• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2490.695 0.26
  • Dolar: 32.5745 0.20
  • Euro: 34.6794 0.14

4 buçuk yaşındaki çocuk cezaevinde kaldı!

Gebze Cezaevi’nde annesiyle kalan atipik otizmli 4.5 yaşındaki Poyraz Ali, Adalet Bakanlığı’ndan beklenen bir belge gelmediği için rehabilitasyona gidemiyor.
4 buçuk yaşındaki çocuk cezaevinde kaldı!

Cezaevinde büyümek zorunda kalan atipik otizmli 4.5 yaşındaki Poyraz Ali, annesi Zeynep Bakır’la aylar sonra Gebze Cezaevi’nde buluştu. Ancak, Adalet Bakanlığı’nca imzalanması beklenen bir belge gelmediği için rehabilitasyona gidemiyor. Yaklaşık altı aydır rehabilitasyondan uzak olan çocuğun sağlığı için, zaman aleyhe işliyor. Poyraz Ali’nin babası Emrah Bakır, “Çocuğumuz, bizim siyasi görüşlerimiz yüzünden cezalandırılıyor. Artık böyle düşünüyorum. Bunca yıldır yaşadıklarımızın sonucunda, buna karar verdim” diyor.
 
Poyraz Ali, 4 aylık zorunlu ayrılıktan sonra, 6 Aralık’ta Gebze Cezaevi’nde annesiyle buluştu. Rehabilitasyona kaydı ise 10 Aralık’ta yapıldı. Cezaevi yönetimi ise Poyraz Ali’yi sivil araçla okula götürmeye karar verdi. Anne Bakır’ın çocuğunun yanında olmasına izin verilmedi. Bakır ise çocuğunu tek başına göndermedi. Cezaevi idaresi, konuyu Adalet Bakanlığı’na sordu. Bakanlık günlerdir talebe yanıt vermiyor.
 
Bakan görüşmüyor

Poyraz Ali’nin eğitimi, özgürlüğü için mücadele yürüten otizm aktivisti İrem Afşin, yaşananları şöyle özetledi: “Takip edenler bilir, 3 yıldır, Poyraz Ali benim de çocuğum sayılır. Poyraz Ali’ye otizm eğitimi sağlanması için, terapiden tut, tek bir boya kalemi için bile çok uğraştık. 15 Temmuz öncesi, denetimli serbestlikle çıkması gereken Zeynep, keyfi olarak bekletiliyordu. Kaç kez Bakanlık kapısına gittik, kaç kez ceza ve tevkif evleri genel müdürünü aradık, kaç dilekçe verdik, kaç müdür gördük! 15 Temmuz sonrasında ise yıllardır kazıyarak alınan her türlü hak anında uçtu gitti. Zeynep zorla Silivri’ye gönderildi. Sonunda Zeynep’in 10. dilekçesine cevap geldi, geçen ay Gebze’ye nakledildi. Gebze’de eğitim merkezi bulundu, anaokulu yenileniyor, şartları yeniden zorluyoruz. Anlayacağınız, yine baştan başladık. Bize yüz yüze görüşmelerde verdiği sözleri unutup tutmayan sayın Adalet Bakanı, ısrarla yeni randevu vermiyor. Acaba neden? Poyraz Ali’ye ve annesine eziyet edilmesin artık.”
 
‘Askerlere alıştı’

Baba Emrah Bakır ise Gebze’de yaşanan durumu şöyle anlattı: “Cezaevi iç güvenliği, ‘çocuk kurum dışına silahlı personelle çıkarılamaz’ diyerek, Poyraz Ali’yi sivil araçla eğitim kurumuna götürmek istedi. Annesinden nasıl ayrılsın bu çocuk? Bakırköy’de yıllardır silahlı jandarma ve gardiyanlar eşliğinde gidip geliyordu. Askerlere de alışmıştı. Durumu bakanlığa yazdılar, bir buçuk aydır bekliyoruz. Çocuğun psikolojisi düşünülüyorsa, kurum insiyatif alamaz mıydı? Poyraz Ali için kazandığımız haklar için tekrar tekrar defalarca uğraşıyoruz. Hatıra defterini, kitaplarını alamadık. Şimdi ‘Silivri’ye gelin size verelim’ dediler. Çocuğumuz mağdur ediliyor. Poyraz Ali, ailesinin muhalif kimliği yüzünden cezalandırılıyor. Çocuğumuzun sağlık ihtiyaçlarını umursamadıkları ortada.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim