• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9055.87 2.83
  • Altın: 2292.207 0.72
  • Dolar: 32.314 0.18
  • Euro: 35.1085 0.00

"5 Bin Aydınlıya İstihdam İmkanı Sağlayacağız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aydın’a 5 yeni OSB’nin yapılacağını, 5 bin kişinin işe alınacağını ve incire ihracat desteği verileceğini belirtti. Aydınlıların bereketli toprakların üzerinde yaşadığına işa...
5 Bin Aydınlıya İstihdam İmkanı Sağlayacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aydın’a 5 yeni OSB’nin yapılacağını, 5 bin kişinin işe alınacağını ve incire ihracat desteği verileceğini belirtti.

Aydınlıların bereketli toprakların üzerinde yaşadığına işaret eden Başbakan Davutoğlu, Avrupa’nın en büyük tarım üreticisinin Türkiye olduğunu söyledi. AK Parti döneminde Türk tarımının dünyada 6’ıncılığ yükseldiğine işaret eden Davutoğlu, “Gelirken Ekonomi Bakanımızla da konuştuk. Sizlere bir müjde vereyim. İnşallah yaş ve kuru incire ihracat desteği vermeye başlıyoruz. İncir mübarek bir meyvedir. Kur-an’ı Kerim’de zikredilen meyvelerdendir. İncir gibi mübarek bir meyvenin diyarı olan Aydın, sana hizmet bizim grevimizdir”

AK Parti döneminde Aydın’a yapılan yatırımlara da değinen Davutoğlu, “Son 12 yıl içerisinde Aydın’a 12,3 milyar TL yatırım yaptık. Üniversitemizin öğrenci sayısı 5 bin 40 iken, şuan da 41 bin 500. ADÜ, Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alıyor. Akademisyen sayısı 833’den bin 611’e yükseldi. Nitelikli hasta yatak sayısı 134 iken şimdi bin 31. Ambulans sayısı 20 idi, şuan 58. Bölünmüş yol 114 kilometreden 346 kilometreye ulaştı. Sıvı atık arıtma tesisi sadece 7 idi, şu anda 28. Katı atık arıtma tesisi yoktu, şu anada 3. Organize sanayi bölgesi 1 taneydi, şuanda 3. Hemen bir müjde daha vereyim; Aydın’da 5 organize sanayi bölgesi daha inşa ediyoruz. İhracat 106 milyon dolardı, şu anda 745 milyon dolar. Turist sayısı 632 bindi, şu anda 1 milyon 135 bin. Eğitimde 2 bin 476 derslik, üniversiteye 6 fakülte, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksek okulu yaptık. Sadece Aydın’a 55 milyon fidan diktik. Taksim’de 10-12 ağaç yer değiştirdi diye gezi vandalizmi yapanların kulaklarına küpe olsun. Yakında sadece Aydın’da her vatandaşımız için bir ağaç olacak. Dünyanın 5’inci büyük barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı’nı Aydın’a yaptık. Çine Çayı’nın kenarında oturan Adnan Menderes’in çocukları; şimdi çayın üzerine Çine Barajı’nı inşa etti. 2 milyar TL hayvancılık desteği sağladık. Gençlik ve spor anlamında 31 spor tesisini hizmete aldık”

5 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Yeni projelerden de söz eden Davutoğlu, şöyle konuştu: “Aydın, Türkiye’de ilk demiryolunun geldiği iller arasındaydı ama sonra demiryolları hep ihmal edildi ve demiryolları geride kaldı. Ancak Ak Parti döneminde halkımız yüksek hızlı trenlerle tanıştı. İzmir’in de tanışma vakti geldi. İstanbul-İzmir hattı, Aydın’a da uzatılacak. Ayrıca İzmir’den Antalya’ya otoyol yapıyoruz. İzmir’den Antalya’ya devam eden koridorda Aydın önemli kavşak noktası olacak. Allah hayırlı mübarek etsin. Akbük, Kazıklı ve Gülçam üzerinden Bodrum Havaalanı’na bağlanacak 34 kilometrelik yolu da yatırım programına aldık. Aydın Efeleri sağlıklı ve diridir ama Allah vermesin hasta olurlarsa onlara en iyi hizmeti sağlamak bizim görevimizdir. 800 yatak kapasiteli Aydın Şehir Hastanesi’nin proje aşaması tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yıl temeli atıp, 2019’da modern şehir hastanesini inşa etmiş olacağız. Menderes Nehri’ndeki taşkın nedeniyle zarar görmüş bütün hemşerilerimize gerekli yardım ve destek verilecek. Bin 458 çiftçimize 2 bin TL destek ödemesi yapıldı. Nerede bir afet varsa, devletimiz ve hükümetimiz onunda yanında olacaktır. Merkez Adalet Sarayı yapıyoruz. Jeotermal turizm alanında Aydın’ı güçlendireceğiz. İŞKUR toplum yararına çalışma anlamında 5 bin Aydınlıya istihdam imkanı sağlayacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza gerekli talimatları verdik”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim