunuz? Barışın gelmesi Türk iş adamlarının Orta Doğu’da çok büyük işler yapması demektir. Irak’a gittim. Irak’ın başbakanı bana aynen şunu söyledi; ‘Sayın genel başkan biz önümüzdeki 10 yıl içinde Irak’ta 100 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Havaalanı yapacağız, köprü yapacağız, demiryolları yapacağız, hastaneler yapacağız, toplu konutlar yapacağız, metro yapacağız, çok şeyler yapacağız. 50 dolara çıkarıyoruz diyor biz petrolü. Kaynağımız da var. Biz size bütün yolları açıyoruz. Ama sizin hükümet pencereden girmeye çalışıyor. Böyle olmaz diyor. Haklı mı? Haklı. Biz ne yapacağız? Dedim ya barışı sağlayacağız, hem Orta Doğu kazanacak hem Türkiye kazanacak. Biz kazanınca ne olacak? Yoksulluk bitecek. Biz kazanınca ne olacak? İşsizlik bitecek. Biz kazanınca ne olacak? Bu güzel topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" diye konuştu.

"525 BİN VATANDAŞI HAPSE GİRMEKTEN KURTARACAĞIM"

Konuşmasında kredi kartı borcu sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, taahhüdü ihlal cezasını kaldırıp 525 bin vatandaşı hapse girmekten kurtaracağını dile getirdi. 5 milyon vatandaşın kredi kartı ve tüketici kredisi borcu yüzünden borç batağında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Efendim, devletin borcu yok diyorlar. Biz tabi borcunun çok olduğunu biliyoruz. Rakamlar da meydanda. Ama asıl olan o borç değil. Asıl olan vatandaşın borcu. Vatandaş borç batağı içinde. 5 milyon vatandaş kredi kartı borcu, tüketici kredisi borcu dolayısıyla borç batağı içinde. 5 milyon vatandaş, bankalara son 10 yılda 128 milyar dolar faiz ödedi. Yazık günah değil mi? Şimdi diyorum ki borç batağından vatandaşı kurtaracağız. Kesinlikle kurtaracağız. Bunun kaynağı nereden diyorlar. Buradan söyleyeyim onlar da duysunlar. Bunun devlete maliyeti sıfır arkadaşlar. Devlete maliyeti yok bunun. Neden yok onu anlatayım size. Bankaların tüketici kredisi borcu, kredi kartı borcu ne kadar? 19 milyar lira. Bir örnek vereyim size. 19 milyar liralık borcu varlık yönetim şirketlerine 2 milyar 800 milyon liraya satıyorlar. 19 milyarlık alacağının demek ki 17 milyonundan vazgeçiyor. İtiraz eden var mı? Yok. Ben ne diyorum. Peki varlık yönetim şirketi aldıktan sonra ne yapıyor 19 milyarlık alacağı? Bir avukat ordusu tutuyor bütün vatandaşların mal varlıklarına haciz uyguluyor. Ben diyeceğim ki 1 dakika. 19 milyarlık alacağından vazgeçiyor musun 17 milyarından? ‘Vazgeçiyorum.’ Gel bakalım, tokalaşalım. Vatandaşın borcunun faizini sil, vatandaş ödesin bunu. Bunun için kanuna gerek yok. Sadece Bankalar Birliği ile oturup adam gibi protokol yapmaya bağlı. Vatandaşın sorununu çözeceğiz. Bakın, 1 milyon 220 bin vatandaşımız taahhüt etmiş zamanı gelince ben borcumu ödeyeceğim diye. Bunlardan 550 bini borcunu ödeyememiş. Mahkeme kararı ile mahkum olmuşlar. 3 ay süre ile bunların hapishaneye girip yatması lazım. Bugüne kadar yatanların sayısını söyleyeyim size. 89 bin vatandaşımız cezaevine girmiş yatmış. 525 bin kişi sırada bekliyor; ‘polis ne zaman gelip beni yakalayıp götürecek.’ Taahhüdü ihlal cezası bunun adı. 525 bin vatandaşıma sesleniyorum. Hapis cezası ile yüz yüzesin. CHP iktidarında gel 6 okun böğrüne mührünü bas. 525 bin vatandaşı hapse girmekten kurtaracağım. Taahhüdü ihlal cezasını kaldıracağım. Devlete yükü var mı? Hayır yok. Zaten 525 bin kişiyi alacak hapishanemiz de yok. Polis de yakalamıyor zaten. Yakalasa nereye atacak, yer yok. Ben diyorum ya bunlar Türkiye’yi yarı açık cezaevine döndürdüler. İşte bunun için söylüyorum zaten" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim