• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9019.02 2.41
  • Altın: 2279.382 0.16
  • Dolar: 32.3171 0.20
  • Euro: 35.0505 -0.12

4 Kişide Birden ’Domuz Gribi’ Şüphesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Yrd. Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, hastanede 4 hastanın H1N1 şüphesiyle tedavi altına alı...
4 Kişide Birden ’Domuz Gribi’ Şüphesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Yrd. Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, hastanede 4 hastanın H1N1 şüphesiyle tedavi altına alındığını ve gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Yrd.Doç.Dr. Sünnetçioğlu, bugüne kadar Van’da 4 hastanın pozitif yani domuz gribi (H1N1) olduğunu ve bunlardan birinin hayatını kaybettiğini belirtti. Şimdiye kadar gribal enfeksiyon nedeniyle çok başvuru olduğunu dile getiren Yrd.Doç. Dr. Sünnetçioğlu, “Gönderdiğimiz numunelerden pozitif gelen 3 hastamızda H1N1 virüsü tespit edildi. Hastalardan biri hayatını kaybetti, iki hasta sağlıklı ve taburcu oldu, biri tedavi oluyor. Hasta vefat ettikten iki gün sonra sonuç bize geç geldikten dolayı geç bildirdik. Sonuçlar erken gelseydi erken bildirirdik. Doğrusu sonuçların geç gelmesiyle biz de geç öğrenmiş olduk. Pozitif yatan hastalar zaten taburcu oldu. Göğüs hastalıklarında yatıyorlardı. Göğüs hastalıklarında görev yapan doktor arkadaşlarımız özellikle ilgilendi. Onlar sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” dedi.

“GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ”

Şimdiye kadar Van’dan Ankara’ya çok örnek gönderdiklerini dile getiren Yrd.Doç. Dr. Sünnetçioğlu, “Sonuçlara sadece Ankara’da bakılıyor ve biraz geç geliyor. Üç gün veya bir haftalık bir süreçte ancak elimize ulaşıyor. Sadece 3 vakanın pozitif H1N1 belirtileri çıktı. Şüpheli bir vaka gördüğümüz zaman hasta için izolasyon uyguluyoruz. İzolasyon açısından sıkıntımız yok. Korunma önlemlerini uyguluyoruz. Sağlık personelimiz ve hasta yakınlarının H1N1 virüsünden korunmak için gereken tüm önlemleri alıyoruz. H1 N1 dediğimiz domuzlardan insanlara geçen, insanlardan bulaşıcı olduğu için yine başka birine geçme olasılığı yüksektir. Bu hastalık insanlara bulaştığı zaman genelde bir hafta süresi vardır” diye konuştu.

DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMA TEDBİRLERİ

Domuz gribinden korunmak için önerilerde bulunan Yrd. Doç. Dr. Sünnetçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belli bir süresi vardır, bu süreden sonra klinik başlıyor. Baş ağrısı ve ateş genellikle 38 derecenin üzerinde olan, halsizlik, kırgınlık, yaygın vücut ağrısı belirtileri seyrediyor. Bu hastalığa yakalananlar için önerilerimiz mümkün olduğunca hasta evde istirahat etmeli, dışarı çıkmamalı, başka kişilere bulaştırmamalı, cerrahi maske dediğimiz basit maske önlemiyle bunun kısmen de olsa önüne geçilebilir. Ayrıca diyelim bu hastalar hapşırdığı zaman tek kullanımlık mendil kullanılmalı ve çöpe atmalıdır. Sağlıklı kişilerle tokalaşmamalı, çünkü bunlar temas yoluyla geçebiliyor.”

Yrd.Doç. Dr. Sünnetçioğlu, acil hasta kabul girişlerinde sadece bir H1N1 şüpheli hastayla karşılaştıklarını ve başka hastalara veya kişilere bulaşmaması için izolasyon süresince kısmen ve kısa bir süreliği dışında karantinaya alma veya kapatma söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim